Uz malkas jāgatavo plovs, bet ja sutina un ir ietilpīga krāsns, tad var arī klasisko Gruzīnu (?) plovu gatavot mājās.
Vispirms ņem čuguna katlu vai vienkārši katlu ar biezāko dibenu kāds mājas ir. Ielej katlā pusi krūzes eļļas un uzkarsē, bet nevāra. Tad katlā liek sīpolus, kuri sagriezti ripās. Apcep, tas ir - vara, kamēr zeltaini - caurspīdīgi. Maisi, maisi, maisi. Tad pievieno izvēlēto gaļu. Pievieno garšvielas - maisot vara ~10min. Bet uz liēkas uguns, bez vāka. Pievieno uz rupjas rīves sarīvētu burkānu. Pievieno karstu ūdeni tik daudz, lai kopējais sķidruma līmenis vīrs burkāniem ir pirksta platumā. Atkal 10min vara uz lielas uguns, bet nemaisa.
Tad pievieno rīsus visam tam pa virsu. Izlīdzina. Nemaisa. Uzlej ūdeni, ai šķidrums 2pirkstu platumā vīrs rīsiem. Nemaisa, vara līdz rīsi uzpeld kā sala virs katla.
Tad rīsu kalnā ierok ķiploku daiviņas. Pārber ar dillēm vai nepārber. Liek virsū šķīvi, lai katlā augša nosegta. Liek vāku, liek krāsnī. Uz minūtēm 15, grādi ~200.
Izņem no krāsns, ļauj savilkties.
Kaut kā tā.