Vai gribētu, lai arī LV būtu obligātais karadienests abiem dzimumiem?
Domāju ka 1 profesionāls kareivis atsver 10 no obligātā iesaukuma.
Vispār uzskatu- visiem būtu vismaz vīriešiem jāiziet 1 gads militārās apmācības.
Kad biju jaunaka gribeju staties mentos via armija, bet diemzeel
Tikai tad, kad sākas karš, iesauc visus. Un ko darīs tāds pajoliņš, kurš visu mūžu sēdējis ofisā pie datora un neko neprot? Kāds no viņa būs labums?
Ja sāksies karš, neviens ar automātiem pa lauku neskraidīs. Tas būs vairāk tehnaloģisks, kur nepieciešami labi apmācīti speciālisti, pa diviem mēnešiem to neiemācīsi
Tad es nesaprotu, kāpēc, piemēram, ukraiņi tagad skraida ar ieročiem. Jauni, iesaukti puiši, kuriem iepriekš nebija saistības ar militāro nozari.
Vispār jau laikam svarīgākais iemesls, kāpēc es esmu "par" šīm visām idejām, ir tieši tāda kā patriotisma veicināšana. Mūsdienās visiem, ka tik aizskriet prom un uzspļaut uz visiem un visu.
Un kāda jēga no tādas skraidīšanas ???
Ukraina Donbasu un Lugansku atguva. Nē
Lūk piemērs neefektīvai bezjēdzīgai karadarbībai. Ja būtu profesionāla armija, tad rezultāti būtu citi.
Patriotismam jau jāsākas no vecākiem, tur jau paši cilvēki vainīga ja viņu bērniem nav patriotisma.
A par ko es runāju? Ukrainai nebija obligātā karadienesta, rezultātā tika iesaukti visi - puiši, vīrieši, kuriem absolūti nav nekādas sagatavotības un izpratnes par militārām jomām. Iemesti kara vidū bez tikpat kā nekā. Tāpat tas visticamāk notiktu ar Latviju. Ja būtu karadienests obligāts, būtu tam lielāka jēga.
Bet ja, tavuprāt, kara apstākļos vispār nevajag iesaukt cilvēkus un jāiztiek ar tiem pāris profesionāļiem un tad jāpadodas, tad.. jā ..
Nu.. ko lai saka, acīmredzot slikti esi mācījies. Nejau vienīgais esi dienējis, man ģimenē daudzi ir stāstījuši un tik negatīvus stāstus kā no tevis neesmu dzirdējusi.