Tā kā nesen biju pie dermatoloģes un ir līdzīga problēma, populārākā atbilde skanētu- tas no saules. Rudenī pēc vasaras tā ir daudziem. Tas ir gadījumā, ja tev nav nosliece uz akni.
Man parasti pirmais kas ienāk prātā ir "kādus veļaspulverus lieto?" jo ļoti ķīmiskus un smaržīgus pulverus lietojot mēs no drēbēm caur ādu uzsūcam vielas no šiem pulveriem, kuras ar laiku uzkrājoties izraisa reakciju - alerģiju, izveidojot pumpiņas konkrētā vietā. Ieteiktu pamēģināt piemēram izmazgāt krekliņus ar kādiem dabiskākiem līdzekļiem un paskatīties vai pēc tam vel pumpiņas metās.
Mazgāju ar bio līdzekli, visu laiku viens un tas pats, vienīgi mīkstinātājus mainu, tie nebus tie dabiskākie
Bet man neliekas, ka tas no pulvera. Tikko izvilku salicilskābi un notīrīju muguru
Vari pamēģināt arī melnos mālus. Sajauc ar ūdeni, lai ir krējuma konsistencē, uzklāj uz muguras ,pastaigā pliku muguru pa māju, lai nožūst, nomazgā ar remdenu ūdeni.
Kaut kādas hormonu izmaiņas, iespējams. Man periodiski uznāk un pāriet uz muguras, pleciem... Skrubēju, ņemos, lieku maskas - parasti nekas daudz nelīdz. Tad pats pēc laika pāriet, galvenais nekasīt un nespaidīt neko.