Ļoti interesanti lasīt Melns un Dionysus. Pa lielam, katram sava taisnība.
Likumi un ētikas normas ir vajadzīgas, bet tiem jābūt saprātīgiem, brīvību un cieņu neierobežojošiem.
Un vēl - visi latviešu vīrieši nav vienādi, lai gan kultūra viena un tā pati, ir, kas sit savu sievieti, ir, kas nesit, ir, kas kontrolē un neļauj tikties ar draugiem, ir, kas ta nedara, ir, kas palīdz mājas darbos, ir, kam šķiet, ka tie ir sieviešu darbi.
Klau, Tu ar savām "pareizajām" atbildēm "no grāmatas" man pasaki, lūdzu, vai, ja pedofils vai zoofils, vai nekrofils uzskata, ka aizliegumi ierobežo viņa brīvību vai cieņu, tad likumi ir jāmaina?

Klau, Tu ar savām "pareizajām" atbildēm "no grāmatas" man pasaki, lūdzu, vai, ja pedofils vai zoofils, vai nekrofils uzskata, ka aizliegumi ierobežo viņa brīvību vai cieņu, tad likumi ir jāmaina?
Aizliegumi neatrisina situāciju.
Likumi un ētikas normas ir vajadzīgas, bet tiem jābūt saprātīgiem, brīvību un cieņu neierobežojošiem.
Es nepieminēju "pedofils vai zoofils, vai nekrofils" , tā vispirms iemācies lasīt, pirms piekasies.
Nevar atļaut to kas dara pāri otram, vai fiziski vai garīgi. Tas pats attiecās uz visiem noziegumiem.
Runa bija par islama "likumiem" kuri nosaka kas kuram jādara, piemēram ģimenes dzīvē, vai ko drīkst viens dzimums un nedrīkst otrs.
Cirks no sērijas ņe čital no mņeņije imeju . Visiem aizliegumiem islāmā ir savs loģisks un sakarīgs pamatojums. Un nevajag citus mērīt ar savu mērauklu. Tāpat nevajag domāt un veidot spriedumus, pamatojoties uz nepārbaudītu un nepilnīgu informāciju.
Protams, vieglāk ir uzlikt aizliegumu nevis darīt nepatīkamu darbu. Ja islama likumi sadala sieviešu un vīriešu darbus ģimenē un saimniecībā, tad tas ir kā attaisnojums lai slinkotu.
Neesmu šo likumu speciālists, bet cik nācies dzirdēt un lasīt tad musulmaņi ne īpaši palīdz sievām mājas/bērnu un visos saimniecības darbos. Neskatoties ka viņi ir galvenie apgādnieki.
Būtībā jau vīrietis arī var gan pieskatīt bērnus, uzkopt māju un gatavot ēst, dodot sievai vairāk laiku sev un atpūtai.
Visi musulmaņi gan jau tādi nav, bet tas ka sieva neatliec muguru mājās, kamēr vīrs ar vienā mierā padzer tēju vai uzvelk kaljānu ar draugiem, pat ja tas atbilst viņu likumiem, īsti normāli nav.