Man kompis pēdējā laikā sācis aktīvi sūdzēties - bremzē, uzkaras, ventilators bieži skaļi ieslēdzas. Līdz ar to secinu, ka problēma varētu būt pārkaršana, lai gan pats dators īpaši karsts nav, tāds normāli silts. Ir arī temperatūras mērīšanas programma, kas uzrāda no 60-80 grādiem, reizēm pat vairāk, atkarībā, kas ar datoru tiek darīts. Esmu daudz izmēģinājusies - gan piepacelt datoru no galda virsmas, gan dzesēšanas paliktnis ir bijis, bet tas viss palīdz uz īsu laika periodu.
Kopš nopirkšanas brīža ( 1,5 gadi atpakaļ) dators ne reizi nav tīrīts, tāpēc domāju, ka iespējams, problēma ir tajā. Un tagad jautājums - kā to izdarīt? Internetā daudzi servisi piedāvā datoru tīrīšanu, bet esmu saklausījusies šausmu stāstus par to, ka tur no datoriem izņemot detaļas un vietā ieliekot novecojušas. Nezinu, droši vien nav taisnība, bet tāpat atdot datoru svešās rokās negribas. Otra iespēja ir tīrīšanu veikt pašai, bet nezinu, vai mācēšu, negribētos kaut ko sabojāt. Nevienu zināmu cilvēku, kas būtu spečuks datoros, arī nepazīstu.
Kā jūs tīrat datoru? Ja zināt kādu tiešām labu vietu, kur to var izdarīt, padalieties. Vienu datoru pārkaršanas dēļ jau zaudēju, negribētos, lai tas notiek vēlreiz.