Tāks:
Uz apmēram 50cepumiem:
Mīklai
* 250g sviests (neatdzesēts)
* 400g cukura
* 4 ēdamkarotes Piens
* 2-jau sakultas olas
* 2 tējkarotes vaniļas, orģināli bija mandeļu ekstrakts.
* Šķipsniņu sāls.
* 1kg milti
*Pūdercukurs
1. Sviestu ar cukuru sakuļ, lai bāli gaiša krāsa parādās.
2. Atsevišķā trauka samaisa - pienu , olas, gašvielu ekstraktus un sāli.
3. Ņem vēl trešo trauku, kur iesijā miltus.
4. Saputotā sviesta iemaisa 1/3 daļu miltus un pievieno 1/3 daļu pienu maisījumu (2.) punktā. Un tad tik pakāpeniski pievieno pārējos miltus un pienu.
Ja mīkla kļūst bieza, pievieno mazliet pienu.
Apsedz un atdzesē , kādu laiciņu.
Cepeškrāsnī likt apmēram līdz 180 C.
Tad izrullē miklu, lai būtu 5mm biezumā, uz aci.
Izpiež aplīšus ar glāzi vai formiņu (apļa formā).
Vidū ielej pildijumu (pēc izvēles - zapte vai spināti ar sieru)
Un tad veido trīsstūrīšus, kā arī saspiež maliņas , lai pildijums būtu redzams :).
Cepšana tālāk norisinās apmēram 15-20 minūtes, līdz viņi kļūst brūni skaisti.
Un pēc tam pārkaisa ar pūdercukuru.
Var pasniegt viņus jau atdzesētus vai siltus, kā labāk :)!