Sastāvdaļas – 4 personām būs nepieciešams 1 l piena (ar augstu vai zemu tauku saturu – pēc izvēles), 120 grami smalki sakapātas melnās šokolādes, putukrējums un nedaudz birstoša kakao dekorēšanai.
Pagatavošana – Pienu uzvāra katliņā, taču nedrīkst tam ļaut sākt burbuļot. Karsti pienu lej blenderī un pievieno sakapāto šokolādi – kuļ aptuveni minūti, līdz šokolāde ir pilnībā izkususi. Ja mājās nav blendera, tad šokolādi var bērt arī katliņā ar uzkarsēto pienu un aktīvi maisīt, līdz tā izkūst. Gatavo dzērienu lej krūzītēs un dekorē ar lielāku vai mazāku putukrējuma cepurīti (protams – pēc izvēles), kā arī uzbirdina nedaudz kakao.
Karaliskās šokolādes pagatavošanai 200 ml stipri uzkarsētam kafijas krējumam, lēni maisot, pievieno 250g Emīla Gustava šokolādes kalešu, 2g saberzta kanēļa un ½ vaniļas standziņas vai šķipsniņu vaniļas cukura. Dzērienu pacietīgi puto ar putu karoti, līdz iegūts pienācīgs un vienmērīgs šokolādes biezums. Karsto dzērienu pasniedz iepriekš izkarsētos nelielos traukos. Garnē ar saputotu saldo krējumu un saberztu šokolādi.
http://www.delfi.lv/archive/nedaudz-par-karsto-sokoladi.d?id=13704756#ixzz3FSROX6Ub