Mīlestība pret bērnu.

Reitings 490
Reģ: 14.08.2014
Par situāciju: Man ir gandrīz 3 gadus veca meitiņa, lielāko laiku no grūtniecības līdz pat meitas viena gada jubilejai, audzināju meitu viena. Bez tēva blakus, tad iepazinos ar vīrieti, kurš vēlaizvien ir mūsu dzīvē, kuru meita sauc par tēti, bet viņš strādā ārzemēs tāpēc regulāri arī neesam līdzās, braukājam šurpu turpu. Kad ilgāku laiku neesam redzējušies, aptrūkstās jau sakāmais, nogurstu no sarunāšanās skype. Cenšos runāt pārsvarā kad meita guļ, jo nepatīk, ka tad kad viņa nomodā ir, nevaru viņai pievērst pietiekami daudz uzmanības, jo ja paralēli esmu ar meitu sarunas laikā, spēlējos un tā, tad no vīrieša puses ir neapmierinātība. Uzskata, ka tad lai iet viena spēlēties, ka var pagaidīt. Bet man tā nepatīk, jo manuprāt, tagad sēdēšanai pie datora un runāšana nevar ietekmēt to, kā es pievēršu viņai uzmanību vai lieku gulēt. Kādreiz, kad meita neomā vai apslimusi, ņemu sev līdzās gultā. Par to arī ir bijuši strīdi, jo tad dzirdu pārmetumus, ka man jau tikai viņa interesē, ka man visa pasaule griežās tikai ap viņu, ka viņai taču sava istaba. Arī pa dienu ir situācijas kad par to dzirdu pārmetumus, ka man neviens cits neinteresē kā tikai viņa. Tad nu man ir jāsāk domāt, vai tad tiešām man ir jājūtas vainīgai, ka es mīlu savu meitu un vēlos sev līdzās. Ka vēlos ar viņu rotaļāties cik vien atļauj brīvais laiks, ka vēlos viņu mīļot, glāstīt, teikt labus vārdus lai jūt ka mīlu, lai jūt ka mamma ir līdzās. Ka vēlos, lai viņai būtu laimīga bērnība ar mammīti, kura mīl, kura lolo, kura sargā, kurai var uzticēties. Vai tas ir tik briesmīgi, ka meita nāk pie manis pažēloties, kad kāds izdarījis pāri. Ik dienas meitai veltu vārdu ka mīlu viņu, ik dienas, noskūpstu viņu atmostoties un dodoties gulēt, ik dienas cenšos rotaļāties kopā, īpaši pēc bērnu dārza vakaru pavadot kopā ar rotaļām ar apskāvieniem. Dodamies gulēt ar šūpuļdziesmām. Kad palūdz, paguļu blakus. Kad bērns pastaigas laikā prasās opā, paņemu, protams, ne vienmēr, bet dažkārt, ar norunu, ka tikai nedaudz, līdz mamma piekusīs. Tā taču nav pārmērīga mīlestība? Brīžiem vīrieša dēļ sajūtos tā, ka savu meitu mīlu par daudz, jo man itkā visa pasaule griežoties ap viņu. Nē, man griežas arī ap citiem, bet manu prāt mans miesīgs bērns ir pirmajā vietā. Vai man par to ir jājūtas vainīgai viņa priekšā, ka tik stipri mīlu savu bērnu? Vai arī vienkārši jāsaprot , ka tā ir muļķīga greizsirdība pret manu bērnu?
05.10.2014 23:28 |

Reitings 490
armands_ - kārtējais tukšpauris, kam tikai sekss ir galvenais, ja? "viņas stulbā sīkā", nenovēlu Tev bērnus, ja Tu šādi vari teikt par bērnu. Mīlestības dzīvē bijis gana? šķiet, ka nē, žēl.
06.10.2014 00:07 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Rodas iespaids, ka vīrietim pašam ar savu miesīgu bērnu nav gana cieša saikne.. tāpēc viņš nesapratīs Tavējo un meitas.. Bērni, manuprāt, ļoti labi izjūt situāciju un saprot, ka mērķis ir ''atņemt'' uzmanību.
Viņš rotaļājas ar manu meitu, un vienmēr tad izrāda lielāku iniciatīvu, lai viņa mazāk būtu pie manis, bet vairāk ar viņu.
Jums vairāk jāspēlējas trijatā.. tad bērns arī vairāk pieķersies..
06.10.2014 00:09 |

Reitings 490
mistalee - mēs rotaļājamies visi kopā, bet reizēm vienkārši viņš guļ un skatās televizoru vakarā, nu es nevaru visu vakaru nogulēt gultā un skatīties TV, nu protams, es gribu kaut koarī padarīt un pati brīdi ar meitu tad parotaļāties, nevis lai viena otrā istabā spēlējas, īpaši ja redzu, ka viņai ir grūti pierast pie tā. Un jā, labāk pat rotaļātos divatā, jo kad es esmu klāt, tad mazā grib vairāk tuvāk man būt, un tas neapmierina. Protams, dzirdu līdz ar to neapmierinātību, ka viņa pati vainīga. Nevaru taču ieskaidrot 2 gadīgam bērnam, ka viss, tagad neesi ar mammu, esi ar tēti.
06.10.2014 00:12 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Lianne Viņš tā arī uzvēdās pēc "viņas stulbā sīkā" principa, ja noskauž tavu "neaizstājamo" uzmanību. Negribi drāsties, neklē citu lohu, kas uztur!
06.10.2014 00:15 |

Reitings 490
courmeum - pārsvarā jau arī rotaļājamies trijatā, jo tādas reizes kad es varu tikai ar meitu parotaļāties pārsvarā nav, ir vai nu visi kopā, vai bērni paši savā starpā. Un diemžēl te arī otrs fakts, mazā spēlējas ar lielo puiku (5 gadi), viņam patīk kaut ko izdarīt pāri, mazā, protams, nāk žēloties, bet tad sākas no viņa puses, ko Tu raudi, ko skrien žēloties, saki lai tā nedara, vai dari pretī, nu bet tomēr 3 gadu atšķirība un, ka nav pieradusi pie tā, ko viņa lielajam izdarīs. Un tad liekas tā, ka manai pārmet, ka viņa aud un žēlojas, bet dēlam tai pašā laikā neko nepasaka, jo viņu satiek arī reti. Domāju ka te arī tas veidojas, kāpēc meita grib man tuvāk, ne viņam. Es cenšos tad aizrādīt abiem, nevis tikai vienam.
06.10.2014 00:18 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
pilnībā saprotu vīrieša uztraukumu. clingy mamma esi, nākotnē meitu skolā vispār varēsi palaist? nav jāatbild.
apsēstība ar savu bērnu nav veselīga! tas tā
06.10.2014 00:19 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Vīrietim tavs bērns ir svešs cilvēks, reāli piekabe. Tava vēlme būt, audzināt, piedalīties ir pareiza, dabiska un laba, bet vai tev šāds krāns ir vajadzīgs, nu nez? Skrienot pakaļ pimpim, vari pazaudēt meitu.
06.10.2014 00:20 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Lianne, es domāju, ka jums ir jārotaļājas visiem trijatā. Caur spēlēm, rotaļām mēģināt viņu satuvināt ar vīrieti, bet tā, lai esi blakus. Protams, ka uzreiz viņa nenāks vīrietim klāt un neļausies ucināties, jo pirmkārt, viņa ir pieradusi būt ar tevi un, cik saprotu, viņa šo vīrieti redz diezgan reti, otrkārt, viņa jūt vīrieša greizsirdību uz tevi un mēģinājumu atņemt tavu uzmanību no viņas. Vīrietis pats nesaprot, ka bērnam ir grūti adaptēties pie jaunās situācijas? Ja viņa vīrieti redz reti, tas mazam bērnam ir diezgan liels pārbaudījums. Vasarā pati biju lieciniece kā 2gadīga meitenīte dzīvojās pie tēta 2 mēnešus un atbraucot mammai, viņa bija ļoti atsvešinājusies, negribēja ne klēpī iet, gāja tikai pie tēta, spēlējās ar tēti. Aizveda bērniņu prom, tad jau kaut kā adaptējās un pamazām saprata, kas par lietu.
06.10.2014 00:20 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Un diemžēl te arī otrs fakts, mazā spēlējas ar lielo puiku (5 gadi), viņam patīk kaut ko izdarīt pāri, mazā, protams, nāk žēloties, bet tad sākas no viņa puses, ko Tu raudi, ko skrien žēloties, saki lai tā nedara, vai dari pretī, nu bet tomēr 3 gadu atšķirība un, ka nav pieradusi pie tā, ko viņa lielajam izdarīs.

pareizi vīrietis dara, arī meitenēm ir jāprot sevi aizstāvēt! neticu, ka puikam ne vārda nav teikts. Un pašu meitu esi vienkārši pieradinājusi pie sevis, ka visu tu, vienmēr tu blakus, vienmēr uķi puķi.
okej, esmu gatava žultij, bring it on :D
06.10.2014 00:21 |

Reitings 480
Reģ: 29.01.2009
Gimene ir sieviete+virietis un berns, nevis sieviete+berns un virietis. Secinajumus izdari pati
06.10.2014 00:24 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ok.. jāžēlo ir vīrietis, jo viņam grūti ir pārciest psiholoģisko spiedienu... bet 3gadīgam bērnam tomēr jābūt stipram un jātiek ar to galā :D
06.10.2014 00:27 |

Reitings 490
mistalee, cenšos tā arī, vienmēr rotaļājoties, minu tēti un iesaistu tā lai viņa ar tēti būtu. domāju, viņa pierastu viegli, ja viņā nebūtu bailes nākt pie manis, jo ir bijušas attiecīgas situācijas, kad viņa tiek aizsūtīta prom no manis, un tad viņai tas paliek sirsniņā, un ja to vienu, divas reizes izdara, ir grūti atkal viņai iejusties. Itkā viņš saprot, ka vajadzīgs adaptācijas periods, bet, manuprāt, nemāk to pieļaut. jo negrib, ka meita vairāk ar mani, tad man tiek nogriezts viss, ko vienmēr darām ar meitu, gulēt likšanas, vannā likšana, barošana, to visu dara viņš, jā arī baro, jo citādi nepatīk ka ēd lēni, ka neizēd tukšu šķīvi un tā kaut kā. Potams, es viņu saprotu, ka grib, lai meita pierod pie viņa, bet tieši to nesaprotu, kā lai viņam iemācu saprastu, to, ka viņai ir tas adaptācijas periods, un ka mamma arī ir vajadzīga nevis tiek rauta prom. Bet, protams, zinu, ka jums arī grūti ko ieteikt un līdz galam saprast, jo nezinat jau to visu mūsu stāstu un ikdienu.
06.10.2014 00:29 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Lianne, es nepieļautu situāciju, kad vīrietis aizsūta bērnu prom. Kas tā par attieksmi vispār?!
tieši to nesaprotu, kā lai viņam iemācu saprastu, to, ka viņai ir tas adaptācijas periods, un ka mamma arī ir vajadzīga nevis tiek rauta prom.

Es domāju, ka to risināt var tikai caur sarunām. Mana mazā radiniece ir tavas meitiņas vecumā un mammai arī ir uzradies jauns draugs, bet viņas jaunais vīrietis ir ļoti iecietīgs un, jo iecietīgāks ir viņš, jo mazā viņu vieglāk pieņem.
06.10.2014 00:47 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Gimene ir sieviete+virietis un berns, nevis sieviete+berns un virietis. Secinajumus izdari pati

miljons ++++++++++++++++++++++++++++++
06.10.2014 00:50 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Te tiešām ne bērnā un arī ne ļaunajā vīrietī ir vaina. Tāpat, kā nauda ir ceļš uz sievietes sirdi, tā normāls seks mierinās pat greizsirdīgākā (censored) dvēseli.
06.10.2014 01:05 |

10 gadi
Reitings 385
Reģ: 27.03.2014
Man liekas tik mazam bernam ir normali gribet mammu. Berns jut visu, tapec vel vairak tiecas pie mammas. Man liekas tiklidz gimene ienak berns, vins ir pirmaja vieta, pirmkart, vina vajadzibas tiek apmierinatas. Gribetos zinat, vai virietis tapat izturetos, ja butu si berns? Varbut ne.
06.10.2014 01:23 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
gulēt likšanas, vannā likšana, barošana, to visu dara viņš, jā arī baro

Nesaprotu, ko tu suudzies. Vinjsh tieshaam dara visu, lai buutu dalja no tavas gjimenes, vieniigais, ko vinjsh prasa pretii ir kaads laicinjsh divvientuliibaa, kas nav daudz prasiits, njemot veeraa to, ka tevi tik biezji nesastop. Man driizaak liekaas, ka te ir vaina tavaa privaatiipashnieciskumaa uz meitu, ka negribi vinju iisti daliit ne ar vienu.
06.10.2014 01:43 |

Reitings 96
Reģ: 07.07.2012
Ja virietis ir sirsnigs, miloss un labs teva paraugs, tad bernam nebutu nekadu problemu vinam piekerties. Pat ja teti redzetu reti, meita, iespejams, no sakuma butu nedaudz sakautrejusies, bet pec tam noteikti no teta ne soli neatietu!
Uzskatu, ka ta vieta, lai virietis tev liegtu speleties ar meitu, barot, vannot, likt gulet utt., vinam vajadzetu jums pievienoties. Ja vins biezi ir greizsirdigs, aizkaitinats, censas meitu no Tevis noskirt, mekle iemeslu kur piesieties (pie ta, ka berns nav izedis skivi, sudzas, raud, pasaka kaut ko nepareizi), ari, ja, aizradot runa pacelta un nosodosa toni, nevis mieriga un pamacosa, tad tas drizak liecina par to, ka virietis vienkarsi nespej pienemt tavu bernu, un iespejams vinu berns pat kaitina, neka to, ka vins vienkarsi velas vairak laika pavadit ar meitu un but labs tevs. Diemzel ta ir bieza paradiba ka viriesos, ta sievietes.
06.10.2014 01:47 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Visvairāk no visa lasītā man nepatika moments, kad vīrietis meitu sūta prom, kad viņa nāk ar kaut kādu vajadzību... Kas vispār tas ir? Bērnam pie vecākiem ir jābūt brīvai pieejai jebkurā diennakts stundā un bez bailēm par atraidījumu. Sevišķi divos gadiņos, tad taču vēl pavisam maz ķipars, kura pasaule sastāv tikai no mammas un tēta. Pie kā vēl viņai vērsties, ja ne pie vecākiem?... Kopumā par situāciju, nevaru īsti saprast, ja reiz jums attāluma attiecības, tad kurā brīdī vīrietis paspēj bērnu barot, vannot, spēlēties u.tml. Cik tad bieži galu galā esat kopā? Cik ilgu laiku? Un cik daudz esat šķirti, kad viņš aizbrauc? Manuprāt ikdienas kārtību nevajag jaukt. Ja mamm ir tā, kas bērnu baro, liek gulēt, vanno u.t.t. Tad tā tam arī jāpaliek, kad vīrietis ir blakus. Bērnam ir svarīgi šie mazie rituāli, režīms, kārtība ar mammu. Ja kaut kas mainās, bērns noteikti samulst, zaudē stabilitātes un drošības sajūtu. Vari mazāk spēlēties, mazāk izklaidēt bērnu, bet tieši kārtību bērna aprūpē mainīt nebūtu ieteicams. Protams, var šad tad atļaut, lai vīrietis izdara kaut ko, bet ne tā, ka tiklīdz vīrietis ir mājās, tā bērna aprūpe ir pilnībā viņa pārziņā... Lai labāk spēlējas, iet pastaigās, mīļojas un ucinās ar bērnu, bet aprūpe lai paliek kā ierasts - mātes pārziņā.
06.10.2014 02:35 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Tā kā man slinkums gari rakstīt,bet nu krista ir izteikusi arī manas domas,tad piekrītu viņai. Ak,starpcitu, mīlēt savu bērnu var par daudz un kā vēl par daudz,tā jau tās cāļu mammas rodas,kurām vairs nekas dzīvē neinteresē kā savs bērns.
06.10.2014 07:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits