Visbiežāk gatavoju mixā ar piedevām. Rīsus vāru atsevišķi, piedevas apcepu līdz izdalās aromāts. Eļļas daudzums minimāls vai teju nemaz. Pēctam samaisu visu kopā, pievienojot attiecīgas garšvielas.
Kombinācijas ir iespējamas ntās:
gaļa (vista, cūka, liellops, tītars)
dārzeņi (paprika, sīpoli, ķiploki, burkāni, zirnīši, paprika)
sēnes
garšvielas - sāls, pipari, garšaugi, karijs vai kādi speliālie maisījumi.
Rīsi, sīpoli, ķiploki man ir vienmēr, pārējās sastāvdaļas atkarībā no tā, kas mājās.
Ejošākās ir:
rīsi, cūkgaļa, paprika, sīpols, ķiploks, garšvielas cūkgaļai
rīsi, vista, zaļie zirnīši, sīpols, ķiploks, karijs
Ēdu pilkus vai ar bezpiedevu jogurtu.