Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Rīsi

 
Reitings 84
Reģ: 28.06.2014
Iesakiet vai padalieties ar ko/kā Jūs ēdat rīsus?
Precizējot - iesakiet kādu gardu recepti, bet tā, lai ir veselīgi un maz kalorijas :))
Vēlams arī viegli/ātri pagatavojamu....
05.10.2014 17:23 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
sushii :)))))))))))))
05.10.2014 17:24 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
pildu iekšā paprikā un ēdu ar sojas mērci :)
05.10.2014 17:26 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Burkānu – rīsu plācenīši

Šis ir viens no tiem ēdieniem, kas vienlīdz labi iederās kā brokastīts, tā pusdienās un pat vakariņās. Brokastīs tas derēs, jo pēc tam nebūs tā sajūta, ka pēc stundiņas jau atkal gribas ēst. Pusdienās to var izmantot kā piedevu kādam gaļas ēdienam, savukārt vakariņās to var ēst arī kopā ar salātiņiem. Turklāt, gatavojot pēc šīs receptes sanāk tik daudz (2 personām), ka tiešām pietiks vairāk kā vienai ēdienreizei. ツ




Pagatavošanas laiks: ~1h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu burkānu-rīsu plācenīšus?
❀ ~200 g rīsi
❀ 2 burkāni
❀ 2 olas
❀ 2 ēd.k. kartupeļu ciete
❀ 50 g siers
❀ sāls
❀ pipari
❀ milti (pēc vajadzības)
❀ eļļa cepšanai
❀ krējums
❀ zaļumi (dilles u.c. pēc vēlmes)




Kas jādara?
♨ Rīsi sālsūdenī jāizvāra, jānokāš
♨ Burkāni jāsarīvē sīkās skaidiņās, siers jāsarīvē
♨ Rīsi jāsajauc kopā ar burkāniem, olām, kartupeļu cieti un sieru
♨ Jāpievieno sāls, pipari un 1 ēd.k krējums
♨ Ja masa šķiet pārāk šķidra, plācenīši vispār neturas kopā, jāpievieno nedaudz milti (es gan ieteiktu vispirms pamēģināt izcept tādus, kādi ir, un pēc tam pēc vajadzības pievienot miltus)
♨ No masas jāveido plācenīšus, kurus sakarsētā eļļā jācep zeltainus
♨ Gatavi plācenīši jāpārlej ar krējumu un pēc vēlmēm jāpārkaisa ar zaļumiem



05.10.2014 17:26 |
 
Reitings 84
Reģ: 28.06.2014
MADasaHatter, nav tā, ka beigās sanāk diez gan kaloriju bagāti? :D
05.10.2014 17:30 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Visbiežāk gatavoju mixā ar piedevām. Rīsus vāru atsevišķi, piedevas apcepu līdz izdalās aromāts. Eļļas daudzums minimāls vai teju nemaz. Pēctam samaisu visu kopā, pievienojot attiecīgas garšvielas.
Kombinācijas ir iespējamas ntās:
gaļa (vista, cūka, liellops, tītars)
dārzeņi (paprika, sīpoli, ķiploki, burkāni, zirnīši, paprika)
sēnes
garšvielas - sāls, pipari, garšaugi, karijs vai kādi speliālie maisījumi.

Rīsi, sīpoli, ķiploki man ir vienmēr, pārējās sastāvdaļas atkarībā no tā, kas mājās.

Ejošākās ir:
rīsi, cūkgaļa, paprika, sīpols, ķiploks, garšvielas cūkgaļai
rīsi, vista, zaļie zirnīši, sīpols, ķiploks, karijs

Ēdu pilkus vai ar bezpiedevu jogurtu.
05.10.2014 17:33 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
bet tā, lai ir veselīgi un maz kalorijas

MADasaHatter, tiešām?
05.10.2014 17:34 |
 
Reitings 111
Reģ: 29.01.2009
Kalorijas neskaitu, tāpēc nezināšu cik daudz vai maz sanāk, bet:
Rīsi kopā ar saldētajiem dārzeņiem un vistas filejas gabaliņiem.
05.10.2014 17:35 |
 
Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
Rīsi ar tunci vai ar maltās gaļas mērcīti un zirnīšu,tomātu,gurķu salātiņiem
05.10.2014 17:51 |
 
Reitings 889
Reģ: 04.07.2014
Novārīti rīsi (atdzesēti), tuncis, majonēze, smalki sakapāts sīpols ( ja negaršo var nav obligāti) , tomāti ( bez mizas),sagriezti mazos gabaliņos . Kopā visu samaisa, pieliek sāli.
05.10.2014 17:54 |
 
Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Ciest nevaru rīsus :D

Bet ja ēdu, tad tikai krabju salātos (sastāvā rīsi, paprika, konservēta kukurūza, krabju nūjiņas, majonēze un varbūt vēl kaut kas, ko esmu piemirsusi :D )
05.10.2014 17:55 |
 
Reitings 889
Reģ: 04.07.2014
Novārīti ( atdzesēti) rīsi, tuncis, majonēze, smalki sakapāti sīpoli ( nav obligāti) , pāris tomāti ( bez mizas) , smalki sagriezti. Visu samaisa kopā, pievieno sāli.
05.10.2014 17:56 |
 
Reitings 889
Reģ: 04.07.2014
Oi. Gļuks ar telefonu
05.10.2014 17:57 |
 
Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Ja ar maz kalorijām, tad varētu- rīsi ar sautētiem burkāniem(vai citi sautēti dārzeņi kas garšo- brokoļi/ pupiņas) +garšvielām persilāde vai ar sojas mērci pārliet ēdienu.
05.10.2014 17:58 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
es gan varētu tikai no rīsiem pārtikt :D
05.10.2014 18:00 |
 
Reitings 84
Reģ: 28.06.2014
Jaukums, tad dalies kā Tu tos ēd? :D
05.10.2014 18:08 |
 
Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
Plovs.
05.10.2014 18:10 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
man jo vienkarssak jo labaak :D vienigi es uzturā lietoju tikai savvaļas rīsus!!!
izvāru un pārleju ar sojas mērci...mmm sakardināji jo sen nav ēsts...slinkums pēdējā laikā vārīt :D
05.10.2014 18:12 |
 
Reitings 1291
Reģ: 16.03.2014
Riisus taisu kopaa ar vistas fileju karija un saldaa kreejuma meerciitee.
05.10.2014 18:20 |
 
Reitings 84
Reģ: 28.06.2014
Es šodien arī ēdu ar sojas mērci, tiešām, retais veids kā man garšo rīsi :D
Protams, garšõ arī šeit pieminētais - plovs, suši, krabju nūjiņu salāti :D
05.10.2014 18:21 |
 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Rīsi ar olu un garnelēm, rīsi ar saldētajiem dārzeņiem, rīsi ar chilli con carne, piena zupa ar rīsiem (man gan negaršo), rīsi ar olu un dārzeņiem, plovs, rīsi ar vistas gaļu, rīsi ar kariju un burkāniem.
05.10.2014 18:26 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits