IDEĀLĀ!

 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Saprotu, ka vēlēšanu aktualitātēm pa vidu, šis ieraksts ir gaužām neaktuāls, bet tomēr...
Dāmas, man vajag ideālās pannas! Kādas jums ir? Kalpo godam? Kur pirktas? Cik izmaksājušas?
Es laikam neprotu tās kopt vai kas, bet panna visai ātri nolietojas un sāk "pieķert" ēdienu (t)!
Milzu paldies jau iepriekš :)!
05.10.2014 10:21 |
 
Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Liene, esi meklējusi internetā, kā panākt, lai tā nedeg klāt? Atceros, kad biju mazāka un mums tāda bija, kaut kādā grāmatā lasīju, ka panna pirms cepšanas jāiesmērē ar kartupeli. Toreiz gan man tas nepalīdzēja pankūku cepšanai... pirmās divas tik un tā piecepās klāt. Gan jau pie vainas bija arī tas, ka nemācēju tik labi gatavot :D
05.10.2014 11:18 |
 
Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Liene, čuguns ir jāpiesūcina ar eļļu. Mēs ugunskura katlu vienmēr iesmērējam ar eļļu, uzliekam uz uguns, kārtīgi izkarsējam, tā lai visās porās saiet eļļa un tikai tad kaut ko gatavojam. Nav bijušas problēmas ar piedegšanu.
05.10.2014 11:21 |
 
Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
ddelirium, tad jau manai mammai vienkārši paveicās ar pannu. :)
05.10.2014 11:23 |
 
Reitings 557
Reģ: 02.03.2010
ar keramikas paarklaajumu
05.10.2014 11:27 |
 
Reitings 502
Reģ: 29.01.2009
Esmu dzirdējusi, ka jānoberž ar smiltīm (varbūt arī ar sodu), bet bail sabojāt. Kaut gan šobrīd - ko tad es vēl varu sabojāt.

Gita42 , sanāk,ka es iesmērēju visu pannu ar eļļu, lieku uz uguns kārtīgi izkarsēties un tad viss ir ok? Cik bieži šāda procedūra jāatkārto?
05.10.2014 11:34 |
 
Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Liene, es atradu labu rakstiņu priekš tevis: http://irlaiks.lv/receptes/gurman/cittautu/article.php?id=25578
05.10.2014 11:37 |
 
Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Man pannas mājās ir vairākas. Ir Delimano panna, kura pa vidu rauj klāt ēdienu. Ir Tefal, kurai pašai no sevis lobās nost teflons, ir krievu laika čuguna panna, kuru man nav spēka pacelt. Un mana mīļākā panna ir keramiskā panna bez firmas, kuru 3gadus atpakaļ nopirku tirgū un kura kalpo ideāli. Gatavoju ar koka piederumiem, mazgāju aukstu un noslauku sausu.
05.10.2014 11:40 |
 
Reitings 502
Reģ: 29.01.2009
Kristīne... , ideāli. Tagad visu zinu :) :D Pateicos.
05.10.2014 11:44 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
tefal nevienam neiesaku, ja teflonā ir kaut viens skrāpējums, tā ir sevis indēšana. un skrāpējumi parādās ātri, turklāt tās pannas deformējas. daudzas keramiskās ir metamas ārā jau pēc dažiem mēnešiem, un noteikt, kura ir laba, neesmu iemācījusies.
tagad no visiem pārklājumiem labākais, kas ir, manuprāt, ir granīta. drīkst izmantot metāla lāpstiņas, mazgāt traukumašīnā, neizturēties pret pannu, kā pret jēlu olu (kā tas ir ar tefal un keramiskajām, noliec plauktā kaut kā ne tā, un viss, skrāpējums). nav obligāti izmantot taukvielas, atšķirībā no pannām bez pārklājumiem.
05.10.2014 14:53 |
 
Reitings 1267
Reģ: 20.09.2010
Mīļākā man ir wokpanna no Berghoff.. Kādu laiku atpakaļ par uzlīmēm IKI pirku.. :) perfekta..
05.10.2014 19:29 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
O-ou! Tefalu šodien jau paspēju nopirkt! Hmmm..sabaidījāt.. Ja izmantoju tikai koka lāpstiņas,tad skrāpējumu risks mazinās, ne?
Man arī līdz šim bijušas Delimano pannas, bet tās vidū izlokās un sāk raut klāt. Gan jau mazgāšana traucenē arī par labu nenāk..
Vispār paldies visām! Daudz jauna uzzināju par it kā pašsaprotamu priekšmetu!
05.10.2014 21:53 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits