Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

garšvielas, ja neizmanto sāli

 
Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Labvakar :)

Zinu, ka tuvāk naktij nevar veidot ēdienu tēmas, bet nu šī jau nav tā grēcīgā.

Es varu ēdienu ēst bez sāls. Man liekas, ka ir normāli, ēdami, bet ne garšīgi. Nav tā, ka es to mēģinu pirmo vai otro nedēļu, jau gandrīz pusgadu cenšos gatavot bez sāls, tomēr, kad esmu ciemos utt. ,tad, protams, ēdu ar sāli, un tas ēdiens šķiet daudz baudāmāks.

Tātad, kādas garšvielu kombinācijas ir tās veiksmīgākās, ko jūs izmantojat, lai aizstātu sāli?

Varbūt jūs lietojam Himalaju vai jūras sāli? Kur pērkat?
01.10.2014 22:24 |
 
Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
01.10.2014 22:25 |
 
Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
+ kādos ēdienos.

Piemēram, vistai to un to, dārzeņiem to un to.

Šodien gatavoju dārzeņu sautējumu, izmantoju maltos piparus, "Anniņas" garšvielu maisījumu (bez sāls) , malto papriku. Tomēr vienalga tas nav tas!!!
01.10.2014 22:27 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Nedomāju, ka Himalaju vai jūras sāls principiāli atšķiras no galda sāls :) Sāli aizstāt ir sarežģīti, bet garšaugi jau tagad ir ļoti daudz. Pie gaļām man ļoti garšo timiāns, rozmarīns (šie divi aug podiņos uz palodzes), estragons. Zivij ņemu kaut kādu gatavo garšvielu bez sāls un garšas pastiprinātājiem. Dārzeņiem rozmarīns, ķiploki, muskatrieksti, kajenas pipari, karijs.
01.10.2014 22:28 |
 
10 gadi
Reitings 8900
Reģ: 29.01.2009
Sāli tā īsti nelietoju.
Pie dārzeņu salātiem lieku klāt citronpiparus, ja gatavoju vistas ēdienus, tad- kariju, melnos piparus vai garšvielas vistas ēdienam.
Vienīgais, kur dažreiz sanāk iemest sāli ir kartupeļi, bet es pat nevaru atminēties, kad pēdējo reizi viņu liku klāt :)
01.10.2014 22:30 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Ļoti daudzi ēdieni jau satur sāli.. piemēram gatavojot gaļas bumbiņas es nelieku sāli, bet lieku parmigiano sieru klāt. Pavisam varbūt nav vajadzība atteikties, taču nepārforsēt ar sāli ēdienā , kur tā ir pieteikami daudz gan vajadzētu.
Ikdienā izmantoju jūras sāli. Klasiskās vērtības ir piparu maisījums, lauru lapas, kadiķogas, rozmarīns un oregano.
01.10.2014 22:30 |
 
Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Jūsu vīrieši arī ēd bez sāls?
01.10.2014 22:31 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Jūsu vīrieši arī ēd bez sāls?
Galvenais neteikt, ka nav sāls ēdienā :D
01.10.2014 22:31 |
 
Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Atkarīgs jau no tā, ko tu gatavo. Es arī mierīgi varu gatavot bez sāls un man ļoti reti prasīsies, bet kopš man atveda šo sāli, beru to visur klāt, ļoti patīk. Man patīk izmantot baziliku, timiānu, majorānu, čili, kariju u.c. garšvielas. Vieglāk ir iztikt ar jau gatavajiem garšvielu maisījumiem, piemēram, vistai man patīk adžikas garšvielas.
01.10.2014 22:32 |
 
Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
sugar , :D :D :D Ko vīrietis nezina, tas vīrieti nesāpina
01.10.2014 22:32 |
 
Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Jūsu vīrieši arī ēd bez sāls?

Nē, to jau var labi just.
01.10.2014 22:33 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
nevaram bez sāls :(
Lietoju jūras sāli. Pirku arī Himalaju rozā.
01.10.2014 22:33 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Izmantoju jūras sāli, ko pērku Rimi. Tur ir pat dažādi veidi. Bet neliekas, ka tā būtu kā īpašāka.
Vispārēji mani gatavošanas paradumi ir ar samazinātu sāls daudzumu, bet atteikties pavisam galīgi negribās. Pat neuzskatu par vajadzīgu. Ar sieriem, gatavajiem gaļas produktiem, desām u.c pusfabrikāties neaizraujos, ka domājams baigi pa daudz ikdienā neuzņemu.

Garšvielas - ta visdažādākās. Vai nu iepakotas pa dažādiem iepakojumiem - dažādu veidu pipari, bazilis, timiāns, rozmarīns, koriandrs utml. gan dažādie speciālie maisījumi (gaļai, grilam, zivīm utml.) bez sāls sastāvā.
01.10.2014 22:34 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Musmaja sali nelietojam. Iztiekam ar zalumiem, kiplokiem,garsvielam.
01.10.2014 22:35 |
 
Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Vistai gatavot ar kariju var, uz vārītām olām mēdzu kariju uzbērt.
Sautējumiem- pipari, citrona sulu var pievienot, lauru lapas.
Buljoniem, zupām- lauru lapas, dilles, selerijas kāti.

Bet es nevarētu BEZ sāls! :D
Man arī tā ir problēma, cīņa starp "Sāls nav labs, sāls =celulīts" un "Te reāli PRASĀS klāt sāli un daudz!" :D
01.10.2014 22:36 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Man noteikti prasās vairāk pielikt sāli, kā draugam. Man liekas, ka viņš varētu vispār, vispār bez sāls ēst. Tad nu, ja gatavoju zupu, tad ar nedaudz sāli papildinu savā bļodiņā.

Kādēļ vispār vēlies tik strikti atteikties?
01.10.2014 22:36 |
 
Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Muusmaajaas vienmeer tiek lietotas garšvielas Anniņa bez sāls. Viss garšo labi.
01.10.2014 22:37 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
virtuvē sāls vietā parasti izmanto citrona sulu.
protams, arī ja ēdiens būs pilns ar garšaugiem, sāls trūkumu nejutīs, bet ēdiena garša būs ļoti izteikta un specifiska, dažiem no garšaugu pārbagātības sāp vēders.
tie, kas neēd sāli, parasti pierod pie ēdiena garšas (vai bezgaršas)
01.10.2014 22:38 |
 
Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Kādai ir idejas, ko iesākt ar hibisku ziedu sāli? Ceļojumā nopirku mammai kā suvenīru, bet tagad īsti nezinu, ko ar to iesākt, mamma dažreiz pie salātiem liekot klāt :D
01.10.2014 22:39 |
 
10 gadi
Reitings 1395
Reģ: 18.03.2012
Ja es ēstu ēdienu, kuram manāmi trūktu sāls, es padomātu, ka virtuvē ir vai nu nejēga, vai aizmārša.
01.10.2014 22:39 |
 
Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
protams, arī ja ēdiens būs pilns ar garšaugiem, sāls trūkumu nejutīs


Oj, es kā sāls mīle noteikti jutīšu! :D
Esmu sapratusi to, ka lai arī cik garšaugiem pārbagāts nebūtu ēdiens, ja nav sāls vai garšviela, kuras sastāvā ir sāls, tad NEREĀLI TRŪKST KKAS! :D
01.10.2014 22:43 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits