Jūsu viedoklis?!

Reitings 40
Reģ: 26.03.2013
Sveikas. Kāds ir jūsu viedoklis par ķengaragu ? mēs ar ģīmeni gribam pārvākties dzīvot ķengaragā bet visi saka ka tas ir briesmīgs rajons. Man interesētu jūsu viedoklis par šo rajonu.
28.09.2014 02:35 |

Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Ķengaragā dzīvoju nu ja vairāk kā 20 gadus.
Nekā tik briesmīga kā tauta runā, te nav.
Jā, bomži mēdz braukt tramvajā, jo krasta rajonā ir nakts patversme. Bet tā, viņi ir nekaitīgi.

Man, piemēram, ļoti patīk dzīvot ķengaragā :)
28.09.2014 12:50 |

Reitings 269
Reģ: 28.10.2010
Noslēpums, bet nekas jau nav mainījies pa tiem 10 gadiem. Tāda ir mana pieredze, prieks, ka citām tā ir labāka. Kad dzīvoju tur arī likās, ka viss ok un forši, bet tagad, kad pagājis laiks un varu salīdzināt ar citām vietām, šermuļi skrien atceroties to visu.
28.09.2014 12:53 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Atkauseņi ir un būs visur. Varu tikai piekrist, ka 7. tramvajs un 15. trolejbuss ir kaut kas ekskluzīvs. No otras puses - ja neesi braucis ar šiem transportiem, tad reāli nemaz neesi dzīvojis!!!
Visstulbākais, ko esmu lasījusi šajā portālā vismaz pēdējā mēneša laikā. Jāpazvana pateikt savai omei, kas dzīvo ārpus Rīgas, bet šad tad atbrauc uz Rīgu un izmanto sabiedrisko transportu (lai aizbrauktu pie ārstiem vai atbrauktu ciemos), ka viņa vispār nav dzīvojusi, jo nav pārvietojusies ar 15.trolejbusu. Wtf vienkārši :D

Pati gan dažreiz 15.trolejbusā esmu braukusi, kad mana draudzene dzīvoja Ķengaragā - es atvainojos, bet tā kā tur smird, tā nesmird nevienā citā transportā, ar ko esmu braukusi Rīgā (protams, izņemot ārkārtas gadījumus). Nav brīnums, ka uz ielas ir tik daudz smirdīgu cilvēku - tās smakas taču apģērbā savelkas, ja ilgstoši uzturies slēgtā telpā.
28.09.2014 12:53 |

Reitings 4604
Noslēpums, bet nekas jau nav mainījies pa tiem 10 gadiem.

Nepiekritīšu, ka nekas nav mainījies.
Daugavas mala, pašreiz - Daugavas promenāde ir sakārtota, sakopta un labiekāŗtota.
+ viens galvenais "nakts kioskiņš" kur alko un cīgas varēja dabūt, ir aizklapēts ciet. Kopš tā laika, tiešām, Ķegaragā (vismaz Doles apkārtē tuvāk uz centra pusi) ir palicis mierīgs.

+ nav kā agrāk, tagad jau kādus gadus 5 nav vairs tas, ka pie kāpņutelpām mētājas šļirces un tādas lietas. Tfu tfu tfu, tie laiki ir beigušies.
28.09.2014 12:58 |

Reitings 269
Reģ: 28.10.2010
Laviize, par to jau man tikai prieks, ja kaut kas tiek darīts un ceru, ka tiešām tur situācija ir uzlabojusies :)
28.09.2014 13:03 |

Reitings 20
Reģ: 01.07.2013
Cerise, tas, protams, nebija domāts kā joks. Prieks, ka spēj lasīt starp rindām! :)

Protams, 15. trolejbusa un 7. tramvaja pasažieru fizionomija ir apveltīta ar ļoti plašu un nepatīkamu smaku buķeti. Taču ir vairāk nekā divi varianti kā nokļūt uz centru, piemēram - mikroautobusi. Maksā tikpat, kursē praktiski tikpat bieži un pasažieru fizionomija ir nesalīdzināmi patīkamāka!

Tagad vairs nav aktuāli, bet pie sab. tr. personālijām ar laiku pierod. Konkrēti par dzīvi Ķengaragā - nav problēmu vakaros izskriet vai izbraukt ar velosipēdu. :)
28.09.2014 13:15 |

Reitings 4604
Es nezinu, cik reti jūs esat braukušas 7. tramvajā, vai arī, jums vnk ir ļoti paveicies..
Es katru dienu braucu ar 7. tramvaju, no galapunkta(DOLE) līdz pat centram, un labi ja 1x nedēļā gadījās "smirdīgs pasažieris" vai tā sauktie "bomži".

Protams, ja braucat 2. vagonā, tad ir cita lieta, tur tie ir sastopami mazliet biežāk. Bet par to, ka vienmēr ir smirdīgi pasažieri, ir jau pārspīlēti.
28.09.2014 13:19 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Nav problēmu ar Ķengaragu, gluži pa naktīm apkārt nevazājos. Izmantoju 7.tramvaju, vienu reizi piesēdās priekšā izteikti pohains vīrietis, bet nu tā kā man ir problēmas ar ožu, tad laikam palaižu garām visādas nianses, ko citi jūt. :D
15.trolejbusu neesmu vēl izmantojusi, bet izklausās interesanti. :D
Mamma Ķengaragā uzturas jau vairāk kā 4 gadus, nekādus incidentus nav pieredzējusi. Es gan nesaku, ka vēlos Ķengaragā dzīvot visu savu mūžu, bet pagaidām ir ok, man ļoti patīk māja, kurā dzīvoju, jo ir kulturāla kāpņutelpa un klusi kaimiņi, kas man nozīmē vairāk nekā tas, kurā rajonā es dzīvoju.
28.09.2014 13:32 |

Reitings 158
Reģ: 25.10.2013
Loti ilgu laiku dzivoju pie tc"dole", nu precizak taja rajona. Isti nesaprotu, kur jus tadu vajprata kontingenu raujat? Nekad ar taadiem neesmu sastapusies, tramvajos ari problemas nav bijushas. Ok, sikie pie majas zali pipeja, bet man tas absoluti netrauceja. Vakaros gaju skriet, un uz treninjiem. Ja man tagad butu iespeejams parvakties uz kengaragu, es to noteiki daritu. Ps. Manam bernam tur ari patika, jo vareja regulari iet gulbjus barot :-)
28.09.2014 13:37 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Tas atkarīgs cikos ar to transportu brauc, no rīta, līdz kādiem 8.00 parasti nekas traks tur nav, jo urļiki un bomži nav vēl modušies, vēlāk gan labāk iekšā nekāpt. Man deguns jūtīgs uz bomžu smaku, ir bijis tā, ka pēc tam pus dienu slikta dūša.
28.09.2014 13:48 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Tas, ka kāda te nav tos kontingentus redzējusi, nenozīmē, ka to nav. Priecājies, ka neesi redzējusi un, ka viss ir kārtībā, bet tas nenozīmē, ka negatīvā pieredze ir nepatiesa.
Mans kolēģis dzīvo Maskačkā un viņš tur arī neko nav redzējis - viņam tur arī viss ir lieliski, bet tas nenozīmē, ka tas ir lielisks rajons.
Man Ķengarags liekas vienkārši pretīgs rajons. Esmu tur īrējusi istabu tieši vienu mēnesi. Mani transportā apzaga 2x un vienu reizi pēc lekcijām(kuras nebeidzās 23:00, bet gan normālā pēcpusdienā) par mata tiesu izvairījos no...kaut kā nepatīkamāka.
Nekad dzīvē neveidotu savu ģimenes ligzdiņu tur. Manuprāt, Rīgā ir arī normālākas vietas, kur dzīvot.
28.09.2014 14:01 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Pēc savas pieredzes varu teikt tā, kad tik pie dzīvokļa "Kengargā, tad remonta laikā nodzīvoju tur mēnes - visu decembri, neteikšu, ka bija mana mīļākā vieta uz pasaules, bet visos rajonos savi zaglēni, urlas, bomži utt. Bet tomēr tur bija sava veida romantika...
Mans dzīvoklis ir aiz Doles uzreiz, tad arī noskaidroju no apsaimniekotājiem, ka kaimiņi man normāli - parādu nav, nekādu problēmu nav, vienīgais mājai kopā liels parāds, jo regulāri pa naktīm no liftiem zog metālu, kuri bieži nestrādā dēļ tā, apsaimniekotāji piedāvāja to atrsisināt ar signalizāciju, bet par cik tur tikai omītes dzīvo, tad tāda iespēja atkrita. Par policiju - arī no viņiem uzzināju, kāda ir situācija šajā rajonā - vistrakāk esot Prūšu iela, tur ir narkomāni, bet par cik man interesēja, kas notiek pie Doles, tad pie Doles rajons mierīgāks. Pa naki uz visu to milzīgo rajonu ir tikai viena policijas ekipāža, ja salīdzina ar Teiku, kur bija ap 3, ja nemaldos.
28.09.2014 14:16 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Es arī no Ķengaraga. Pirmajā stāvā nariks dzīvo,no kura māte un brālis pat aizgāja prom,jo zb viņa drauģeli,arī pašam narikam tie mūžīgie draudziņi kāpņu telpā zb. Drauga mamma dzīvo netālu no Tornado, tur atkal ļoti mierīgi,nekādu bomžu vai nariku. Mašīnas labas sētā stāv. Mani nekad nav apzaguši te vai piesējušies. Lielākoties tie ir nekaitīgi dīkdieņi ar aliņiem.
Par skolām taisnība. Te ir labas skolas, bet tās ir krievu labās skolas.
15. trolejbuss man liekas ir Ķengaraga lielais pluss. Tik ātri tikt uz centru var tikai ar no Teikas ar 6. tramvaju tikt. Dēļ satiksmes man tieši patīk šis rajons.
28.09.2014 16:33 |

Reitings 30
Reģ: 15.09.2014
Paris menesus dzivoju pie Doles, bet tas bija pirms kadiem 7 gadiem. Nu, nekas slikts man nenotika. Ir ari trakaki rajoni Riga, piemeram ta pati Katolu iela, kur iet 15. trolejbuss. Pat, ja man piemaksatu, es tur neietu dzivot. :D
28.09.2014 16:57 |

Reitings 202
Reģ: 21.07.2014
Man paziņa strādāja Diagnostikas centrā (netālu no Mola) un stāstīja, ka ar kolēģēm pēc darba (t.i. ap. Pl17) uz transportu gāja tikai kopā, jo kādu no kolēģēm aplaupīja gaišā diena slaikā, t.i. draudēja ar nazi vai pistolei līdzīgu priekšmetu....

Dzīvojusi tajā rajonā neesmu, šad tad ir būts un iespaids nav no patīkamākajiem- nabadzīgs, nekopts, tāds tipisks guļamrajons + maskačkas narkomāni.
28.09.2014 17:03 |

Reitings 3652
nabadzīgs, nekopts, tāds tipisks guļamrajons

Diemžēl tā izskatās visi guļamrajoni Rīgā. Paneļnieki, hruščovkas.. nesmuki..pagalmi izbraukāti.. bet kaut kur jau jādzīvo. Vēstniecības rajonā visiem vietas nav.
28.09.2014 17:08 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Negribētu tur dzīvot...
28.09.2014 17:20 |

Reitings 3652
P.S.,Lori, Diagnostikas centrs ir maskačka,ne ķengarags.
28.09.2014 17:22 |

Reitings 2832
Reģ: 17.10.2010
Esmu dzīvojusi Āgenskalnā, centrā, Purvciemā un Ķengaragā.. un Āgenskalns man likās trakāks, nekā Ķengarags, tiešām ļoti tur nepatika, regulāri visādi dzērāji vai narkomāni, pat bija piesējušies man 1x.. baisi, katru reizi ar bailēm gāju no pieturas uz mājām, ja bija tumšs.
Ķengaragā par laimi, neesmu saskārusies ar to.. bet jebkurā gadījumā, ja ir savs auto, tad jebkurā rajonā būs normāli dzīvot, jo nav jāstaigā pa rajonu.
28.09.2014 17:26 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Lee, kurā vietā Āgenskalnā dzīvoji? Es kā reiz plānoju pārcelties no centra uz Kalnciema ielu, gatavojos, ka būs jāpacieš Hipsteri. :D
28.09.2014 17:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits