Vīrieša alga un tās izlietojums

Reitings 107
Reģ: 26.09.2014
Sveikas
Izskatās ka taisu ļoti līdzīgu tematu diskusijai "cik jāpelna vīrietim"

Situācija sekojoša;
Vīrietis ar kuru dzīvoju jau vērā ņemamu laiku strādā savā kā viņš saka sapņu darbā (nekonkretizēšu kādā), pelna LV mūsdienām tiešām ok ... tas viss ļoti labi un prieks par viņu... bet no mēneša algas viņam reāli paliek pāri tikai savas daļas rēķinu nomaksai (maksājam uz pusēm), pārtikai (vius pērk viņš jo ~80% no tā ko nopērk apēd viņš), privātiem tēriņiem (skuvekļi, smaržas utt) un daži desmiti eur teiksim ja kādam jubileja lai var nopirkt dāvanu .. un tas ir viss... jo ļoti lielu daļu savas algas viņš iztērē savam hobijam....

Nezinu ko domāt vai ko viņam teikt.. un vai vispār kas jāsaka...
Reāli Es arī neplenu slikti un pēc visiem minētie izdevumiem man katru mēnesi paliek pāri diezgan liela summa par kuru vēlos Sevi palutināt protams kopā ar vīrieti... ceļojums vismaz 1x gadā, restorāns teiksim 1x nedēļā utt... kā arī atlikt naudu lielākiem un nopietnākiem projektiem - dzīvokļa vai mājas iegādei (šobrīd dzīvojam 2istabu dzivokli - sobrid ir ok bet ja pieteiksies teiksim mazais tad bus pa sauru)

Bet kā jau sākumā minēju vīrietim nekam tādam naudas pāri nepaliek... bet reāli nezinu vai ir ko pārmest - jo strādā viņš tiešām labi attalgotu darbu kas pašam ļoti patīk - likt iet meklēt vēl apmaksātāku darbu būtu neprāts un visai neiespējami .... iebilst pret viņa kvēla hobija pārtraukšanu arī tākā būtu grēks redzot kā viņam tas patīk un ko viņš priekš tā upurē (nauda, laiks, spēki).... sanāk īsti nav par ko pārmest bet situācija kāda tā ir Man īsti nav ērta...... jo gluži teiksim izmaksāt visu vīrietim arī nevaru atļauties bet teiksim ceļojumā braukt kopā gan ar viņu vēlos nevis viena jo tā aju viņu samērā reti redzu....

Ko iesakat?
26.09.2014 16:59 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
frivolous,
rēķinu nomaksai (maksājam uz pusēm), pārtikai (vius pērk viņš jo ~80% no tā ko nopērk apēd viņš), privātiem tēriņiem (skuvekļi, smaržas utt) un daži desmiti eur teiksim ja kādam jubileja lai var nopirkt dāvanu .. un tas ir viss... jo ļoti lielu daļu savas algas viņš iztērē savam hobijam....

Pārlasīju vēlreiz. Nu sviests, autore. Vīrietis pērk visu pārtiku, nomaksā pusi rēķinu, pats sevi apģērbj, sapērk higiēnas preces + vēl dāvanas varat nopirkt kopīgi, nevis kādam no abiem jāizmaksā.
Man šķiet pilnīgi normāli, ka atlikušo naudu, lai cik tas no algas nepaliktu pāri, viņš iztērē savam hobijam.
Bet, kā lasās, vēlies tādu modeli, lai vīrietis uzturētu visu ģimeni (kad tas - tikai nākotnes plānos - bebis pieteiksies) + vēl atteiktos no sava hobija par labu tikai Tavām idejām un naudas tērēšanas iespējām... Vai to vēlas arī viņš?
27.09.2014 13:12 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
A shis viirietis vispaar ir teicis, ka redz autoree savu sievu un beernu maati? Ja nav, ko Tu no vinja gribi? Vins varbuut grib dziivot taa, kaa vins pats veelas, nevis vazaaties ar Tevi uz restoraaniem, celjojumos un veidot kopiigus iekraajumus. Tu esi - ir ok, ja Tevis nebuutu, nenomirtu, dziivotu kaa dziivojis. Taa te izklausaas.

Tu pati labpraatiigi izmaksaa viirietim celjojumus un restoraanus, peec tam zheelojies. Brauc viena, brauc ar draudzeneem, par to naudu, ko izlieto savam vecim, peerc sev kaut ko. Bet tas Tevi tachu neapmierinaatu, tik ljoti pielipusi vecim, ka gatava shim visu maksaat, lai tik shis blakus buutu. Vins ljoti paardziivotu, ja tu saktu eest un celjot ar draudzeneem vai koleegjeem? Visdriizaak nospljautos un pieveerstos savaam nodarbeem. Kuram kursh tad te ir vairaak vajadziigs? Tu vinjam vai vins Tev? No malas izklausaas smiekliigi, apmeeram kaa taas bagaataas kundziites, kas noiiree kaadu veci no ekskortservisa, lai kopaa pavakarinjotu vai pavizinaatos pa pasauli. Tu nejuuties nozheelojami, kad restoraanaa maksaa reekjinu, kad esi pavakarinjojusi ar savu viirieti? Laikam jau nee.

Savu naudu velti sev (veido uzkraajumus savam naakotnes dziivoklim), taapat kaa vins savu naudu velta sev (paartika un higieenas preces it kaa nebuutu kaut kas uuber kruts, par ko sievietei buutu jaajuutas kaa septiitajaas debesiis). Cilveeks savus hobijus normas robezhaas pakaarto otrajai pusiitei, ja taa vinjam ir patiesi noziimiiga, Tu, kaa redzi, neesi tik noziimiiga, samierinies ar to. Ja nespeej baudiit briivo laiku bez vecha pie saaniem, tad turpini par vinju maksaat un nezheelojies.
27.09.2014 13:50 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Mans ģimenes modelis laikam ir līdzīgs kā kampanellai - mums gan nav kopīga maka, bet mēs aptuveni zinām viens otra ienākumus un parasti apspriežamies par lielāku lietu iegādi.

Attiecībā uz konkrēto autores problēmu - manuprāt, te svarīgs jautājums - vai jūs esiet pašā attiecību sākumā, dzīvojat atsevišķi un pašlaik nekādus kopīgus plānus nekaļat, esat jaunieši +/- 20 gadu vecumā, vai tomēr esiet ilgstošās attiecībās, runājat par nākotnes plāniem, vēlaties kopīgi veidot ģimeni utt.

Pirmajā variantā situācija man liktos pilnīgi normāla un pieņemama. Otrajā variantā - es noteikti nevarētu būt ar tādu vīrieti kopā. Es pati dzīvē esmu ļoti patstāvīga, man ir pietiekami lieli ienākumi, lai uzturētu gan sevi, gan vīru, gan potenciāli - mūsu bērnu. Tā kā vīrs ir uzņēmējs, tad viņa ienākumi nav vienādi katru mēnesi - ir periodi, kad es pilnībā parūpējos par mums abiem, ir periodi, kad man pašai kaut kam lielākam pietrūkst un vīrs iedod. Mēs plānojam ģimeni, ceļam māju, tāpēc tādos lielos vilcienos izdevumus plānojam un izrunājam. Kopīgi izlemjam, kad varam atļauties doties kādā ceļojumā vai nopirkt jaunu mašīnu vai tml. Un, piemēram, ja mans auto nobeigtos, bet tajā brīdī nepietiktu naudas jauna auto iegādei, bet vīrs tikmēr visus brīvos līdzekļus tērētu hobijam un atteiktos iedod man, lai varu ātrāk nopirkt auto - man tas būtu pilnīgi nepieņemami! Un tiešām nesaskatu tur neko sliktu :)
27.09.2014 14:19 |

Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Es arī piekrītu kampanellai. Nesaprotu kāpēc brūkiet viņai visās diskusijās virsū, jo man liekas, ka viņas komentāri ir vieni no interesantākajiem, ko lasu diskusijās. Dažām te tiešām kaut kāda vienvirziena domāšana. Neviens nesaka, ka hobiji cilvēkam jāatņem, šeit ir cits stāsts. Cilvēkam praktiski nekas cits neeksistē. Ja es esmu attiecībās, es vēlos būt svarīgākā savai otrajai pusītei, nevis aiz kaut kādiem hobijiem. Kā var kaut kādas mašīnas / vai whatever kaut ko citu nolikt kā svarīgāko? Ja ir patiesa mīlestība, gribās otram izdarīt ko labu. Labi, nepatīk ceļot vīrietim, tāpat var taču kādreiz to izdarīt par prieku savai otrajai pusītei. Es arī gariem zobiem braucu makšķērēt, bet zinu, ka manējais ir starā, ja to daru un pēc tam arī uzreiz paliek tāds mīļāks un pielien kā arī tāpat viņš reizēm dara to, kas pašam tik ļoti nesaista, lai es justos laimīga. Ar tādu domāšanu kā jums te dažām nevar normālas attiecības veidot ja nemeklē kompromisus un nemēģina pielāgoties. Nav tikai divi varianti vai nu vispār atņemam otram visu pārējo un eksistē tikai attiecības, vai vienalga ka otram neeksistē sava otra pusīte. Var visu apvienot un dzīvot laimīgi.
27.09.2014 14:54 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
A kas shim ko nedziivot ar autori, pusi iires nomaksaa, gan jau kad pagatavo eest, uzkopj, ir sekss, apmaksaa shim celjojumus un restoraanus. Nekaadas daavanas prieksh vinjas nav jaapeerk, nekur nav jaaved utt :D :D :D Labi iekaartojies chalis :D
27.09.2014 19:57 |

Reitings 107
Reģ: 26.09.2014
Paldies par atbildeem .... skatos nav tāds viennozīmīgs viedoklis... tauta dalās galēji pretējās frontēs.. skumīgi - jo arī Es domās nosacīti mētājos ....
29.09.2014 11:12 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Vajag pašiem izrunāties, nevis meklēt atbildes caur forumu kur viedokļi dalās.
Man ar ir savs hobijs un no tā nevēlētos atteikties pat bērniņam piedzimstot, un otram neko tādu nespētu uzspiest, jo ļoti labi saprotu.
Bet nu, jāizrunājas! Nav variantu, šāda aizmuguriska aprunāšana, var beigties ar konfliktiem, un bieži sievietes visu pārspīlē un nemaz tik traki nav!
29.09.2014 13:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits