Klasika būtu liellopu gaļas gabaliņi sagriezti, liec cepties kopā ar sakapātu sīpolu un ķiploka daiviņām nelielā olīveļļas daudzumā katliņā. Pievieno lauru lapu, veselus piparus. Ļauj apbrūnināties gaļiņai. Pec tam pievieno glāzi ūdens (200ml) parasti pirms tam es piešauju arī glāzi sarkanvīna, nepilnus 100 gr. Ļauj sautēties un veidoties buljonam. Pievieno sagrieztus ripiņās burkānus, palielos gabalos sagrieztu nomizotu zaļu kartupeli. Viss daudzums uz izjūtām. Sautē līdz mīksts. 5 minūtes pirms beigām pievieno saldētos zirnīšus (vari pielikt arī konservētās baltās lielās pupiņas vai piemēram konservētas lēcas). Sāls pēc garšas. Pasniedz ar naturālo jogurtu.Voilā.
Šī mūsu mājās ir iecienīta ziemas recepte. Variēt ar dārzeņiem kā patīk, labi der selerija, cukini, tomāti, baklažāns, paprika, dažādi iespējamie pākšaugi arī rīsi. Gaļu protams iespējams aizvietot gan ar vistu, jēru utt...