Situacija.
Man pazuda vieniga pasta kastites atslega, pirms zvanit majas parvaldniekam, domaju parliecinaties, cik maksa sis problemas salabosana un domaju, ja nebus parak dargi dariso to bez parvaldniekiem, jo seit ta ir laikietilpiga un birokratiska procedura, lai, cik jocigi neizklausitos.
Piezvaniju atsledznieku firmai, lai pajautatu aptuvenas izmaksas, man teica, ka bez atslegas kopijas, jamaina sledzene utt, un nekadas pat aptuvenas izmaksas pa tel. Nevar pateikt, jabraucot skatities uz jautajumu, cik tas maksa operators veiksmigi noversa manu uzmanibu un paliku bez atbildes, protams zinaju, ka kaut ko tas maksas.
Atbrauc atsledznieks un saka, ka tas bus 270 euro, protams es atteicos, uz ko vins man rada sms ar manu vardu, un pasutijumu atvert kastiti un nomainit sledzeni, tad nu sakas, jo es pa tel. Teicu, ka viirms velos cenu untad izlemt, ko darit, uz ko meistars atbild ok operacijas atcelsana 70 eiro, kaut kur iepriekseja diskusija vins mineja, ka brauciena izmaksas ir 35 euro, tad nu es teicu, ka es nemaksasu vairak par 35 euro, jo nekadu operaciju neesmu pasutijusi, tad vins saka 35 ir bez nodokliem, ok es samaksaju 42 euro, jo tas ir tikai meistars un domaju, ka rakstisu sudzibu par operatora nekompetenci u ari par to, ka man netika izsniegts ceks par maniem 42 euro. Sastadiju e mailu, bet interneta noradita adrese nestrada, zvanu jautaju, vai varetu palugt e maila adresi, kas strada, dzeks sak man nejauka toni vaicat, kapec man vajag, es saku, ka neesmu apmierinata ar servisu, uz ko vins man atkal jauta, kas tiesi mani neapmierinot, es atbildu, ka vai nu es sutu e mailu uz stradajosu adresi vai geibu runat ar menedzeri, vins esot menedzeris, viss mans stasts esot bullshits, vins nevarot zinat pa telefonu, cik maksa atcelsana un atbrauksana, jo normali cilveki neatcelot operacijas utt. Nonakam lidz kaut kadam kompromisam, ka vismaz es velos savus 42 euro atpakal uz ko vins saka, ka ja maksas un, ko lidz es censos padalities ar konta detalam, telefons nirgajoties tiek nomests, tad nu saku rakties interneta, izradas , ka raksts par krapnieku so te pasu firmu tikai cita, tala pilseta pagajusaja gada. Es nesaprotu, ka vins vel var reklameties un darities. Vai ir jegas iet uz policiju, vai tur tikai pasmiesies, ja jau vins pec vienas atklatas krapniecibas veljoprojam funkcione?