Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

BDD (Body Dysmorphical Disorder)

Reitings 196
Reģ: 30.07.2014
Latviešu valodā :
Ķermeņa Dismorfiskie Traucējumi

Simptomi un pazīmes:

Apsēstība Ar Ārējo Izskatu
Grūtības Uzturēt Attiecības
Bailes No Apkaunojuma
Uzbudināmība
Vielas Ļaunprātīga Izmantošana
Apsēstība Ar Sportošanu Un Diētām
Paškritika
Atteikšanās No Socializācijas
Pastāvīga Sevis Salīdzināšana Ar Citiem
Pastāvīga Sevis Aplūkošana Spogulī
Depresija (Smags)
Nemiers (Lēkme)
Apsēstības
Murgi
Riebuma Sajūta Pašam Pret Sevi
Domas Par Pašnāvību
Zema Pašapziņa (Smags)
Nereāls Ķermeņa Attēlojums
Sevis Paša Ievainošana
Grūtības Koncentrēties... utt.

Vai pazīstat kādu, kuram ir šī slimība? Kā jūs domājat, tāda slimība vispār pastāv kā psiholoģiska problēma? Vai drīzāk domājat, ka tādām domām ir pamats un pamats ir - neglīts cilvēks?
14.09.2014 13:47 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Jā, pusei šejienes troļļu!
14.09.2014 13:52 |

Reitings 196
Es pavisam nopietni jautāju. Neesmu trollene, bet man atbilst principā visas pazīmes, cita vairāk cita mazāk.

Galvenais jautājums- Kā jūs domājat, vai var šāda slimība būt cilvēkam, kurš patiesībā ir simpātisks, bet sev liekas neglīts? Vai šādas domas ,jūsuprāt, varētu būt tikai ne tiem glītākajiem???
14.09.2014 13:55 |

Reitings 196
Pastāstīšu kā manī tas izpaužās...

Ir ļoti grūti saņemties iet ārā. Viskomfortablāk jūtos mājās esot viena. Ārā eju pēc iespējas retāk, tikai obligāti ja vajag. Ja trūkst svaiga gaisa, vai nu uz balkona eju bieži sēdēt, vai dažkārt pat eju ārā, kad ir tumšs. Ja eju dienas laikā pa ielu, jūtu kā cilvēki ar nepatīkamiem skatieniem pavada mani. Ja esmu kompānijās jūtos ignorēta, neuzklausīta, nepilnvērtīga.

Līdz ar to, ja saņemu šādu attieksmi pret sevi, secinu, ka esmu neglīta. Gadās, ka raudu dēļ tā. Bet radinieki, jo vairāk viņiem stāstu kā jūtos, jo vairāk šausminās un saka, ka manā galvā esot putra... kā gan es tā varu domāt, neesot es neglīta. Man šķiet, ka viņi man melo, tāpēc vēl skumjāk jūtos, tādēļ, ka šķiet paši tuvākie melo. Kāpēc jāmelo?
14.09.2014 14:06 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Kā jūs domājat, vai var šāda slimība būt cilvēkam, kurš patiesībā ir simpātisks, bet sev liekas neglīts? Vai šādas domas ,jūsuprāt, varētu būt tikai ne tiem glītākajiem???

Var.
14.09.2014 14:08 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Protams, ka var. Tas ir psiholoģisks traucējums, nevis neglītuma sekas.
14.09.2014 14:15 |

Reitings 196
Laikam jāpiekrīt tomēr vecākiem un jāiet pie psihologa. Nepalīdzēs, neko daudz jau nezaudēšu, ja palīdzēs- daudz reižu dzīvi sev atvieglotu!

Lasot par šo internetā visvairāk mani nobiedēja tas, ka šie cilvēki vēlas veikt plastiskās operācijas (arī es ļoti vēlos) bet problēma tāda, ka cilvēks nekad pēc operācijas nejūtas apmierināts un tas varot novest LĪDZ KAM TĀDAM! :-( http://styleslum.com/images/plastic_surgery/jocelyn-wildenstein/jocelyn-wildenstein-cosmetic-surgery.jpg
14.09.2014 14:21 |

Reitings 196
14.09.2014 14:23 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits