Pirmkārt, tām, kam lapsu žēl - tad nopērciet to piekariņu un nēsājiet. Tā lapsa dotajā mirklī jau ir mirusi. Tas piekariņš nonāks atkritumos, ja neviena to nenēsās un tad - tad lapsas nāve būs veltīga.
Te pat neder arguments par to, ka ādas apavi ir kvalitatīvi vai dabīgie kažoki siltāki (it kā mums šeit regulāri būtu -40, bet nu tas tā)...
Pie mūsu klimatiskajiem apstākļiem, pietiek jau ar tiem pašiem -20, kas pēdējās ziemās gan ir mazāk, bet ir. Sintētska materiāla, jebkāda, izstrādājumi tādā situācijā nobāl, jo tie neelpo. Tātad nēsātājs sasvīst, pēc tam salst, tālāk plaušu karsonis un nāve. Ok, alternatīva ir dūnu mēteļi. Kādam ir ienācis prātā, ka tās zosis un pīles, kuru dūnas izmanto spilvenos, segās un tajos pašos mēteļos, arī kāds nogalina? Ok, tos putnus pēc tam arī apēd, atšķirībā no lapsas.
Bet nu tik un tā - ja man jāizvēlas, vai mirs pīle, vai es ar plaušu karsoni, domāju nav jautājumu, kāda būs mana izvēle. Un melo sev tās, kas teiks, ka izvēlētos plaušu karsoni. Tas ir divkosīgi. Cilvēkam ir izdzīvošanas instinkts, tāpat, kā jebkurai dzīvai radībai.