pinky,
Gatavoju provinces nevis restorāna izskatā šo ēdienu. Restorāna stils ir tas smalki sagrieztās ripiņas utt.. bet oriģinālā versija neliek nekādu sieru, ēdiens ir pašpietiekams arī bez siera :)
SASTĀVDAĻAS
4 tomāti;
4 mazi baklažāni;
2 cukini;
4 ķiploku daivas;
olīveļļa;
svaigs baziliks;
sāls.
PAGATAVOŠANA
Nelielā katliņā ielej nedaudz olīveļļas. Dārzeņus sagriež ripiņās. Pirmo kārtu liek baklažānus, tad cukini, pēdējo tomātu. Pārkaisa ar sasmalcinātiem ķiplokiem un baziliku. Darbības atkārto līdz dārzeņi ir beigušies, pēdējā rinda baklažāni, kuri tiek apslacīti ar mazliet olīveļļu. Liek uz mazākā karsēšanas režīma elektriskās plīts (vai gāzi) un sautē līdz 3 h nemaisot. Pasniedz ar naturālo jogurtu, smalko baziliku un svaigu maizi.