Studēšana

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Labs vakars, visām :) Šogad esmu uzsākusi Nepilna laika studijas, nekad iepriekš neesmu studējusi.

Vēlos uzzināt:

1) Vai jāgatavojas vienmēr pārbaudei par iepriekšējā lekcijā mācīto? Var būt negaidīti pārbaudījumi? Vai tomēr vienmēr brīdina par pārbaudēm/ darbiem?

2)Ko dara/ cik liela loma parasti ir kursa vecākajam?

3)Jebkas cits, kas raksturīgs studentiem/ augstskolām? Kādas ir būtiskākās atšķirības salīdzinot studēšanu ar mācībām vidusskolā?

10.09.2014 18:29 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Vēl pie 3. aizmirsu piebilst par konkurenci, vismaz mana pieredze rāda, ka augstskolā daudz vairāk ir sacensība, nav tādas baigās saliedētības, visi cenšas viens otru apsteigt, ja ir kaut kas zināms par kontroldarbiem u.tml., neviens nedalīsies ar informāciju. Bet tas, protams, nav visur tā.
10.09.2014 22:56 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Nu cerams, ka arī man būs tādi pasniedzēji, kuri nepārsteigs ar negaidītiem pārbaudījumiem... :D

Pats esi atbildīgs par visu. Izskatās, ka tev ar to būs problēmas, ja tik elementārus jautājumus uzdod forumā

Nesaprotu kāds sakars atbildībai ar vēlmi uzzināt informāciju par ko jaunu, jomā ,kurā man nav pieredzes no sievietēm, kuras iet/ ir gājušas tam pašam cauri? :) Neuztraucies, neesmu no tām, kura forumā prasīs, lai uzraksta darbu vai tml., jo esmu atbildīga.
10.09.2014 23:11 |

Reitings 177
Reģ: 18.11.2013
3. Jā, piekrītu par konkurenci! Mūsu gadījumā tas bija diezgan stulbi, jo mums budžeta vietu vispār nebija, tāpēc nebija iemesla kādu apsteigt utt. Tomēr diemžēl daudzi kursa biedri pārējos uzskatīja par konkurentiem attiecībā uz iespēju atrast darbu šajā nozarē u.tml. Vēl man dīvaini likās, ka daudziem studentiem liekās labas tikai divas atzīmes - 9 un 10, par jebkuru citu vērtējumu krita panikā un uzskatīja sevi par pilnīgiem lūzeriem. Nu biju pieradusi, ka mums vidusskolā diezgan reti 9 un 10 lika, jau 8 skaitījās ļoti laba atzīme.
11.09.2014 00:19 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Vēl man dīvaini likās, ka daudziem studentiem liekās labas tikai divas atzīmes - 9 un 10, par jebkuru citu vērtējumu krita panikā un uzskatīja sevi par pilnīgiem lūzeriem.

Mums atkal ļoti retos priekšmetos iespējams nopelnīt 9 vai 10, pārsvarā visur 8 ir maksimālā atzīme, 9 un 10 ir tad, ja papildus daudz pats mācās, bet nu patiešām daudz ;) Ir arī pasniedzēji, kas uzskata - Dievs zina uz 10, pats pasniedzējs uz 9 un tad studenti uz 8 un zemāk
11.09.2014 20:15 |

Reitings 1291
Reģ: 16.03.2014
1. Muus vienmeer briidinaaja par gaidaamajiem paarbaudijumiem. Uzskatu, ka tas ir tikai normaali, ja pasaka ieprieks, lai cilveeks var sagatavoties. Ne visi katru dienu peec lekcijaam seez un maacaas jauno vielu.

2. Mums kursa vecaakaa parasti bija atbildiiga par gaidaamajiem pasaakumiem, gaaja uz seedem ar direktoru un peec tam visaam paareejaam kursa meiteneem staastiija tur dzirdeeto informaaciju.

3. Atceroties savus vidusskolas gadus, bija katru dienu jaapilda kaudze ar maajasdarbiem! Koledzaa uzdeva mazaak (bet, tas jau kaa kuraa vietaa).. Atceros, draudzene, kura studeeja mediciinu, maaciijaas arii pa naktiim, tik daudz bija uzdots, ka netika visam liidzi. Bija asaru juura.
Man koledzaa bija daudz interesantu lekciju, praktiskaas nodarbiibas. Nebija taadu prieksmetu, kas nepatiktu, savukaart, vidusskolaa taadu bija daudz.
11.09.2014 20:23 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
1) Pārsvarā jau pabrīdina, bet nu ir bijis arī tā, ka uzliek mazo darbiņu, nekāda lielā bēda tā nav - kaut kādas zināšanas tāpat ir, arī bez baigās mācīšanās

2) Sastāda lekciju grafiku, nodod info dažādu kursam, tiekas ar dekānu, ja kādas problēmas - runā ar pasniedzējiem. Būtu grūti, ja nebūtu tāda kursa vecākā
11.09.2014 20:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits