nedēļas izdzīvošana

Reitings 11
Reģ: 02.07.2014
Sveikas! :)
Par cik daudziem ir atsākušās mācības (tai skaitā arī man ), rodas jautājums par tēriņiem, lai skolas laikā varētu izdzīvot. Šis jautājums laikam vairāk būs vērsts uz tām, kurām uz nedēļu tiek iedoda/vai arī pašas nopelnot, kāda summa, lai piemēram nedēļā students varētu izdzīvot.
Pati brīvdienās strādāju un pelnu naudu. tas ir apm, 45 Eur nedēļā, bet ir tikai 3diena un man šī nauda ir gandrīz beigusies :D Ja godīgi, tad visa nauda gandrīz aiziet ēšanai. :(
Vēlējos painteresēties kā ir ar jums, ar kādu naudas summu katru nedēļu dzīvojat? un kā to tērējat?
10.09.2014 16:47 |

Reitings 29
Reģ: 03.10.2012
kad mācījos vel bija lati un tas bija diezgan pasen, nemācēšu teikt šī brīža izdevumus, bet dzīvojot Rīgā nestrādāju un mamma man izmaksāja dzīvokli, vārdu sakot dzīvoju tīri uz mammas rēķina, viņa tam piekrita un bija iniciatore, nedēļā bija nepieciešami kādi 25 Ls. kopēšana un printēšana notika mamma darbā, transportu izmaksāja mamma.
dzīvojot tīri uz mammas rēķina nedēļā tīri ēšanai un drēbju iepirkšanai pietika ar 25 Ls, protams bija reizes, kad nodzīvojos un nedēļas vidū beidzās nauda.
bez mammas palīdzības būtu, kādi 80-100 Ls/mēnesī dzīvoklis + 20 Ls/mēnesī transportam + 10 Ls steidzīgai printēšanai + 30-100 Ls/mēnesī drēbēm
10.09.2014 20:57 |

Reitings 193
Reģ: 05.06.2013
Man mēnesī tiek doti 150 eiro. (Studēju Rīgā).
Tagad pašai tā tīri interesanti padomāt, kur tie aiziet.
Tā tad.
2 reizes mēnesī braucu uz savām dzimtajām mājām, kas vienā braukšanas reizē izmaksā 20 eiro. Kopā tie sanāk 40 eiro.
Paliek 110 eiro.
Mēneša e-talons maksā 16 eiro.
Paliek 94 eiro.
Telefona rēķins - 4 eiro.
Tā tad paliek 90.
Katru mēnesi es atlieku 20 eiro "nebaltām dienām".
Paliek 70 eiro.
70 : 4 = 17,5 eiro nedēļā.
Ar šo summu man ir jāpaēd, jāapģērbjas, jāsakopjas un tā.
Nepērku - kartupeļus un gaļu (tie man ir no laukiem).
Ja godīgi pati tagad esmu šokā - kā man pietiek? :D
Bet viss ir kārtībā. Nesūdzos.
Reizēm ienāk kāda papildus naudiņa (svētki, vecvecāki atsūta).
Nezinu kā, bet visam pietiek. Reizi mēnesī aizeju arī uz Vecrīgu, uz teātri, kādu koncertu.
10.09.2014 22:42 |

10 gadi
Reitings 333
Reģ: 14.08.2010
Mjā,man deva uz 2nedēļām 15-20Ls.No kuriem 7Ls bija ceļa nauda.
Nācās izdzīvot.Laikam jau izglāba stipendija 21-35Ls mēnesī.
10.09.2014 22:59 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Godīgi sakot.. nesaprotu šo sāpi. Pirms dažiem gadiem, kad dzīvoju pie vecākiem vienā pilsētā, bet studēju otrā pilsētā, man deva mēnesim 100 latus, no kuriem aptuveni 45 bija ceļa nauda. Par pāri palikušajiem 55 es paēdu (domāts - ārpus mājās, par ēšanu mājās man nebija jāizdod nauda), pirku drēbes, kosmētiku, izklaidējos utt. Tāpat zinu cilvēkus, kam šobrīd šie 45 eiro nedēļā skaitītos ļoti, ļoti labi.. Domāju, ka tev jāpielāgojas situācijai, ir divas iespējas: 1. strādāt vairāk/atrast labāk apmaksātu darbu, lai būtu tik daudz naudas, lai visam pietiktu pēc tavām vēlmēm.
2. pazemināt savas vēlmes/nolaist latiņu un iemācīties taupīt, kaut ko nenopirkt utt.
10.09.2014 23:13 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Hm.. meitenes jau būtībā visu pateica..

Uzskatu, ka ja tie 45 EUR ir TIKAI ēšanai, tad mierīgi var iztikt. Tas ir tiešām pietiekoši, lai nebūtu badā. Ja šajā summā iekļaujas citi tēriņi - trakāk, bet nav neiespējams.

Ja Tu ēd ārpus mājām, tad jautājumi atkrīt paši par sevi, kur nauda tiek tērēta. Nopērc, piemēram, griķus, makaronus u.c. produktus. Tie būs ilgākam laikam, jo vienā reizē neapēdīsi. Varbūt pietiks pāris nedēļām. Tāpat eļļa, olas. Protams, atkarībā, kas Tev garšo un ko plāno gatavot (ja vispār izllēmsi to darīt). Dārzeņus arī var sapirkt nedēļai un variēt ar ēdieniem. Būtībā, ja ir ledusskapis/saldētava, tad arī gaļu, zivis un pa taisno saldētavā. Būs vismaz kaut kādi pārtikas krājumi
10.09.2014 23:26 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Es atkal te rēķināju sev UK nedēļas budžetu - tur man pārtikā aizies ap 30 GBP/nedēļā, bet tur tak vēl dārgākas cenas kā šeit. Es nezinu, man jau liekas, ka pie MUMS jau toč var ietaupīt :D
10.09.2014 23:32 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Piekritīšu meitenēm, kuras raksta, ka gatavojot mājās naudiņa izies mazāk kā tad, ja tiks brokastots/pusdienots/vakariņots kafūžos.
Man pašai pilnībā pietiktu ar kādiem 50 eiro mēnesī pārtikai, jo neesmu liela ēdāja. Brokastīs - viena sviestmaize. Pēc tam varu uzvārīt kartupeļus, uztaisīt salātus un ar to iztikt dienas divas, trīs. Par vienveidību vai izsalkumu nesūdzos, jo ikdienas steigā ēdu tikai tāpēc, ka kaut kas ir jāēd. Ja nepaliktu slikti, tad varētu vispār bez ēšanas dzīvot. :D
10.09.2014 23:52 |

Reitings 206
Reģ: 26.06.2013
Man liekas, ka jāver jauna tēma vaļā- ĒDIENKARTE KOJĀM (un ne tikai).
Varētu dalīties ar garšīgām, bet tādām receptēm, kuras var pagatavot pa maziem līdzekļiem.
11.09.2014 09:44 |

Reitings 206
Reģ: 26.06.2013
Personīgi mēs ar draugu, dzīvojot savā dzīvoklī, drausmīgi daudz iztērējam uz ēdienu. Patiesībā uz visādiem našķiem pie ēdiena. Būs jāpiedomā vairāk laikam. Uz mums 2 nedēļā ar 100 eur dažreiz nepietiek..
11.09.2014 09:46 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Kad studēju, tad man bija 10 Ls nedēļā, no kuriem~ 4 aizgāja ceļa izdevumiem. Izdzīvoju pateicoties tam, ka šo to no laukiem ņēmu līdzi (kartupeļi, konservi).
11.09.2014 09:58 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Man, ja pareizi atceros, tad uz nedēļu deva 15 -20 Ls, kad studēju. Protams ņēmu arī ēdienu no mājām, cik tik varēju. Sanāca arī ietaupīt un pat diezgan daudz lupatas sapirkties, badā nebiju un plika apkārt nestaigāju. Arī šobrīd šķiet, ka pārtikai vien pat nedēļā nemaz neaiziet 45 euro.
11.09.2014 10:05 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es gan no vecākiem naudu neņemu, pelnu pati, studēju un strādāju, ja godīgi, nekad tā ļoooti precīzi neesmu uzskaitījusi, cik tērēju pārtikai nedēļā, bet nu mēnesī tie noteikti nav vairāk kā 100 eiro (tātad ne vairāk kā 25 eiro nedēļā) ieskaitot ēšanu ārpus mājas, visādus ne tik ļoti vajadzīgus našķus un tā tālāk. Vispār interesanti būtu paskaitīt kādreiz :)

Man jau šķiet, ka tad, ja kaut mazliet seko līdzi, iepirktis var arī pa mazākām summām neslikti, es bieži gatavoju kartupeļus, rīsus vai makaronus + kādus salātiņus/marinētus gurķīšus, reizēm arī kaut ko no gaļas klāt. Labi, jāmin ka kartupeļu, marinētu gurķīšu un citu dārzeņu man ir pilns pagrabs, visvairāk veikalā tērēju kaut tiem pašiem jogurtiņiem, dikti garšo, laikam būs jāmēģina brokastīs tā vietā kādas putriņas gatavot :)
11.09.2014 10:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits