iekļūšana dzīvoklī

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Kā ir, vai visādiem skaitītāju (ūdens, gāze utt.) lasītājiem un pārbaudītājiem ir tiesības bez iepriekšējas paziņošanas, ka būs pārbaude, zvanīties pie durvīm un nākt iekšā dzīvoklī? Vai man ir tiesības viņus nelaist un pateikt, lai nāk citu dienu? Nav runa par kādu avārijas situāciju, tikai parasta pārbaude.
Kā es varu zināt, vai tie vispār ir tie ir īstie darbinieki vai kaut kādi zagļi, kas nāk dzīvokli izlūkot? Varbūt arī, ka man mājās tādas lietas stāv, ko negribu svešām acīm rādīt.
Sakasījos ar Latvijas gāzi par šito, šie iedomājušies, ka var nākt, kad iegribas.
09.09.2014 19:19 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
tad zvani uz firmu un saki, ka tev vajag īpašu brīdinājumu

Brīdinājums ir tikai normāli!!! Kāds sakars? Man nav jāiet pie durvīm, kad tur kāds iedomājas bez paziņošanas nākt un zvanīties. Es dzīvoju viena, un man varbūt ir bail no visādiem idiotiem, kas gaida, kad atvēršu durvis.
09.09.2014 19:53 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Brīdinājums ir tikai normāli!!! Kāds sakars? Man nav jāiet pie durvīm, kad tur kāds iedomājas bez paziņošanas nākt un zvanīties. Es dzīvoju viena, un man varbūt ir bail no visādiem idiotiem, kas gaida, kad atvēršu durvis.

Sakars vistiešākais. Autore minēja, ka bez brīdinājuma.
Tad arī pajautāju, vai bija kāds brīdinājums, ka pārbaude būs, teica, ka nebija, nākot tāpat, vēl pajautāju vai tiešām viņus šitā laiž iekšā, teica, ka cilvēki laižot.

Tāpēc saku, lai zvana un firmu un skaidrojas.
09.09.2014 19:57 |

Reitings 2037
un uz firmu un skaidrojas.
09.09.2014 19:58 |

10 gadi
Reitings 5781
Reģ: 04.05.2009
Meitenes nedaudz ne pa tēmu, jūs tiem gāziniekiem un visiem pārējiem pārbaudītājiem lūdzat novilkt ielas apavus vai ļaujat bradāt pa virtuvēm, vannas istabām tāpat?
09.09.2014 19:58 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
€rica, ja tā ir parasta pārbaude, tad lieku vilkt nost. Ja kaut kādi remontdarbi, tad ļauju ar apaviem jo tāpat būs šmuce pēc tam.
09.09.2014 20:00 |

Reitings 2290
Ielas apavi ir viens no iemesliem kāpēc gribu, lai šādas vizītes mājās ir saskaņotas, lai varu noņemt to, ko negribas, lai piebradā. Lattelekom darbinieki, kas nāca istabās, kur man paklājs, vilka apavus nost paši, neprasīju, lai to dara.
09.09.2014 20:03 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Ir tikai normāli, ja dienas, kad notiek pārbaudes vai remontdarbi, kas var ietekmēt iedzīvotāju dienaskārtību, ir iepriekš zināmas. Mums pie durvīm vienmēr ir lapiņas. Ja nav lapiņas, neviens iekšā ielaists netiek. It sevišķi tas attiecas uz visādiem aptaujātājiem. Man mājās ir bērns, viņa drošība ir pirmajā vietā.
09.09.2014 20:14 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Gāzes skaitītājs ir Latvijas Gāzes īpašums un tev ir jālaiž iekšā darbinieks pildīt savus pienākums. Paprasi apliecību un viss. :D
09.09.2014 20:28 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Ir jalaiž, nav jalaiž.
Jebkuram pamatojumam, ludzu, ielieciet atsauces uz konkrētu likumu vai ko citu saistošu. Citādi atkal sanāk plūkšanās kā vistu kūtī :)
09.09.2014 20:50 |

Reitings 2037
110. Lai kontrolētu skaitītāju un nolasītu rādījumus, Piegādātāja pilnvarotiem pārstāvjiem ir tiesības, uzrādot dienesta apliecību, kurā norādītas šādas tiesības, no pulksten 7 līdz 23 piekļūt Patērētāja iekšējo gāzes vadu sistēmai. Patērētājam un ēkas īpašniekam (viņa pilnvarotajai personai) jānodrošina Piegādātāja pilnvaroto pārstāvju piekļūšana iekšējo gāzes vadu sistēmai minēto darbu izpildei. Ja norādītajā laikā piekļūšana tai nav iespējama, Patērētājs pēc Piegādātāja pie p rasījuma paziņo par iespējamo skaitītāju kontroles laiku. Gāzes skaitītājus un aparatūru nedrīkst aizkraut un novietot uz tiem priekšmetus. Ja skaitītājiem un aparatūrai nav iespējams piekļūt, Piegādātājs rakstiski brīdina Patērētāju un ir tiesīgs pēc tri m darbadienām pēc brīdinājuma izteikšanas pārtraukt gāzes padevi attiecīgajam Patērētājam.

http://likumi.lv/doc.php?id=46649
09.09.2014 20:55 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Kaut kā jau parasti iepriekš ir zināms, ka nāks un pārbaudīs, vai nu lapiņas izliek vai apstaigā visus, tas varbūt no mājas vecākā atkarīgs, cik aktīvi visus informē? ir bijis, šķiet, 1x, kad nāca kaut ko tur pārbaudīt, bet priekšā visi papīri un nekas cits bez skaitītāja neinteresēja. Nez, man nav bijušas problēmas ielaist, lai pārbauda, ko tur vajag pārbaudīt. To, ko svešām acīm rādīt negribu, neizlieku koridorī pie ārdurvīm un viss ok.

Es kaut kā nesaprotu to milzīgo paranoju un šausmīgo nevēlēšanos ļaut kādam cilvēkam veikt savu darbu kaut vai to pašu skaitītāju apskatot un, ak šausmas, ienākt izsmalcināti elegantajā dzīvoklī, kur visiem tā vien nagi niezēs paķert no plauktiņa kādu Faberžē olu.
09.09.2014 20:56 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
dzivoklis nav mns,ireju.

kad bija skaititajs jamaina saskanoju ar dizvokla ipasnieku un vins pats gribeja but klat lai viss tiek izdarits pareizi.

viena nelaistu.
09.09.2014 20:56 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
marchixa nemaz nav luksusa ungrezniba jadzivo tapt ikvienam majas var but gan datori , gan zeltlietas, maks sominaa. da jebkas.
09.09.2014 20:58 |

Reitings 2037
Jebkuram pamatojumam, ludzu, ielieciet atsauces uz konkrētu likumu vai ko citu saistošu. Citādi atkal sanāk plūkšanās kā vistu kūtī

110. Lai kontrolētu skaitītāju un nolasītu rādījumus, Piegādātāja pilnvarotiem pārstāvjiem ir tiesības, uzrādot dienesta apliecību, kurā norādītas šādas tiesības, no pulksten 7 līdz 23 piekļūt Patērētāja iekšējo gāzes vadu sistēmai. Patērētājam un ēkas īpašniekam (viņa pilnvarotajai personai) jānodrošina Piegādātāja pilnvaroto pārstāvju piekļūšana iekšējo gāzes vadu sistēmai minēto darbu izpildei. Ja norādītajā laikā piekļūšana tai nav iespējama, Patērētājs pēc Piegādātāja pie p rasījuma paziņo par iespējamo skaitītāju kontroles laiku. Gāzes skaitītājus un aparatūru nedrīkst aizkraut un novietot uz tiem priekšmetus. Ja skaitītājiem un aparatūrai nav iespējams piekļūt, Piegādātājs rakstiski brīdina Patērētāju un ir tiesīgs pēc tri m darbadienām pēc brīdinājuma izteikšanas pārtraukt gāzes padevi attiecīgajam Patērētājam.
http://likumi.lv/doc.php?id=46649
09.09.2014 20:58 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
marchixa nemaz nav luksusa ungrezniba jadzivo tapt ikvienam majas var but gan datori , gan zeltlietas, maks sominaa. da jebkas.

Oi, pēc dažām labām jau izklausās, ka visi datori un zeltlietas pie ārdurvīm pa ķērienam saliktas un visi, kuri cenšas tikt iekšā, to vien dara kā gaida īsto brīdi, lai paķertu, jo darbinieku, kuri nāk pārbaudīt skaitītājus un tādas lietas, nav, visi tikai zagļi un bandīti ar viltotām apliecībām, kuri atļaujas zvanīt pie durvīm. :D

Uz ielas nav bailes iziet?
09.09.2014 21:01 |

Reitings 2037

Tev tas viss atrodas priekštelpā?
09.09.2014 21:03 |

Reitings 2290
http://likumi.lv/doc.php?id=46649 ir zaudējis spēku, tagad spēkā ir šis http://likumi.lv/doc.php?id=185784, bet tur nekas par iepriekšēju brīdināšanu vai piekļūšanu bez iepriekšēja brīdinājuma nav teikts.
Nav runa tikai par zeltlietām, kuras viņi tagad visi tā nu ķers un bāzis kabatā :D Varbūt man vannasistabā pie sienas kailfoto, kuru negribu, lai sveši veči redz :D
09.09.2014 21:11 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
kāds naivums, ienāk, lai noskatītu. un noskata un apzog ne tikai luksus dzīvokļus, bet arī nabadzīgus pensionārus. jā, tas, kas zvana pie durvīm un rāda apliecību, visdrīzāk būs īsts darbinieks, bet viltvārži un zagļi, diemžēl, eksistē.
09.09.2014 21:17 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Kāda starpība, kur atrodas dārglietas? Runa jau nav par to, ka cilvēki, kas patiešām ir LG vai citu firmu pārstāvji, veic savu darbu, bet gan par to, ka it nemaz nav sarežģīti izlikties par kādu no šādiem darbiniekiem un veikt noziegumus pret dzīvokļa iemītniekiem. Salīdzināšana ar iziešanu uz ielas ir absurda, jo iela tomēr ir sabiedriska vieta, kur arī daudz kas, protams, var atgadīties, bet tomēr ir starpība - būt vienai (vai vēl sliktāk - ar bērnu vai pensionāru) dzīvoklī ar potenciālu noziedznieku, nezināmas izcelsmes "darbinieku", vai paiet tādam garām uz ielas.

Nesaprotu, kāpēc jāšausminās par citu cilvēku nevēlēšanos ielaist savā namā svešiniekus - tas ir absolūti normāli.
09.09.2014 21:18 |

Reitings 2037
Tas likums vēl ir spēkā, jaunajā linkā ir izmaiņas citos nosacījumos.

93. Sistēmas operatoram ir šādas tiesības
93.2. pārtraukt dabasgāzes padevi mājsaimniecības lietotājam, ja:
93.2.3. mājsaimniecības lietotājs nav nodrošinājis iespēju sistēmas operatoram uzstādīt dabasgāzes patēriņa skaitītāju vai norēķinu uzskaites mēraparātu saņemtās dabasgāzes uzskaitei;
93.2.5. mājsaimniecības lietotājs ar savu rīcību atkārtoti tīši kavē sistēmas operatora pilnvaroto pārstāvju darbību un piekļūšanu dabasgāzes patēriņa skaitītājiem vai norēķinu uzskaites mēraparātiem un dabasgāzes apgādes iekšējai sistēmai, lai apskatē kontrolētu dabasgāzes izlietošanu.
09.09.2014 21:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits