Kopā dzīvošana - cik daudz vienam par otru jāzin?

Reitings 1010
Reģ: 29.01.2009
Esošajam dzīvesbiedram pieder māja, kurā šobrīd dzīvo viņa bijusī sieva. Viņš negrib konfliktus un ārā viņu nedzen. Vēl viņam pieder zeme, kuru varētu pārdot un, saliekot kopā līdzekļus, nopirkt normāļu dzīvesvietu. Bet, diemžēl ir tā, ka kopā nodzīvoti 9 gadi, bet ar vīrieti nedrīkst par to runāt, jo vienmēr ir atbilde, ka tā ir viņa privātā lieta un, lai nelien viņa makā, bet skatās savējā. Visu jau varētu paciest, bet kādu vakaru piezvanīja bijusī sieva, viņš runāja par māju, saimnieciskajām lietām, kā arī savu mantojumu. Kā jūs uzskatāt, cik tas ir normāli, ja bijusī par viņa mantiskajām lietām zin vairāk par mani?
08.09.2014 20:37 |

Reitings 2230
Vispār.. man jūsu viedokļi liekas visai nožēlojami, atvainojos. Man ģimenē ir divi gadījumi - ar manu tēvu un vēl ar vienu cilvēku, kad aizejot no vienas ģimenes viņi visu īpašumu (māju, lielu daļu naudas utt.) atstāja savām iepriekšējām ģimenēm UN sāka celt visu no jauna ar savām jaunajām ģimenēm. Manuprāt, tieši tā jārīkojas īstiem vīriešiem, nevis jāatņem bijušajai sievai un meitai māja.

Es saprotu, ka nekāda celšana no jauna nenotiek. Vecis ievācās autores dzīvoklī un jūtas erti un labi. Saproams, ka autore gaida kaut kādu attīstību (par ko Tu arī runā), bet ja nekas tāds nenotiek, tad es saprotu autori, ka nu besī pasreizejā situācijas. Bet izskatās, ka tur abiem ir problēmas ar cieņas izrādīšanu vienam pret otru- viens ir "kuilis" un otra "mantrausīga kuce". Njā.. tāda savienība.
08.09.2014 21:12 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Bet izskatās, ka tur abiem ir problēmas ar cieņas izrādīšanu vienam pret otru- viens ir "kuilis" un otra "mantrausīga kuce". Njā.. tāda savienība.

Kāds podiņš, tāds vāciņš.
08.09.2014 21:15 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Es nezinu cik reāla ir šī situācija, tomēr meiteņu komentāri ir nicinoši un sāpīgi.

aga..
Pieņemot, šo stāstu tīri teorētiski,jo trolloloo, tādi komentāri.. Redzētu, kā pašas justos, ar mazu bērnu mitinātos dzīvoklī, kura ievācies vīrs pie jums, jo mājā ielaidis padzīvot sievu. Visvairāk acīs krita tieši vienas lietotājas komentāri, kura līdz ar statusa maiņu, kaut kā dikti nu to izceļ. Abas sievietes ir vīrieša bērnu mātes un bērni pelnījuši abi vienādus apstākļus, kur nu vel bijušā tagad sanāk labākos nekā esošā (ceru gan, ka dzīvē tā nevienai nav gadījies, bet nu..).
08.09.2014 21:16 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Paldies, M. Butterfly, mājienu sapratu :) Mani komentāri gan nekādi nav saistīti ar statusu, bet gan ar to, ka man ir divas pusmāsas, kas ir no audžutēva iepriekšējās laulības un es mazliet redzu, kā ir tad, kad rūpējas jau par pieaugušiem bērniem, gādā viņiem mantojumu utt.
08.09.2014 21:21 |

10 gadi
Reitings 3713
Viņi ar bijušo sievu vispār ir oficiāli šķīrušies?
08.09.2014 21:22 |

Reitings 72
Reģ: 31.08.2014
Es tikai nesaprotu vienu, kāpēc daudzām šeit ir tāds naids vienai pret otru? Vienkārši - vieta, kur izgāzt savu žulti anonīmi, ja pašam dzīvē īsti neveicas?
08.09.2014 21:23 |

Reitings 1010
joselyn

Pastāsti, kā mēs pirms vairākiem gadiem tad varējām oficiāli apprecēties?
08.09.2014 21:25 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Abas sievietes ir vīrieša bērnu mātes un bērni pelnījuši abi vienādus apstākļus, kur nu vel bijušā tagad sanāk labākos nekā esošā (ceru gan, ka dzīvē tā nevienai nav gadījies, bet nu..).

Cik es saprotu, šī (izdomāta vai neizdomāta) situācija ir tāda, kur vīrietis bija iniciators šķirties (jo citādi ex sieva dzīvotu ar nākamo dzīvesbiedru, nevis viena ex vīra mājā). Es uzskatu, ka ex sievai noteikti ir priekšrocības lielākas nekā esošai sievietei (kas pat nav sieva.. tikai dzīvesbiedrene. bet ja arī būtu sieva, tas manu viedokli nemainītu, bet vienalga liekas pieminēšanas vērts fakts). Vīrietim ir iespēja celt savu ģimeni no jauna - ja to viņš nedara, tā nav ex sievas problēma. Viņš ir aizgājējs, viņa ex sieva un bērns no 1. laulības nav vainīgi, ka "kuilim" sagribējās jaunu miesu.
08.09.2014 21:25 |

Reitings 1010
Nina

Ja jau tik ļoti tev interesē, bijusī sieva ar tagadējo draugu dzīvo mana vīra mājā.
08.09.2014 21:26 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
tad dzivesbiedrs vai virs? Un maja nav tava:D
08.09.2014 21:27 |

Reitings 2267
Ja šī situācija ir īsta, tad Panterai/Undīnei 100% ieteiktu neprecēties, jo cieņas kaut tikai no viņas puses ne pret vienu attiecībās iesaistīto (vīrieti, viņa pagātni) tur noteikti nav. Ja tomēr kādu gribas zāģēt, tad vīrieti un tikai un vienīgi par jūsu esošajiem dzīves apstākļiem, nevis iepīt tur ex sievu un bērnu, likt atņemt māju utt. Ja reiz bija tik varens, lai aizietu (vienalga, ar skandālu vai mieru, tas būtību nemaina) prom no ģimenes, kur pat bērnu uztaisīja, tad lai ir tik varens un no jauna ceļ labus dzīves apstākļus - jaunu māju utt.
08.09.2014 21:27 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Manuprāt, šajā situācijā ir mazliet sajaukts tas, kas ir problēma. Problēma ir vīrieša nerūpēšanās par tagadējo ģimeni, nevis rūpēšanās par iepriekšējo. Un šo problēmu ir jārisina savu attiecību ietvaros, nevis dalot ne-savus īpašumus un spriežot par to, kas ir vai nav vajadzīgs viņa meitai. Tātad - sākam ar sarunu divatā un savu attiecību analīzi, nevis dažādiem blakusapstākļiem. Situācija ir nejauka, bet iepriekšējā ģimene nav pie tā vainīga.
08.09.2014 21:28 |

Reitings 2037
Es tikai nesaprotu vienu, kāpēc daudzām šeit ir tāds naids vienai pret otru? Vienkārši - vieta, kur izgāzt savu žulti anonīmi, ja pašam dzīvē īsti neveicas?

Tāpēc, ka acīmredzami tēma ir izdomāta, no vienas personas jau divreiz dienas laikā.
Te viņa raksta, ka dzīvesbiedrs, te jau vīrs, no cita profila raksta, ka piektdien kāzas, bet grib atcelt tās, jo puisis alkoholiķis.
Nu cik var melot?
Ja kādai tiešām būtu reāla problēma, visi dotu padomu, bez asprātībām.
08.09.2014 21:29 |

Reitings 2267
Pantera, bet iniciators šķirties bija vīrietis, vai ne tā? Vai arī kādēļ viņš atstāja māju savai ex sievai? Vispār šis gājiens gan no tava "kuiļa", manuprāt, ir ļoti gudrs un foršs, tur viņš bija malacis. Acīmredzot ex sieva viņu mudināja sasniegt vairāk nekā mudini tu, ja reiz ex sievas laikā dzīvesvieta, kuru viņš viņai atstāja, bet tev nekā.
08.09.2014 21:29 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Es nevienai nevēlos neko pārmest, nav man tādas tiesības. Bet viedokli gan izteikšu. Attiecības veido divi. It sevišķi, ja attiecības ilgst jau 9 gadus. Pirms 4-5 gadiem jūs abi nolēmāt laist pasaulē atvasīti. Tas nozīmē, ka diezgan ilgu laiku tomēr bijāt pazīstami. Vai tad vīrieša attieksme nebija pamanāma? Kāpēc tikai tagad autori sāk satraukt mantiskais jautājums un birst savstarpēji apvainojumi? Jūs jau tik daudzus gadus esat ģimene. Tad jau iepriekš autori apmierināja pastāvošā kārtība par dalītiem makiem. Nudien tas viss liekas jocīgi.
08.09.2014 21:31 |

Reitings 2037
Un šo problēmu ir jārisina savu attiecību ietvaros, nevis dalot ne-savus īpašumus un spriežot par to, kas ir vai nav vajadzīgs viņa meitai. Tātad - sākam ar sarunu divatā un savu attiecību analīzi, nevis dažādiem blakusapstākļiem. Situācija ir nejauka, bet iepriekšējā ģimene nav pie tā vainīga.

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Bet..... esmu pretīgi mantrausīga kuce, tā ir atbilde, kuru saņemu regulāri.

Un pēc tādas tu ar izklausies. Kāda tev daļa vispār gar viņa īpašumiem, varbūt kad šķīrās no iepriekšējās tā ar visu sarunāja ka dzīvoklis paliek viņai utt. Bet tev kā uzbāzīgai gnīdai jālien pa vidu.

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Normlāli būtu, ja vīrietis pārdotu savu māju un pusi no summas atdotu savai meitai ( vai nopirktu jau gatavu dzīvokli, vai atstātu to ex sievas pārziņā). Un otru daļu tad kopā ar esošo sievieti kaut kā ieguldītu kopīgā mājoklī. Es neuzskatu, ka tikai tāpēc, ka viņam no iepriekšējām attiecībām ir bērns, vīrietim viss jāziedo mantojumā - jāatdod pilnīgi visa māja ar iedzīvi itkā meitai, kura šo mantojumu saņems kas zin kad vispār un jaunajās attiecībās jāsāk viss no 0. Ir jāmeklē zelta vidusceļš. Un ir normāli attiecībās pārspriest visas detaļas, finanses, plānus, ieceres, nepatīkamos momentus utt.
08.09.2014 21:34 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Es neuzskatu, ka tikai tāpēc, ka viņam no iepriekšējām attiecībām ir bērns, vīrietim viss jāziedo mantojumā - jāatdod pilnīgi visa māja ar iedzīvi itkā meitai, kura šo mantojumu saņems kas zin kad vispār un jaunajās attiecībās jāsāk viss no 0.

+
08.09.2014 21:43 |

Reitings 2342
Neredzu saistību te ar meitu. Kad pāris šķiras, kopīgā manta tiek dalīta uz pusēm. Būtu tikai loģiski, ja šo pusi cilvēks vēlas investēt jaunajā ģimenē. Tas neizslēdz rūpes par meitu, palīdzību, piemēram, studijas nomaksāt utml. Esošo partneri pilnībā nodalīt no savām finansēm ir visai dīvaini, man vienmēr ir šķitis, ka ģimenei - mājsaimniecībai ir viens budžets, nevis dubultā grāmatvedība. Cita lieta, ka māja,iespējams, piederējusi sievai pirms laulības, un vecis tik sastāstījis, ka bez maz vai to pats uzcēlis...
08.09.2014 21:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits