cik bieži jūs grūsta utt. sabiedriskajā transportā?

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Omes vienmēr pati palaižu savā vietā, man tā ir mācīts/patīk. Grūstīšanās gan ir vairāk uz 15-28 gadīgām meitenēm/sievietēm raksturīga, vismaz, cik esmu pamanījusi, agresīvas sabiedriskajā transportā ir tieši viņas
07.09.2014 09:45 |

Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Laižu sēsties atkarībā no pašsajūtas un apstākļiem. Ja pati esmu nogurusi vai apslimusi, sēžu un vienalga par tām krievu tantiņām kas kā terminatori metas iekšā transportā un tad stāv aiz muguras un kko bubina.
Ja laipni palūdz vai redzu, ka cilvēks tiešām vecs, ar kruķiem vēl klibo, tad nav problēmu palaist.
08.09.2014 10:24 |

Reitings 264
Reģ: 21.11.2013
Pret citiem izturos tā, kā vēlētos, lai izturas pret mani!
Nešķiroju nedz pēc tautības, nedz vecuma. Uzskatu, ka jāatbalsta vājākais posms,jo nekad nevar zināt, kurā momentā es tāda varētu būt.
Un uzskatu to par elementāru pieklājības normu!
Cieni citus un viņi cienīs tevi. Nekad neesmu saskārusies ar neko nepatīkamu.

A, ja nu vienīgi ..bomžus un dažus dzērājus gan esmu palūgusi vadītājam izsēdināt ārā!!
08.09.2014 11:18 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Dūu, ++
08.09.2014 11:26 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Nekad nevienu nelaižu sēsties, jo esmu samaksājusi par savu biļeti. Un nekad neesmu grūstīta, sista, dabūjusi lamuvārdus utt. :)
08.09.2014 14:08 |

10 gadi
Reitings 3976
Reģ: 27.06.2014
Dūu - vadītāja pienākums nav sēdināt ārā bomžus, dzērājus u.c. pasažierus

Pa tēmu - laižu sēdēt pensionārus, kuri man simpatizē. Visātrākās skrējējas, elkoņu vicinātājas un balamutes ignorēju. Tiesa gan, ar sabiedrisko neesmu braukusi teju 2 gadus.
08.09.2014 14:14 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Dūu Vai pateiksi,kapec man butu jaciena cilveks,kurs pirms iekapsanas sabiedriskajaa transportaa man iesit,pagruuz un uzbreec?
08.09.2014 14:35 |

Reitings 7497
Nazi,
tas ir "vecuma marasms". Nelaimīgi cilvēki bieži tā uzvedas. Nevajag cienīt viņus kā personības, bet vecums ir, manuprāt, jāciena. Nu nav viegli 70 gados nostāvēt 40 min autobusā...

Protams, ir vienmēr arī izņēmumi.
08.09.2014 14:38 |

Reitings 1493
Sēdvietu aizņemu vispār TIKAI tad, ja tādas brīvas vietas ir vairākas. Bet tā principā pārsvarā stāvu kājās.

Jauniem cilvēkiem tie var būt principi un viņu tiesības, arī kā pasažierim, vēlēšanās vai nepieciešamības gadījumā sēdēt. Bet, nedod dievs, uzrauties uz tādiem šizīgiem babukiem... tak viņiem visi noteikumi vai cilvēciskas normas (ka arī jaunietis var būt noguris, apslimis vai uz ģībšanas robežas) ir pie kājas! Tāpat kā lielai daļai ķerto babuku tāda izkliegšanās par vietas nedošanu ir vienkārši dienas mērķis - lai dzīve interesantāka. Nafig viņus, lai uz citiem savas negācijas izlādē un pēc tam par sevi labāk sajūtas...

Grūstekļos cenšos neiesaistīties - ja skrien pa priekšu, lai skrien. Bet ļoti nepatīk, ja aizķer (it kā) nejauši, bet pat neatvainojas, kur nu, pat neatskatās!!
08.09.2014 14:55 |

Reitings 79
Reģ: 12.08.2012
Atceros, ka mani palaida apsēsties viens puisis, man bija tāds apjukums un es pat sāku gruzīties, ka izskatās, ka esmu stāvoklī :D
08.09.2014 23:42 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Palasot šo diskusiju sāk palikt žēl nabaga slimās jaunatnes, kas ir spiesta dzīvot mazkustīgu dzīvesveidu un nespēj nostāvēt autobusā kājās. :D
08.09.2014 23:49 |

Reitings 165
Reģ: 01.07.2014
Dafijs , Alex jūsu komentāri par jauno cilvēku fuzisko sagatavotību bija šausmīgi.. es esmu arī viens no šiem cilvēkiem un nekādā gadījuma nevaru teikt,ka man nav fiziskas saatavotības. tāpat ir laba, bet tik un tā mugura un arī kakla daļa dara savu,tāpēc pilnībā saprotu arī jaunus sāpošus cilvēkus.

Bet par diskusiju. Bieži vien tas rupjās tantiņās nepatīk un tās arī nelaižu. Bet lielakoties cenšos palaist vecus cilvekus un grūtnieces, taču reizēm, ja mugura moca mani nost, tad gan tomēr dodu priekšorku pati sev un tad gaidu, kad kāds cits būs transprota tas jaukais cilvēks.
08.09.2014 23:50 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Palasot šo diskusiju sāk palikt žēl nabaga slimās jaunatnes, kas ir spiesta dzīvot mazkustīgu dzīvesveidu un nespēj nostāvēt autobusā kājās.
09.09.2014 00:01 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
laikam jāsēž sabiedriskajā ar ārsta izrakstu par veselības problēmām.. :D
12.09.2014 20:04 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Video tika pārtraukts, interesantākajā brīdī. :D
Par to fragmentu no dziesmas "Balāde par gulbi ", Kārna vārna Uz slapa kapa Man savu patiesību ķērc. , ļoti sasmējos.
12.09.2014 20:10 |

Reitings 2982
Tagad saprotu, kāpēc tiek ignorētas grūtnieces un vecāki cilvēki
12.09.2014 20:11 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Zaptesburka, ja Tu iedziļinātos manis teiktajā, tad sapratu, ka es nelūdzu pastāstīt, ko Tava vecmāmiņa dara, kad viņai nav kur sēdēt, bet gan katru mirkli, kad transportā iekāpj vecs cilvēks, iedomājies, ka tā ir Tava omīte un automātiski piecelies.
Savukārt, ja Tu būtu iedziļinājusies manis teiktajā, tad saprastu, ka manai vecmammai nevajag un viņa negaida, lai visi no savām vietām izlektu, tikko viņu ieraugot. (Ar visu to, ka viņa patiešām ir jau sirmā vecumā - atšķirībā no lielākās daļas īgno burkšķu.)
Nav tā, ka viņa to uztvertu par briesmīgu slogu un apgrūtinājumu - reizēs, kad grūti nostāvēt, kādam paprasīt vietu. (Un, par cik viņa paprasa normāli, tad arī neviens nav atteicies viņu palaist).
Vispār šis ir viens no ļoti retajiem jautājumiem, kur mums ir samērā līdzīgi viedokļi.

Un nevajag jaukt visu vienā putrā, vismaz man palika iespaids, ka vairums komentētāju izteicās, ka ļoti veciem cilvēkiem, invalīdiem utt. vietu piedāvā arī bez prasīšanas.
Tāpēc nevajag apelēt pie šiem cilvēkiem, kad diskusija ir par ne tik veciem un ne tik acīmredzami nevarīgiem.
12.09.2014 20:39 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Video tika pārtraukts, interesantākajā brīdī.
Par to fragmentu no dziesmas "Balāde par gulbi ", Kārna vārna Uz slapa kapa Man savu patiesību ķērc. , ļoti sasmējos.

Tur vēl ir ir video, ar visu bļodu. man at kal patika komentari

sss
12.09.2014 16:41
folklorā labi iegājuši arī:
nosing spešl
aizver muti!
nevarēja nesolīt
ierindas biedrs
nevarēja nesolīt ir ideāli:D nus jaatceras.

Lav
12.09.2014 17:42
- "...polis mans tēvs"
- "nu i ta tu i sūds"

kā par šito rēcu :D :D
Ziņo redaktoram!20

sprīdis
12.09.2014 19:24
es i beikc. reizēm pašausminos ka man šeit jādzīvo bet prieks ka atsaldētos citi satiek un pafilmē. to ka daži puikas ir āmuri es vēl saprastu bet to ka meitenes uzvedas kā dubļucūkas man nesaprast.
Ziņo redaktoram!36

labie komentari. Vienreiz miljons.com komenatri labāki par foto bija. Kaut aks par draudzibu, un zimite laikam pie durvi vai kru ka ar tadu slikto nedraudzesies. Nu un sākas super komentari:)
12.09.2014 20:44 |

Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Man bieži gadās,ka pie autobusa durvīm kaut kādas tanteles grūstās un burkšķ,tāpat arī stāv kājas un savā starpā runā : "vai tiešām tik grūti palaist? Es savā laikā biju pieklājīga un respektēju vecākus cilvēkus. Ja šāda ir mūsdienu jaunatne,tad man nav ko teikt.." utt un es par spīti nelaidīšu,ja nemāk normāli palūgt nu priekš kam man palaist? Arī man ir grūti ar 5kg smagu somu,skolas materiāliem nostāvēt kājas.. ja man laipni palūdz,man nav grūti palaist,bet ja noliek,tad man nav ne mazākās vēlmes to darīt.
Protams,grūtnieces,slimus cilvēkus palaižu,pat ja attieksme pret mani nav jauka.
12.09.2014 21:52 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Varbūt esmu ļauna vai nepieklājīga, bet kaut vai man ir mācīts, ka veci cilvēki ir jālaiž, ļoti reti to daru. Kāpēc? Jau minēto iemeslu dēļ - pašai ir grūti ar smagām somām nostāvēt, vasarā nepanesu karstumu, nāk ģībonis un, ja man jāstāv kājās transportā, kurā nav gaisa, ir dažas reizes meties melns gar acīm un tajā brīdī es labāk pasēžu nekā krītu gar zemi. Man riebjās stumdīšanās, grūstīšanās. Vispār nesaprotu pensionārus, kuri brauc sastrēgumstundās - agri no rīta, kad visi brauc uz darbu/skolu un vakaros, kad visi brauc mājās. Nu kāpēc viņi nevar braukt pa dienu, kad transports ir tukšs? Ja es redzu, ka cilvēkam tiešām ir grūti, man nav problēmu palaist apsēsties, bet esmu ievērojusi, ka vecajām sievietēm ir ļoti raksturīgi kļūt par sprinterēm, kad parādās brīvas vietas, bet pēc tam jau tēlo gandrīz invalīdes...
Grūtnieces gan laižu vienmēr, jo domāju, ka tas fiziski ir daudz grūtāk un, ja es būtu stāvoklī, zinot, kā cilvēki grūstās, dažreiz ar kaut ko iebaksta, nebūtu omulīgi ar punci tādā barā stāvēt.
12.09.2014 22:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits