cik bieži jūs grūsta utt. sabiedriskajā transportā?

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Omes vienmēr pati palaižu savā vietā, man tā ir mācīts/patīk. Grūstīšanās gan ir vairāk uz 15-28 gadīgām meitenēm/sievietēm raksturīga, vismaz, cik esmu pamanījusi, agresīvas sabiedriskajā transportā ir tieši viņas
07.09.2014 09:45 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Nazīc - un tā muguras kaite tad piemīt teju visai LV un Rīgā esošajai jaunatnei ? No kurienes tāda epidēmija valstiskā līmenī kāpēc to nerisina ? Kāpēc nav ne man, ne lielai daļai paziņu, draugu (vismaz tā, lai reāli sūzētos par nespēju kko darīt) ?

Mums katram ir tiesības uz savu viedokli, es palikšu pie tā, ka lielākā daļa ir vnk .. kā teica stellaglmr - neaudzināti. Un tikai tad seko izņemumi ar reālām problēmām, milzu slodzi darbā u.t.t.
07.09.2014 20:53 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Nelaižu omes, kas blakus stāvot krieviski burkšķ, cik slikta jaunatne un cik loti neviens vinjas nerespekte. Nesaprotu to valodu - precizak, negribu saprast. Parejas omes un onkulus laizu.
Vnm laizu gruutnieces. Ir bijis taa, kad grutniece ar apalu punci ludz man blakus sedosam virietim, lai palaiz vinju apsesties, jo vinai slikti. Virietis tikai pagrieza galvu uz otru pusi. Es meiteni palaidu un pa visu tramvaju skali nokauninaju to virieti.
Mates ar berniem ari nelaizu, ar iznemuma gadijumiem - ja mate apkravusies ar somam un berns uz rokam. ir bijusi gadijumi, kad palaizu mati vai vecmaati ar bernu apsesties, bet vinja kresla iesedina vienu pasu bernu, bet pati stav kajas. Tad pasaku, ka vietu piedavaju abiem, bet, ja tas nav vinjai aktuali, lai lauj man pasai atpakal apsesties. :)
07.09.2014 20:55 |

Reitings 1291
Reģ: 16.03.2014
Ir divu veidu omes.. Taas, kuras ir pieklaajiigas, kuras, iekaapjot autobusaa, paarlaidiis paari acis, lai apskatiitu vai vinjaam ir vieta, kur apseesties. Taadas uzreiz var pamaniit un, ir prieks piecelt savu dupsi, lai paliidzeetu un omei buutu kur seedeet. Un, ir otrs variants - omes, kuras ir pilniigi nenormaalas! Kuras pat nelaus izkaapt no autobusa, gruustiisies un visaadi citaadi meeginaas iespraukties, lai tik aatraak vareetu piemest savu, atvaiunojos, pakalu. Taadas neesmu laidusi un to arii nedariisu! Ir jaamaacaas elementaara pieklaajiiba arii veciem cilveekiem!!!
07.09.2014 20:55 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Nazīc - un tā muguras kaite tad piemīt teju visai LV un Rīgā esošajai jaunatnei ?
No
kurienes tāda epidēmija valstiskā līmenī kāpēc to nerisina ?
To risina,jauniesi un vecaaki tiek informeeti par to kaa pareizi ir jaaseezh,janeesaa somas utt. Bet kursh klausa? ;) Bet nu taa jau ir cita teema. Es pati 18 gados nieka gada laikaa tiku pie skoliozes,jo iegaadaajos laptopu,kuru lietoju gultaa. Taa luuk.
07.09.2014 20:56 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Nazīc, somas nēsāšana ir viena lieta. Pavisam kas cits - skolas somas svars. Šodien draudzene iedeva paraudzīt, cik sver pirmklasnieka soma. Kā ar tādu svaru bērnam neiedzīvoties veselības problēmās? Bet to, kam jābūt skolas somā, par 90% nosaka skola un tikai dažus sīkumus - tur penāļa izmēru utt, paši vecāki. Tajā somā nebija nevienas liekas lietas, bet tas svars tāds, ka apbrīnoju, kā var nesajēgt, ka bērnam ikdienā to staipot, nekad arī nebūs ne pareiza stāja, ne gaita un attiecīgi viss, kas no tā izriet.
07.09.2014 21:02 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Es vsp nesaprotu,kapec vecam cilvekam vsp butu japrasa,lai palaiz apsesties. Tas ta ka ir passaprotami Un jabut ieaudzinatam jau no bernu kajas. Un Ja, protams, visi jauniesi peksni invaldi, gibosi utt. Kauns.
07.09.2014 21:02 |

Reitings 5075
Un ne suda jus navariet zinat, kas jums bus vecumdienas un kadas jus busiet.
07.09.2014 21:05 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Nazīc, somas nēsāšana ir viena lieta. Pavisam kas cits - skolas somas svars. Šodien draudzene iedeva paraudzīt, cik sver pirmklasnieka soma. Kā ar tādu svaru bērnam neiedzīvoties veselības problēmās? Bet to, kam jābūt skolas somā, par 90% nosaka skola un tikai dažus sīkumus - tur penāļa izmēru utt, paši vecāki. Tajā somā nebija nevienas liekas lietas, bet tas svars tāds, ka apbrīnoju, kā var nesajēgt, ka bērnam ikdienā to staipot, nekad arī nebūs ne pareiza stāja, ne gaita un attiecīgi viss, kas no tā izriet.
Nu un par to jau es runaaju,ka sabeigt mugurkaulu ir gandriiz kaa apchuraat divus pirkstus,laikaa,kad kjermenis tikai veidojas.
07.09.2014 21:05 |

Reitings 29
Reģ: 23.07.2014

Manā laikā skolas somas skolā svēra un pēc tam rezultātus izlika pie informācijas dēļa. Vidējais somu svars (tikai ar visām nepieciešamajām mācību lietām) bija aptuveni 4-5kg. Ko tālāk darīja skolas vadība? Pakratīja ar pirkstu, ieteica vecākiem kontrolēt bērnu somu saturu, kā arī piedāvāja izīrēt skapīti ar vienreizēju 60 LVL samaksu. No tā secinu, ka nevienu šī problēma nesatrauc un no tā vēl mēģina uztaisīt biznesu.
07.09.2014 21:06 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Esmu no tiem ļaunajiem, egoistiskajiem cilvēkiem, kurš citus nelaiž apsēsties, jo ir grūti nostāvēt kājās transportā, līdz ar to arī mani var ierindot nespējīgo, nekam nederīgo cilvēku vidū, ja kāds no šejienes troļļiem tā vēlas.
Mierīgi kājās varu nostāvēt stundu, divas vai trīs svaigā gaisā, taču ja atrodos sabiedriskajā transportā, tad tas ir sekunžu jautājums, lai pēkšņi paliktu slikti. Palēnām sāk palikt karsti, tad svilst vaigi, tālāk jau seko tas, ka visa apkārtne pēkšņi paliek aizvien tumšāka. Ja netieku apsēsties vai svaigā gaisā, tad viss satumst tik ļoti, ka acu priekšā ir viena melna tumsa, sajūta, ka pēkšņi esi palicis akls. Jā, patiešām tā ir lieta, kuras dēļ es negrasos savu vietu atdot citiem, tāpēc esmu n-tās reizes svešiem cilvēkiem, kuri uz mani nelaipni skatījušies, lamājušies vai bakstījuši, skaidrojusi, ka, lai arī cik šausmīgi savādi tas neliktos, arī jaunam cilvēkam patiešām spēj būt problēmas. Brīžiem jau pašai sāk riebties tā mūžīgā attaisnošanās un kaut kā skaidrošana pilnīgi svešiem cilvēkiem, jo (lai arī cik egoistiski un ļauni tas neizklausītos) esmu godīgi samaksājusi par braucienu, līdz ar to arī par savu komfortu un vietu, nevis par to, lai svešiem atskaitītos par to, kāpēc nelaižu kādu apsēsties, kas būtībā nav mans pienākums.
07.09.2014 21:06 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
es esmu tā *kuce*, kas arī palūgs citus piecelties un palaist to tantiņu
Tev nekad nav gadījies, ka tie cilvēki, kuru vārdā prasi, lai palaiž, pēc tam atsakās no tās vietas? Jautāju intereses pēc. Daudzi padzīvojuši cilvēki (it īpaši vīrieši) mēdz pat apvainoties, ka viņus jau par pavisam sagrabējušiem večiem uzskatot, kas nevarot nostāvēt.
Tas tā.

Es personīgi pati sēdēt laižu tikai tādus cilvēkus, par kuriem nepārprotami skaidrs, ka viņiem problēmas nostāvēt, par pārējiem uzskatu, ka, ja vajadzēs, paprasīs.

Kas attiecas uz jauniem cilvēkiem ar veselības problēmām - nu, man tādas ir. Un daudziem man zināmiem cilvēkiem (manā gadā dzimušiem) arī ir dažādas problēmas.
OK, pati es nekāda jauniete gan vairs neesmu (lai gan izskatos jaunāka par saviem gadiem), bet kādus pēdējos 4 slimoju ar artrītu, kas lēnām progresē (un "ieperinās" arvien jaunās locītavās). Un, pētot citus pacientus rindā pie reimatologa kabineta, bieži vien ievēroju arī jaunākus par sevi. Vismaz pēc izskata, pasi neprasīju.
Un to varu pateikt tikai par locītavu - saistaudu slimībām, bet kaut kā neticas, ka šis būtu kāds ekskluzīvs izņēmums, un citas kaites jauniem cilvēkiem nemestos.

kapec vecam cilvekam vsp butu japrasa,lai palaiz apsesties.
Tāpēc, ka nevienam nav jānolasa viņa domas un jāparedz, vai viņam grūti nostāvēt, vai gribēs sēdēt. Un, ja grib apsēsties, tad kāda gan problēma pieklājīgi par to painformēt un paprasīt, lai iedod vietu?? Kāpēc gan citi to var izdarīt?
07.09.2014 21:13 |

Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Starp citu, visas reizes, kad es sab. transportā esmu noģībusi, mani tomēr palaida apsēsties pensionāres.
07.09.2014 21:18 |

Reitings 5075
Elementara pieklajiba,esi par tadu dzirdejusi ?
Japiedava apsesties,Ja atsaka, ta neko. Atradusies te zurija, kura vertes, kurs tantuks labs, kurs ne.
Pec tam raud kapec viriesi musdienas tadi nekadi. Tak palasiet Ko jus te rakstat, tantukus par briesmoniem padariet, jauniesi nabadzini.
Vaina varetu but Jusu uztvere. Nu uzruc tante kko, nu Un ?
07.09.2014 21:20 |

Reitings 1152
Reģ: 01.04.2014
Reti laižu. Diemžēl ir jau šeit minētās problēmas ar mugurkaulu + ģīboni sasniegt man nav grūti, pietiek ar pārbāztu autobusu, kurā nav ko elpot (un Rīgā tas nav retums, diemžēl), vairākas reizes esmu ģībusi braucot, arī ziemā. Ļoti daudziem pusaudžiem ir veselības problēmas, tā kā ņirgāšanās ir nevietā. Laižu apsēsties tikai tad, kad autobuss nav pārbāzts (ir pietiekami daudz vietas, kur pastāvēt), tikai tad, ja redzu, ka cilvēkam ir grūti, vai arī pats palūdz apsēsties bez īgnas burkšķēšanas un riebīgas attieksmes. Vienreiz viena kundzīte sāka braukt virsū ne pa jokam, es esot tāda un šitāda, egoistiska skuķe, šausmīga pusaudze, kura aizņem viņas vietu, cita sieviete arī sāka piebalsot tai, nu neko, piecēlos, palaidu apsēsties, pēc kādām 20 minūtēm sāku just, ka ģībonis nāk, palika arvien sliktāk, beigās jau grīļojos, mēģinādama tikt līdz izejai, tantiņa, kura bija izkarojusi to vietu redzēja notiekošo, bet izlikās, ka neredz.
07.09.2014 21:21 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Nu pēc daudzu meiteņu teiktā .. viegli izsecināt, ka mūsu jaunieši ar supernopietnām kaitēm ir teju slimākie .. nez, Eiropā ? Pasaulē ? Ja jau reāli pārdesmit minūtes kājās nostāvēt ir tik ... neiespējami, lai tīši ignorētu vecus cilvēkus.
Kad aiziet uz kādu *populāro klubiņu* .. tad gan dāmām (arī uz debesskrāpjpapēžiem), gan jaunskungiem dejot vairākas h nav nu nekāda masveida problēma, ne ? :D Tur taču arī gaisa nav un sēdvietu maz u.t.t. Kkāds, sava veida, pardokss sanāk, vismaz manā prātiņā noteikti.

Bet nu lai jau paliek, tagad zināšu, ka visi tie pilnos transportos sēdošie jaunieši (par skolēniem neviens te neko neminēja..) ir vnk slimi. Izkāpjot varēšu arī jums piedāvāt palīdzību un pasniegt rociņu, priekā ;)
07.09.2014 21:23 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Nesen iekāpa viens vecs onkulītis autobusā, sāka bļaut uz vienu meiteni, ka viņa sēž, bet viņām jāstāv (viņš tikko bija iekāpis un sāka jau bļaut). Meitene, protams, nokaunējās, nosarka, palaida. Un kas notika? Tas onkulītis jau nākošajā pieturā izkāpa ārā. Pasēdēja tikai kādu 1 minūti.
07.09.2014 21:23 |

Reitings 5075
Grilojies Un meginaji tikt lidz izejai parbazta transporta,bet paspeji pamanit, ka launais tantuks redz tevi ? Geniali.
07.09.2014 21:25 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Elementara pieklajiba,esi par tadu dzirdejusi ?
Tev tādi jocīgi uzskati, kas ir elementāra pieklājība.
Manuprāt, nelekt kājās, tikko pie apvāršņa parādās jebkāds cilvēks virs 45 gadu vecuma (jo, būsim atklāti, gana daudzas no burkšķēm ir tikai pusmūžā, ne jau sirmas pensionāres), nekādā veidā nav pretrunā ar elementārām pieklājības normām.
Bez iemesla izgāzt negācijas, apvainojumus un pārmetumus citiem sabiedriskā transporta pasažieriem, vēl jo vairāk - par ko izveidota šī diskusija - tos grūstīt vai spārdīt, gan ir elementāro pieklājības normu pārkāpšana.

Normālam cilvēkam nebūs nekādu problēmu pajautāt. Viss. Punkts.

Kad aiziet uz kādu *populāro klubiņu* .. tad gan dāmām (arī uz debesskrāpjpapēžiem), gan jaunskungiem dejot vairākas h nav nu nekāda masveida problēma, ne ?
Tu te visus izseko, ka zini, kur kas iet un ko dara?
07.09.2014 21:28 |

Reitings 1152
Reģ: 01.04.2014
Mi amor es biju tieši viņas priekšā, domāju kādam lūgt palīdzību, jo likās, ka neizspraukšos līdz durvīm, nu nevarēja būt, ka viņa to neredzēja.
07.09.2014 21:30 |

Reitings 5075
Kas tie par transportiem, kuros brauc sie rupjie, nepieklajigi, iedomigie utt. tantuki Un onkuli ?
Man kka tik biezi negadas tadus sastapt vai ari ja gadijies, tad aizmirstu.
07.09.2014 21:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits