Bet kā var būt, ka visas tās tantiņas ar nu tāāāāādu sparu skrien iekšā autobusā/tramvajā, ar lieliem vēzieniem var izgrūstīt apkārt esošos, bet nav spēka, lai nostāvētu?
Ja jābrauc neilgi, es nemaz nesēžos, jo negribu krāmēties ar sēdēt gribētājiem. Ja arī sēžu un autobuss ir pilns (ar to domāju - nav nevienas brīvas vietas, nevis kāda konkrētā iecerētā ir aizņemta) palaižu tos, kuri, manuprāt, ir pelnījuši. Piemēram, jaukās tantiņas, varbūt vienkārši kādu, kurš izskatās, ka ir vairāk noguris par mani, parasti neko nesaku, pieceļos un aizeju stāvēt, tālāk ir viņu izvēle - sēdēs vai nē, bet vieta ir brīva.
Ja purpina, kāda es neaudzināta, ka nepalaižu, man ir vienalga, jo pēc, piemēram, 9h darba dienas uz kājām ar muguras traumu (tā arī lasīt - traumu, nevis problēmu no nepareiza dzīves veida utt.) arī es jūtos pelnījusi apsēsties, jo par transportu tomēr arī es maksāju...
Vēl piebilde - nekad autobusā neviens vīrietis mani nav palaidis apsēsties un nekad to arī neesmu gaidījusi, nedomāju, ka tas būtu jādara, ja abi ir cilvēki bez apgrūtinājumiem (bērns uz rokām, bērns puncī, redzamas veselības problēmas utt.).