Atcelt kāzas

Reitings 40
Reģ: 18.04.2014
Esmu izmisumā un panikā. Ir skumji. Piektdien ir paredzētas manas kāzas, bet saprotu, ka baznīcā nevaru dot solījumu cilvēkam kurš ir melis, netur solījumus un kuram ir problēmas ar alkaholu. Līdz pēdējam centos noticēt, bet piecas dienas pirms kāzām, aizejot pasēdēt ar draugiem viņš pazūd uz divām fienām. Ko iesākt? Kā būt? Pavisam galējas domas nāk prātā... Kauns paziņot radiem un draugiem.. Kā rīkoties? Paldies jau iepriekš par padomu.
07.09.2014 01:31 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kampanella-te jau neiet runa par "pamest nelaimee"-cilveeki vareetu palikt pat draugi varbuut veelaak,ja viirietis "naaktu pie jeegas"-aarsteetos utt,bet es nevienai sievietei nenoveeleetu viiru,kuram ir alkohola probleemas...
Man pasai ir veicies sajaa zinaa ,un tiesaam pasaku Dievam paldies par to.
08.09.2014 17:10 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Bet nu vispar.. varbut ir verts novelet tam virietim sieviete, kuru vinu pienems un gribes ar vinu preceties. Kad vinam bus laimiga kopdzive ar jauno sievu un bernini, un kad vins, milets un aprupets, turklat pieaudzis un uznemies lielaku atbildibu uz sevi, neskries pie draugiem, tad autore vares kost pirkstus un domat "varbut mums butu varejusi but laba kopdzive..".
08.09.2014 17:13 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Kad vinam bus laimiga kopdzive ar jauno sievu un bernini, un kad vins, milets un aprupets

Paši vēl kopā, reizi gadā uzrīkos divdienu ballīti un viss būs labi!
08.09.2014 17:19 |

Reitings 149
Reģ: 12.05.2014
Pašas gribētu, lai jūs pamestu nelaimē, ja jums būtu kāds nelāgs ieradums?

Nelāgs ieradums ir smēķēšana vai zeķu nomešana zem gultas tā vietā, lai ieliktu tās netīrās veļas kastē. Alkoholisms, minētā sišana, azartspēles, krāpšana, zagšana, narkotikas vai vēl citas lietas no šīs sērijas nevar nodēvēt par nelāgiem ieradumiem. Var redzēt, ka tu nekad dzīvē neesi saskārusies ar šīm lietām un večiem, kas ir dzērāji vai kas sit sievietes. Tāpēc lūdzu, labāk nesāc šo radījumu attaisnošanas maratonu daudzu lpp garumā. Vispirms dabū zilu aci no sava drauga katru nedēļu vai vāķi viņu novemtu un nodzertu pēc katra tusa un tad šīs lietas maigi nodēvē par nelāgiem ieradumiem.
Es tagad saprotu to, kāpēc daudzas sievietes baidās pamest dzērājus - jo uzradīsies šādas gudrītes, kas viņas kauninās, kā tā var pamest cilvēku nelaimē. Fui, fui, fui. Vispār, kopš kura laika aiziet no dzērāja nozīmē pamest viņu nelaimē? Manuprāt, tā ir normāla sevis glābšana, lai viņš savā pudeles purvā neievilktu arī sievieti.
Un kaut kādi 1 no miljona pārmaiņu stāsti nav nekāds rādītājs.
08.09.2014 18:12 |

Reitings 16208
Nelāgs ieradums ir smēķēšana vai zeķu nomešana zem gultas tā vietā, lai ieliktu tās netīrās veļas kastē
++
08.09.2014 18:18 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
jebkurā brīdī ar tā pat varēs šķirties, bet ja nemēģinās, tad nekad ar neuzzinās kā būtu vispār bijis

A kas, interesanti zināt, pēc kāzām mainīsies? Kas būs citādāk, nekā šobrīd? Dzīvos kopa taja pašā mājā, tās pašas zeķes izmētās zem tās pašas gultas, un dzers to pašu šņabi ar tiem pašiem draugiem. Pāris dienas eiforija "mēs esam precēti!!!" un viss atgriežas vecajās sliedēs. NEKAS ta pēksņi nepaliek daudz labāk un daudz savādāk.

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nelāgs ieradums ir smēķēšana vai zeķu nomešana zem gultas tā vietā, lai ieliktu tās netīrās veļas kastē. Alkoholisms, minētā sišana, azartspēles, krāpšana, zagšana, narkotikas vai vēl citas lietas no šīs sērijas nevar nodēvēt par nelāgiem ieradumiem.

Teorētiski smēķēšana un dzeršana abas ir atkarības ja kas, vienkārši smēķēšana nerada tādas sekas kā pazušana uz divām dienām.

Reitings 2267
Par neko netaisos strideties, jo te jau aiziet kaut kados galigos necelos, bet sasmejos par to smekesanu. Tipa tagad smekesana ir kaut kas labaks par alkoholismu u.c. atkaribam? :D Laikam jus ta sakat, jo pasas vai jusu viri smeke, ne? :D Lol, smekesana ir tikpat nosodama lieta, cik alkoholisms vai azartspeles.
08.09.2014 18:19 |

Reitings 72
Reģ: 31.08.2014
Es reiz tādu glupību izdarīju, negribēju pēdējā brīdī kaunā palikt. Un, rezultātā tāpat izšķīrāmies pēc tam. Taču, otrreiz rīkotos tieši tāpat. Labāk šķiros pēc tam, nevis viesu un pārējo acīs kaunā krist.
08.09.2014 18:20 |

Reitings 16208
Es tomeer neliktu "vienaa grozinaa" smeekeesanu un alkoholismu.
08.09.2014 18:24 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Par neko netaisos strideties, jo te jau aiziet kaut kados galigos necelos, bet sasmejos par to smekesanu. Tipa tagad smekesana ir kaut kas labaks par alkoholismu u.c. atkaribam?

Un labāk nevajag, ja trūkst argumentu. Pati nesmēķēju un in general, to neatbalstu. Bet jā, smēķēšana nevar nodarīt sāpes 2. cilvēkam un no smēķēšanas zilā acs nebūs. Bet katram savs un katra dzīvo savā iedoma pasaulītē
08.09.2014 18:24 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
A kas, interesanti zināt, pēc kāzām mainīsies? Kas būs citādāk, nekā šobrīd? Dzīvos kopa taja pašā mājā, tās pašas zeķes izmētās zem tās pašas gultas, un dzers to pašu šņabi ar tiem pašiem draugiem. Pāris dienas eiforija "mēs esam precēti!!!" un viss atgriežas vecajās sliedēs. NEKAS ta pēksņi nepaliek daudz labāk un daudz savādāk.

Es nesaku ka viss mainīsies, es vienkārši saku to, ka ja nemēģinās, tad visu mūžu paliks tas uz nožēlu, ka varbūt varēja viss izvērsties labāk. Ne es mudinu lai dzīvo gadiem ar dzērāju kopā ne neko, vienkārši tas pats kāzu process pašam atstās to sajūtu, ka vismaz ir mēģināts, nevis pēc tam pusi mūžu domāt kā būtu ja būtu vai pat nožēlot ka nemēģināja.

Protams ja čalis tiešām ir tāds kurš tik dzer un dzer tad jā, nav jēga, bet ir jau ar tādi gadījumi kas sadzerās un nekontrolē ko dara, tai pašā laikā, skaidrā ir pilnīgi normāls cilvēks.
Ir tak jābūt kādam iemeslam kāpēc Autore tik ilgi to pacieta un jau pat bija gatava precēties, varbūt tas viss tiek pārspīlēts ņemot vērā cik tuvu ir kāzas, katrs mazākais sīkums uztrauc un liek uz visu skatīties pārāk plaši. Ja jau autore bija nonākusi jau te pat pie altāra tad jau tas čalis ar nevarēja būt tik slikts kā viņš tiek nolikts. Nesaku ka dzeršana laba, bet man liekas ka nevar objektīvi izvērtēt visu nezinot abas puses.
08.09.2014 18:25 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Un kur ir autore? Kādi ir viņas secinājumi pēc meiteņu spraigās diskusijas? Interesanti būtu dzirdēt.
08.09.2014 18:26 |

Reitings 2267
Smekesana un alkoholisms - abas ir atkaribas, slimibas, vajuma izpausme, savas gribas neesamiba, kaite konkretas personas veselibai un kaite partnera veselibai, kaite pecnaceja veselibai. Kur atskiriba? Arejas izpausmes? Wow, tad nu gan atskiriba. Reala atskiriba ir ta, ka jus/jusu viri smeke un tapec so atkaribu attaisnojiet. ;)

Bet vispar sis viss ir absoluti skersam, jo autores virs nav alkoholikis - bet, ka jau mes sen noskaidrojam, Cosmo atrodas pasaules labakas arstes, kas var diagnosticet jebkuru slimibu. :D
08.09.2014 18:27 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Lol, smekesana ir tikpat nosodama lieta, cik alkoholisms vai azartspeles.

Šim gan es kategoriski nepiekrītu. Cilvēki kas smēķē pēkšņi nekļūst agresīvi, apātiski, nez vai zog lietas no mājām, lai nopirktu cigarešu paciņu (kā tas ir ar alkoholoķiem un azartspēlmaņiem), neiztukšo visu kontu, lai nopirktu dienišķo cigareti. Cik daudz cilvēkus, kuri zaudējuši darbu , nespēj sevi normāli sakopt, zaudējuši interesi par visu pasauli apkārt izņemot cigaretēm, tu zini? Smēķēšana ir ļoti nelāgs ieradums, bet tas ir ieradums, alkoholisms ir slimība, tieši tāpat arī azartspēļu atkarība. Smēķēšana netiek skaitīta pie atkarībām, jo smēķējot smadzenēs nenotiek izmaiņas, kā tas ir alkoholisma un azartspēļu (arī narkotisko vielu atkarības) gadījumā, smēķēšana neizrasa grūtības ar apzinātību (no turienes arī teiciens ''nodzerties līdz baltām pelītēm''. Arī slimību klasifikatorā pie atkarībām minēts alkoholims, bet ne smēķēšana, un tam ir ļoti pamatoti iemesli.
08.09.2014 18:29 |

Reitings 16208
Saprotu,ka esam aizsvilusaas sajaa teemaa,bet ja padomaa dzilaak par visu so-viirietis ,piemeeram "bruncu mednieks",ja nekas cits,tad beernins vareetu buut "ok" no taada,bet alkoholika beerninam vareetu buut probleemas ar veseliibu...Mees visas veelamies tos "loti labos viiriesus"-tas nav nosleepums ,un saprotam arii to,ka viss cilveekaa nevar buut perfekts ,bet tiesi skriet ugunii ?
08.09.2014 18:30 |

Reitings 16208
Hone+++Es loti gaidiju,ka tu ko ierakstiisi:)
08.09.2014 18:32 |

Reitings 2267
Interesanti, kur te tika izpipets, ka autores virs zog lietas no majam u.tml.? Ta laikam jau ir fantazijas augstaka pakape. Situacija ir tada, ka vins sad tad piedzeras ar draugiem. Mana izpratne labak lai mans virs ik pa laikam "atlaiz" savu stresu u.tml. (un es vinam piebiedrotos taja, nevis taisitu skandalus), nevis ikdiena smeke, apdraudot mus visus, atlausos citet:
Smēķēšana ir galvenais priekšlaicīgas nāves cēlonis ES. Sabiedrība aizvien skaidrāk apzinās smēķēšanas kaitīgās sekas. Tāpēc arī Veselības ministrija veic pasākumus, lai atturētu iedzīvotājus no smēķēšanas, pasargātu viņus no tabakas dūmiem, palīdzētu smēķētājiem atmest šo ieradumu, kā arī ierobežotu tabakas reklāmu un pārdošanu.

Pasīvā smēķēšana ir saistīta ar elpceļu slimībām un tā ir galvenais iemesls, kas rada saasinājumus cilvēkiem, kuriem ir astma, alerģija un hroniska plaušu slimība. Pat ļoti nelielam tabakas dūmu apjomam var būt tūlītēja iedarbība uz asins recēšanu un trombu veidošanos, kas ir svarīgi sirds slimību faktori. Sirds slimības ir visizplatītākais nāves iemesls Eiropas Savienībā gan smēķētāju, gan nesmēķētāju vidū.

„Otrreizējie dūmi” ir īpaši bīstami maziem bērniem un zīdaiņiem, jo tie ir saistīti ar pēkšņu zīdaiņu nāvi, pneimoniju, bronhītu, astmu un elpceļu saslimšanu, kā arī ar vidusauss iekaisumu. Tabakas dūmu iedarbība grūtniecēm var radīt mazāku zīdaiņa dzimšanas svaru, embrija nāvi un priekšlaicīgas dzemdības.
http://www.vm.gov.lv/lv/tava_veseliba/veseligs_un_aktivs_dzivesveids/smekesanas_kaitigas_sekas/

Sada reta iedzersana, par kuru stasta, autore mana izpratne noteikti ir daudz, daudz labaka par ikdienas smekesanu. Pirmkart, visa kaitiga ietekme. Otrkart, daudz vairak izterejas nauda. Treskart, kad ir berni - tas ir negativs paraugs. Esmu ieverojusi no sava draugu, pazinu loka, ka tie, kuri sakusi smeket pusaudzu gados, bija tiesi tie, kuriem viens no vecakiem vai abi smekeja.

Un ja runa ir ne par autores situaciju, bet visparigi - manuprat, absoluti vienalga, kadas sekas rada atkariba, ta ir un paliek atkariba. Ja cilveks nespej dzivot bez cigaretes, vins ne ar ko nav labaks par tiem, kas nespej dzivot bez vodkas.
08.09.2014 18:39 |

Reitings 149
Reģ: 12.05.2014
Reala atskiriba ir ta, ka jus/jusu viri smeke un tapec so atkaribu attaisnojiet.

:D:D:D
Es tagad tikai uzzinu, ka es un mans nesmēķētājs patiesībā, velkam kā skursteņi un šai neapgāžamajai patiesībai pamatā ir tas, ka es smēķēšanu nelieku vienā grozā ar sišanu un dzerstīšanos.
Tātad, ja kāda pateiktu, ka dzerstīšanās nav tik briesmīga lieta kā vēnā duršana, tu apgalvotu, ka viņa ir dzērāja?
08.09.2014 18:39 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Parasti sieviete, kas precas ar smēķētāju, pieņem un sadzīvo ar viņa netīkamo ieradumu. Pēc autores rakstītā var noprast, ka viņa nudien nevēlas samierināties ar sava vīrieša netikumu - tā arī ir tā lielā atšķirība :)
08.09.2014 18:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits