Interesanti, kur te tika izpipets, ka autores virs zog lietas no majam u.tml.? Ta laikam jau ir fantazijas augstaka pakape. Situacija ir tada, ka vins sad tad piedzeras ar draugiem. Mana izpratne labak lai mans virs ik pa laikam "atlaiz" savu stresu u.tml. (un es vinam piebiedrotos taja, nevis taisitu skandalus), nevis ikdiena smeke, apdraudot mus visus, atlausos citet:
Smēķēšana ir galvenais priekšlaicīgas nāves cēlonis ES. Sabiedrība aizvien skaidrāk apzinās smēķēšanas kaitīgās sekas. Tāpēc arī Veselības ministrija veic pasākumus, lai atturētu iedzīvotājus no smēķēšanas, pasargātu viņus no tabakas dūmiem, palīdzētu smēķētājiem atmest šo ieradumu, kā arī ierobežotu tabakas reklāmu un pārdošanu.
Pasīvā smēķēšana ir saistīta ar elpceļu slimībām un tā ir galvenais iemesls, kas rada saasinājumus cilvēkiem, kuriem ir astma, alerģija un hroniska plaušu slimība. Pat ļoti nelielam tabakas dūmu apjomam var būt tūlītēja iedarbība uz asins recēšanu un trombu veidošanos, kas ir svarīgi sirds slimību faktori. Sirds slimības ir visizplatītākais nāves iemesls Eiropas Savienībā gan smēķētāju, gan nesmēķētāju vidū.
„Otrreizējie dūmi” ir īpaši bīstami maziem bērniem un zīdaiņiem, jo tie ir saistīti ar pēkšņu zīdaiņu nāvi, pneimoniju, bronhītu, astmu un elpceļu saslimšanu, kā arī ar vidusauss iekaisumu. Tabakas dūmu iedarbība grūtniecēm var radīt mazāku zīdaiņa dzimšanas svaru, embrija nāvi un priekšlaicīgas dzemdības.
http://www.vm.gov.lv/lv/tava_veseliba/veseligs_un_aktivs_dzivesveids/smekesanas_kaitigas_sekas/
Sada reta iedzersana, par kuru stasta, autore mana izpratne noteikti ir daudz, daudz labaka par ikdienas smekesanu. Pirmkart, visa kaitiga ietekme. Otrkart, daudz vairak izterejas nauda. Treskart, kad ir berni - tas ir negativs paraugs. Esmu ieverojusi no sava draugu, pazinu loka, ka tie, kuri sakusi smeket pusaudzu gados, bija tiesi tie, kuriem viens no vecakiem vai abi smekeja.
Un ja runa ir ne par autores situaciju, bet visparigi - manuprat, absoluti vienalga, kadas sekas rada atkariba, ta ir un paliek atkariba. Ja cilveks nespej dzivot bez cigaretes, vins ne ar ko nav labaks par tiem, kas nespej dzivot bez vodkas.