Labas lietas maksā dārgi?

Reitings 223
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Matu taisnotāju diskusija uzvedināja mani uz pārdomām. Vai tiešām labas lietas maksā dārgi? Mana pieredze rāda, ka tā diemžēl patiešām ir, bet būtu forši dzirdēt Jūsu pieredzi un cerams pārliecināties par pretējo.
Piemēri:
1) Manā īpašumā bija Asus dators - pēc gada sāka bremzēt, pēc diviem nomira pavisam. Tad bija MacBook dators - 3 gadus lieliski nostrādāja, ne skrambiņas, rezultātā pārdevu, lai nopirktu jaunāku. Cenu atšķirība 2 reizes.
2) Somas. Agrāk pirku UK dizaineru somas TK Maxx veikalos par ~ 50EUR - ādas, it kā kvalitatīvas, bet pēc pāris mēnešiem vienmēr sāka irt odere, āda stiepās, paskats kļuva briesmīgs. Pēdējo nopirku MK somu - jau gadu ir ideālā stāvoklī un izskatās kā jauna.
Ir daudz citu piemēru - apavi, pakalpojumi (piemēram, firzieris), pat kontaktlēcas u.c.
Kā jums šķiet - skopais maksā divreiz? Un vai tiešām visas labās lietas maksā dārgi. Gaidīšu arī pretējus piemērus.
05.09.2014 12:38 |

Reitings 187
Reģ: 11.05.2013
Cik tad ilgi mums tas sāls stāv uz asfalta? Labi ja dažas nedēļas gadā. Pareizi apstrādātiem gludās ādas zābakiem nekas īpaši nenotiek.
Šobrīd jautājums par cenu un kvalitāti kļūst aktuāls auto iegādes dēļ. Piemēram, pirkt lietotu VW vai tikpat kā jaunu Seat.
05.09.2014 13:59 |

Reitings 187
Nevis tas sāls, bet TĀ sāls. :D
05.09.2014 13:59 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es neteiktu, ka labākas, bet kvalitatīvākas. līdz ar to kopumā piekrītu, jā.
ļoti cenšos vadīties pēc buy less, choose well, make it last.

par tehniku īsti nespriežu, jo defaultā izvēlos pazīstamus zīmolus, bet par apģērbiem, kosmētiku, apaviem, aksesuāriem - viennozīmīgi!

tas, protams, nav svarīgi visiem, bet man personīgi - ir.

05.09.2014 14:00 |

Reitings 7497
Līva,

Seat tas pats VW vien ir. Man ir Seats un esmu super apmierināta - iesaku :)
05.09.2014 14:11 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Cik tad ilgi mums tas sāls stāv uz asfalta? Labi ja dažas nedēļas gadā.

Ikdienā sanāk bieži pa Lielvārdes ielu pārvietoties kā kājāmgājējam, ziemā tur praktiski katru otro dienu to sāli ber, pat tad ja nemaz nav jauns sniegs uzsnidzis! Un tā nav vienīgā vieta Rīgā, kur visu ziemu šāds stulbums notiek! Un ja katru dienu pa šādām vietām ir jāstaigā, tad rēķini kā gribi, bet nesanāk tikai pāris nedēļas gadā!
05.09.2014 14:12 |

Reitings 8407
100% piekrītu par tehniku.

Par kurpēm vai drēbēm jau mazāk, jo tur uzskatu, ka katrs muļķis māk nopirkt dārgi, bet gudrais to pašu daudz lētāk.
05.09.2014 14:19 |

Reitings 15092
Ne vienmēr!

Man daudz lielāku gandarījumu sagādā atrast foršu preci pa mazākām naudām nevis vnk nopirkt kaut ko dārgu. Visvairāk tas attiecas uz apģērbu, aksesuāriem. Spilgtākais piemērs - vidusskolas laikā nopirku somu Maximā laikam pa kaut kādiem 7 vai 8 LVL. Nostaigāju ne tikai vidusskolu, bet arī vēl augstskolā staipīju pārbāztu ar lekciju materiāliem un izmetu pēc kādiem 10 gadiem nevis tapēc, ka saplīsa, bet vnk apnika un atdevu labdarībai. Tā kā - you never know! Arī ar brendīgām lietām var ieberzties.
05.09.2014 14:22 |

Reitings 491
Reģ: 07.02.2012
Par kvalitāti ir jāmaksā. Ne jau velti daudzi brendi ir ieguvuši slavu (daži gan velti). Tikai jābūt ļoti gudram, lai iemācītos kvalitīvu preci atšķirt un nepārmaksātu. Es pati jau vairākus gadus gan mācos novērtēt kvalitāti, nevis kvantitāti. Nesanāk vēl tik veiksmīgi kā gribētos. Brīžiem par to pašu naudu sapērkos, piemēram, kaudzi drēbju, kuras nodilst ātri, nekā nopērku ko tiešām perfekti kā man šūtu. Apavus gan cenšos pirkt kvalitatīvus, lai iet vairākas sezonas.
05.09.2014 14:24 |

Reitings 37
Reģ: 14.08.2014
Es pērku videjās cenu kategorijas preces, ne dārgas, ne lētas. ja tas ir apģērbs vai apavi, tad, ja gadījuma viņi ātri saplīst, nonēsājas, tad nav jābēdā, jo nekāda lielā nauda nav iztērēta un, manuprat, pluss ir vel tāds, ka biežāk var tikt pie jaunām lietām.
05.09.2014 14:30 |

Reitings 202
Reģ: 21.07.2014
Labs un lēts ir tikai kartupelis :D
Lētas lietas tāpēc ir lētas, jo zina jau, ka tūlīt pirksi atkal. It sevišķi tas attiecas uz tehniku – vienalga dators vai vafeļpanna. Var jau dzīvot mūžīgā šopingā- pirkt un mest ārā, pirkt un mest ārā un atkal gaidīt nākamo iepirkšanās reizi. Man šķiet, ka ir vērts nedaudz piemaksāt par kvalitāti, bet cits jautājums ir vai vērts piemaksāt par ekstrām un vārdu.
05.09.2014 14:30 |

Reitings 187
Tā brendu būšana un apmātība ar dārgām lietām man atgādina nesen lasīto interviju, kur Mārtiņš Rītiņš stāstīja, ka Anglijā leišu gailenes maksā 150 mārciņas kilogramā. Un cilvēki tās pērk tikai tāpēc, ka tās ir dārgas. :D
05.09.2014 14:33 |

Reitings 223
Starp citu, interesanti, ka ārzemēs kļūst populārs "eko ādas" trends. Man arī labākās somas un apavi šķiet viennozīmīgi no īstas ādas. Savukārt, populāri blogeri un vlogeri arvien biežāk uzsver, ka īstu ādu nevalkā. Acīmredzot, vai nu ādas aizvietotājmateriāli ir ļoti attīstījušies, kopš pēdējo reizi bija saskarsme, vai arī šie cilvēki atsakās no kvalitātes un komforta dabas aizsardzības vārdā. Bet tā jau pavisam cita tēma.
05.09.2014 14:35 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Mana pieredze rāda,ka ne vienmēr.
Eh, palasot komentus mazliet sasmējos...ja jūs zinātu pa cik es nopirku savu ideālo somu un cik ilgi man tā izcili kalpoja diendienā nēsāta, daža laba apkristu :D
es nepērku dārgas lietas....jā, 3 pāri sporta apavi man ir dārgākais no apģērba, šķiet,kas man ir, kaut es neesmu nekāda sportiste- tik vien cik zaļumos eju ar tiem, jo es zinu,ka es to nezvai jebkad dzīvē vēl prkšu :D
Man neceļās roka maksāt par kleitu 100EUR, ja es drīzāk, to uzvilkšu 2x mūžā. Vai rudens zābakus, kurus tpt es uzvilkšu 5x, jo tikmēr būšu nopirkusi vēl 3 pārus zābaku. Man stāv skapī vismaz 6 kleitas,kuras es nekad nevilkšu vairs, tpt kā kurpes,kas pt reizi nav uzvilktas, vai uzvilktas tikai pa māju :D
es neprotu nonēsāt ne drēbes, ne apavus,pat ja tie tiek nēsāti ilgi un dikti. Man vēl ir kurpes no 9.klases izlaiduma izcilā stāvoklī,kuras pirku pa 15Ls un nēsāju uz skolu:D
es nespētu nostaigāt ar 1 mēteli 3 gadus. Un nevis tpc,ka saplīstu vai ko, bet tpc,ka es zinu,ka nākamajā gadā man viņš riebsies. :D
No pakalpojume- vienīgais kur es pārmaksāuj par kvalitāti - zobārsts. Pārējais, mums mazpilsētās maksā normāli un ir kvalitātīvs.
05.09.2014 14:38 |

Reitings 6263
Pārējais, mums mazpilsētās maksā normāli un ir kvalitātīvs.

normāli kvalitatīvs, gribēju teikt. par 100EUR kleitu ar zelta birku te gan neatrast. Uz Tirgus varētu pameklēt. :D
05.09.2014 14:42 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Līva,

Seat's ir uz VW Golf bāzes veidots ;)
man arī ir Seat un man ļooti patīk!
05.09.2014 14:43 |

Reitings 1761
Ka teica Coco Chanel - The best things in life are for free. The second best are very expensive.

Ja, lielakoties izvelos tikai kvalitativus un attiecigi dargus produktus ( jebkura kategorija) .
Par apgerbiem un aksesuariem runajot - man patik kvalitate , labs audums un piegriezums, bet par visu vairak man patik labi izskatities. Ja lidzekli atlaju, neredzu problemu, kadel neizveleties Tom Ford un Chanel Zaras vieta. Just love style and fashion.
Un ne, nav man intereses skraidit un meklet , kur letak. Man gribas , lai mani pienacigi apkalpo attieciga zimola veikala.
05.09.2014 14:44 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Zini, man dārgās lietas pārsvarā kalpo labāk, bet, godīgi sakot, es pret tām arī labāk izturos. Neeju es ar savu super smalko mētelīti trolejbusā sēdēt, tāpēc viss smuki izskatās...ar lētāku jaciņu ikdienā skrienu, piemēram, tai ik pa brīdim kāda k*ce, kura domā, ka ir modes dāma, savu spaikiem pārlipināto somu virsū grūž, es tikai paskatos un nodomāju, ka mētelītis būtu sen kā bez diegiem palicis pēc kā tāda.
Arī visas somas, kuras maksā vairāk es ikdienā "nedragāju" tik ļoti, lai godīgi varētu salīdzināt.
Zinu gan, ka izņēmumi vienmēr ir arī manā skapī, bet tos esmu cītīgi meklējusi.
05.09.2014 14:44 |

Reitings 223
čupakonča, bet tur jau tā lieta - ja pērk kaut ko kvalitatīvu un dārgāku, rūpīgāk pārdomāto, vai to tiešām vajag, un tad arī patiešām lieto. Mans mētelis man nokalpoja 4 gadus. Vēl aizvien patīk, bet gribas kaut ko svaigāku. Pēc pirmā gada nevarēju vien sagaidīt, kad sāksies aukstums un varēšu atkal vilkt savu mīļo mēteli. Tas pats ar zābakiem.
Protams, maksāt tikai par vārdu šķiet bezjēdzīgi. Bet vidējo cenu brendi, kas nozīmē arī kvalitāti, manuprāt, bieži ir tā vērti. Un nav runa par Guess, bet gan par Furla vai, piemēram, Hogl.
05.09.2014 14:46 |

Reitings 310
Reģ: 25.08.2010
Nu vismaz "timberlendiem" sāls nekaitē. :D Manējiem būs jau kurā ziema, kad bridīšu pa sāls un sniega šļuru ar sausām un siltām kājām. Domāju, ka absolūti nemoderni šāda tipa zābaki nekļūs, protams, nāk nedaudz pamainīti modeļi, bet arī vecajiem nav ne vainas. Tāpat jau vēl kādu pāri gan jau nopirkšu, lai var pamainīt. Kad bija mazāk naudas, tiešām pirku lētus zābakus, lai gan viņī jau pēc mēneša izskatījās nodrillēti, taču vairāk par ātro nolietošanos besīja tas, ka mūždien slapjas kājas, zeķes sasmērētas, ir trāpījušies arī tādi eksemplāri, kas katru dienu saplēsa zeķes. Uz atlaidēm arī šie zābaki nav nemaz tik dārgi.
Šie ir arī vienīgie apavi, kur pieciešu ādu, jo citur to neizmantoju.
05.09.2014 14:48 |

Reitings 6263
twinny
nu tieši tāpēc es arī neredzu jēgu dārgajām drebēm,kas reāli apiks tpt kā lētās. un tiks nogrūztas pagrabā vai atdotas bērniem uz laukiem.
bet atceroties, kād senāku disksiju ar apģērbu mainīšanu, lielākā daļa atzina,ka apģērbu nemana katru dienu, vai daļa izteicās,ka ar vienu blūzi var nostaigāt visu nedēļu uz daarbu vai solu..nu tā r. nopērk vienu kleitu pa 100EUR un staigā.
Okej, saprotu.
Bet tā,ā es nestaigāju nedēļ vienās drēbēs- tad, man pat nebūtu izdevīgi prkt superdārgās drēbes, jo to vajadzētu daudz :D bet kas staiā nedēļu ar 1 sarafānu, nu te arī maksā par to,lai nedēļām nonstop to nēsātu. tur tiešām ir vajadzīga ta kvalitāte un ilgdzīvotspēja, nenoliedzami.
05.09.2014 14:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits