Elizabete dropbox ir backup programma. Tā tam arī ir paredzēta - lai dublētu datus no konkrētām mapēm un saglabātu tos citur, attiecīgi - ja ar Tavu iekārtu kas notiek, Tavas bildes ir drošībā - Tu tās vari atgūt no turienes. Šai programmai nav jānorāda, ka vēlies lai tā dublē - dublēšana ir vienīgā tās funkcija.
Kas attiecas uz visām pārējām programmām - dublējas jebkas. Tava lokācija, Tavas bildes, Tavas sms, viss pilnībā. Pat, ja nekādus "mākonīšus" nelieto. Iekārtu ražotājiem ir likumisks pienākums dublēt visu. Līdz ar to, pat, ja nelietosi tās draņķības, tāpat kopijas kaut kur būs. Vienīgais veids, kā no tā izvairīties, ir neveidot tādu saturu, par ko pašai būs jākaunās.
Protams, var jau mani saukt par vecmāmiņu, ja kādai tā labāk paliek. Man netraucē, ka citas izrādās no visiem leņķiem, kamēr man uz to nav jāskatās. Taču, bieži vien šīs te brīvdomātājas vēlāk kauc, kad tas viss tiek publiskots. Neatceros, kā sauca to meiteni no Latgales, bet viņas video arī bija paredzēti mājas lietošanai, taču tagad par tiem zin visa Latvija. Tādu popularitāti man nevajag - lai jau tiek tām, kas savādāk sev uzmanību pievērst nespēj.
Un iesaku iegaumēt - internetā nav nekā privāta. Jebkuru sarturu, ko jūs rakstāt kādā portālā, administracija var izlasīt - arī privātās vēstules, lai cik ļoti teiktu, ka tas nav iespējams. Veidojot accountu googlē (Android lietotājas) vai iphone, palasiet taču tās licences - tur ir melns uz balta rakstīts, ko viņi var un ko nevar darīt ar jūsu datiem. Kāds privātums telefonā pēc tam, kad pašas esat piekritušas kam citam?