Varu arī uzrakstīt, kā gāja. Slikti gāja. Iepriekšējā dienā kapličā neiegāju, arī bēru dienā kapličā negāju, uz līķi neskatījos un stāvēju ārā. Kad viņu veda uz kapu, man teorētiski būtu vajadzējis iet priekšā ar citiem tuviniekiem, bet es negāju, jo nevarēju atrasties tik tuvu tam. Pie kapa kāds iedomājās, ka mazmeitām, t.i., man un māsai, vajag uzsegt zārkam segu. Es to, protams, nedarīju, bet nolīdu aizmugurē - bet ar to domu vien pietika, lai sāktu raustīt nervi. Pat sveci rokās jēdzīgi noturēt nevarēju. Nezinu, kas būtu bijis, ja vēl būtu piegājusi klāt! Pēc bērēm turpat kapos parāva histērija, aizskrēju pie tēva kapa, nometos uz ceļiem pie tā un skaļi izraudājos. Kratīt beidza. Ko par mani vēlāk nodomāja vai runāja sanākušās klaču tantes, kaut kā neinteresēja.
Vismaz sapratu, ka tā līķu fobija droši vien ir neizsāpētās sāpes pēc tēva nāves. Jo tas viss atsauc atmiņā, kā viņš gulēja tai kapličā, auksts un ciets. Pagājuši vairāk kā pieci gadi, bet sāpes palikušas neizmērojamas. Diez vai kādreiz pāries.