Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Soļanka

 
Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Pirmo reizi gatavošu šo ēdienu. Biju ļoti pārsteigta, ka pārsvarā receptēs viena no galvenajām gaļām ir nieres. Līdz šim iekšējo orgānu ēšana (nieres,aknas, mēle) likās pretīga, bet tad jau izrādās, ka visur kafejnīcās esmu ēdusi soļanku ar nierēm. :D Kādu gaļu jūs liekat iekšā? Varbūt vēl kādi knifiņi? :)
29.08.2014 13:06 |
 
Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Mamma liek sirdi, bet tas to procesu sarežģī, ja nemaldos. Pati lieku vienkārši žāvējumus, bez kaut kādiem orgāniem.
29.08.2014 13:09 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nav jau obligāti likt nieres, tu vari pievienot liellopu, vai kādas žāvētas ribiņas, varbūt ir kāda desa laba, kas tev garšo, ar tām nierēm čakars. Es katrā ziņā nieres nelieku.
29.08.2014 13:09 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Nē, ne visur esi ēdusi ar nierēm. Ir ļoti daudz ēdināšanas iestāžu, kur šo zupu gatavo atšķirīgi. labu soļanku vispār nekur ārpus mājām neesmu baudījusi. Pati to nevāru. Mamma nieres liek, visu pārējo, kas nepieciešams, arī.
Kaut kā gadījies dzirdēt, ka paziņu lokā soļanku vāra no visa (gaļas), kas ir sakrājies ledusskapī, īpaši neiespringstot uz receptēm
29.08.2014 13:11 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nekad neesmu pati gatavojusi soļanku tieši tā iemesla dēļ, ka man ļoti garšo klasiskā soļanka ar nierēm, bet pašai slinkums čakarēties.
Var jau taisīt viltoto soļanku ar dažādu veidu gaļām - bekonu, salami, vārīto desu, utt.
29.08.2014 13:11 |
 
Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Paldies par atbildēm! Mēģināšu kaut ko saverķīt. :)
29.08.2014 13:20 |
 
Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Tapat ka Vējā - nekur arpus majas neesmu edusi garsigu solanku, lai gan, kad edu galu, ta bija mana milaka zupa. Parsvara kafuzos nemaz nekepajas ar to visu un samet desu un parastus galas gabalus, kas nu virtuve ir. Man ta nepatik. Izsmiekls ne zupa. Laba solanka - tas ir ko verts!
29.08.2014 13:21 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Man tieši garšo ar tām desām un "ledusskapja atlikumiem", ar nierēm esmu ēdusi labi ja 2x, nebija slikti, bet man labāk patīk tā.
29.08.2014 13:23 |
 
Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Vienīgā soļanka, kuru esmu ēdusi ar nierēm, bija kāzu svinību otrās dienas rītā. Kafejnīcās ir bijušas tikai ar dažādām desām. Ja pašai būtu jātaisa, taisītu tikai ar desām vai arī klāt pieliktu kādu citu gaļiņu. Nieres, aknas vai sirdis gan neliktu.
29.08.2014 13:50 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Pirmo reizi dzirdu, ka soļankā liek nieres. Mamma saka, ka soļanka esot veco desu zupa. :D respektīvi, liek desu.
29.08.2014 13:58 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Pirmo reizi dzirdu, ka soļankā liek nieres.

Jap! Man tāpat

No kā taisu buljonu (svaiga gaļa VAI kūpinātas ribiņas), to gaļu arī lieku PLUS dažādu veidu kūpinātās (ne vārītās) desas. Vismaz 2-3 veidi lai būtu zupā :)

Treknākā, neveselīgākā zupa ever, taču tiik garšīga!
29.08.2014 14:04 |
 
10 gadi
Reitings 4171
Reģ: 02.01.2011
1x taisīju ar nierēm, nu i na*** to čakarēšanos!! parasti lieku visu, kas atrodams ledusskapī..
29.08.2014 14:16 |
 
Reitings 62
Reģ: 27.08.2014
Esmu sakusi rakstit pati savu blogu par visu kas ir vajadzigs kartigai sievietei(ir ari dazreiz par stipro dzimumu kads rakstins no manas personigas pieredzes).Es busu prieciga ja izteiksi ari savu komentaru vai ari kadu ieteikumu. http://goo.gl/LLdmgf
29.08.2014 15:04 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Elizabet, tev vēstulīte vēstulīšu sadaļā! :)
29.08.2014 15:06 |
 
10 gadi
Reitings 3174
Reģ: 13.11.2011
es arī pirmo reizi dzirdu par nierēm. :D
parasti liekam kādu kūpinātu desu vai gaļiņu.
29.08.2014 15:53 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es pati kad gatavoju, nespeeju likt klaat nieres. Shausmiigi smird peec churaam un kad vaara, taa churu smaka paliek veel stipraaka un mani rauj uz veemienu. Lab, man ir ljoti juutiigs deguns, bet taapat.
29.08.2014 16:31 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man jau liekas,ka taas nieriites ir tas "knifins" tajaa zupaa!Solankaa jaaliek vairaakas galas.
Krista-atceros,ka viira teevs vienmeer gatavoja nieriites-meerces ,zupas uttVinam iznaaca tik garsiigi,bet nu ir nemsanaas ,liidz tam procesam ,ka nav taas nepatiikamaas smarzas!Atceros -vaarija vairaakos uudenos pirms saaka taisiit to "iisto eedienu".
29.08.2014 16:39 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
!Atceros -vaarija vairaakos uudenos pirms saaka taisiit to "iisto eedienu".

Aha, tik tie pirmie 2 uudenji ui kaa smird. Beigaas izmetu arii pashu katlu laukaa.
29.08.2014 16:41 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-tu jau zini ,ka ir trakaakas smakas par so...:D
29.08.2014 16:45 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Emmanuelle Bet tie smaku objekti tomeer nenaak no taa katla, kuraa es eest gatavoju! :D
29.08.2014 16:48 |
 
Reitings 15
Reģ: 10.09.2014
Es gatavoju šādi: vāru buljonu no cūkgaļas kauliem, kuriem klāt ir diezgan gaļas. Kad buljons gatavs, ņemu tos ārā un buljonā lieku kartupeļus, burkānus, utt. Kad gauli atdzisuši, grieži nost no tiem gaļu un pievienoju zupai. Ja tās ir maz, tad kādreiz pievienoju papildus vēl mednieku desiņas (sagrieztas, apceptas).
10.09.2014 09:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits