Karš Latvijā

Reitings 1010
Reģ: 29.01.2009
Skatoties uz to, kas notiek Ukrainā, tāpat stulbie Žirinovska izteikumi, Jums nav bail, ka varētu sākties karš arī pie mums?
28.08.2014 17:30 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Neviens neapsaukās par urlu un okupantu cilvēku, kurš tāds nav. Ja krievs ir kaut cik iejuties latviešu vidū, viņam šādus apvainojumus nav jāklausās. Pat ja tie tiek izteikti, viņš tos neizjutīs kā sev veltītos.

Kādā sakarā lielas nācijas pārstāvim būtu jāiejūtas tādas aborigēnu tautas vidū, kura pat 22 neatkarības gados neko nav spējusi radīt un kurai tieši tad, kad ir izpļeckāts un izprihvatizēts PSRS mantojums, sākas neatrisināmas ekonomiskās problēmas?
31.08.2014 01:11 |

10 gadi
Reitings 1582
Man ir grūti saprast, vai tā raksta autors izliekas par nepārāk gudru, jo viņam tika pasūtīts šis raksts no SC puses, vai viņš vienkārši tāds ir.

Mums, Latvijai, ir problēma. Ukrainai ir problēma. Daudzām valstīm ir problēma, kuras vārds ir Krievija. Es teiktu, ka tas ir mūsu pienākums būt uzmanīgiem, piesardzīgiem, sargāt sevi. Kā saka, sargā sevi pats, tad Dievs tevi sargās. Mūsu apdraudējums ir tādi krievi kā tas vīrietis no Ludzas, kurš iesaka visiem nesēdēt mājās, bet nākt "atpūsties" - iznīcināt ukraiņus. Vai, jūsuprāt, viņš, viņam līdzīgie Latvijas, Krievijas u.c. valstu krievi nerīkotos tāpat Latvijas gadījumā? Es nezinu, cik vieglprātīgam jābūt, lai neuzskatītu šādu agresīvu lielvalsts politiku, ko piekopj Putins, un šādus sazombētus cilvēkus, kā Ludzas iedzīvotājs, par apdraudējumu. Kā te jau iepriekš minēja, citām valstīm ir labāks karaspēks utt., citas valstis nav bijušas okupācijā (kas dod klāt piesardzību un ar ko var beigties pašreizējā situācija), citās valstīs nav tāds krievu daudzums pie mums, tāpēc, protams, mums IR piesardzīgāka attieksme pret krieviem. Kas tieši tur nav saprotams?
Pozitīvs nacionālisms varētu sākties tad, kad šeit nedzīvotu tādi krievi kā tas vīrietis no Ludzas. Ja jūs domājat, ka šādus te, atļaušos teikt, nezvērus var pāraudzināt ar labām metodēm ("gribi krievu valodu kā otro valsts valodu? nu ņem, mums nav žēl! gribi krievu skolas? droši, ņem! utt."), tad, manuprāt, jūs atkal esat naivi. Pirms Ukrainas situācijas es arī cerēju, ka šis viss beigsies tad, kad, atvainojos, vecā paaudze nomirs, bet tagad izskatās, ka konkrēto (pasvītrošu, lai mani nevainotu par visu krievu nīdēju - ne visi ir agresīvi, protams!) krievu agresija ir nebeidzamais stāsts. Un es nejūtos vainīga par to, ka vēlos pasargāt savu valsti, tāpēc, PROTAMS, es uzskatu, ka vajag domāt par to, kādu pieminekli nojaukt, kādu valodu neizvēlēties par otro utt. Saprotams, ka tam visam līdzās vajag arī pozitīvo - vajag veicināt latviešu kultūras utt. attīstību, manuprāt, jāsavieno, jūsuprāt, "negatīvo" nacionālismu ar pozitīvo kopā.

Nacionālisms vispār ir puvusi ideoloģija, manuprāt, jo šķeļ sabiedrību. Grozi kā gribi, bet - šķeļ. Tieši tāpat kā pirmajā Latvijā latgalieši tautā tika nicināti, bet, kad ienāca krievi, ar lielāko prieku atriebās saviem pāridarītajiem, tieši tāpat šodien mūsu nacionālisti sarīda LV dzīvojošās tautas, kas eventuāli atvieglo jebkuram iekarotājam uzdevumu pakļaut sev teritoriju, lietojot principi "skaldi un valdi".
31.08.2014 01:19 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Par iejušanos - varbūt tāpēc, ka viņš šeit dzīvo? Ja kas nepatīk - lūdzu, uz Krieviju, uz valsti ar ntajiem sasniegumiem. Cieņa, pieklājība, sapratne par to, ka uz svešām (ja reiz viņš nejūtas piederīgs Latvijai) mājām ar saviem noteikumiem nenāk.
31.08.2014 01:30 |

10 gadi
Reitings 1582
Par iejušanos - varbūt tāpēc, ka viņš šeit dzīvo? Ja kas nepatīk - lūdzu, uz Krieviju, uz valsti ar ntajiem sasniegumiem. Cieņa, pieklājība, sapratne par to, ka uz svešām (ja reiz viņš nejūtas piederīgs Latvijai) mājām ar saviem noteikumiem nenāk.

Viņi (un arī es) savā uztverē ir pasaules pilsoņi - dzīvo, kur ir ērtāk, pierastāk. Arī man ir visa zemeslode, bet tas nenozīmē, ka man ir jāmācās izmirstošas, nepatstāvīgas un attīstībā atpalikušas tautiņas valoda tur, kur es izvēlos dzīvot. Cieņa šajā gadījumā ir lieta, kura ir JĀNOPELNA. Vai lavieši to ir pelnījuši? Manuprāt - nē. Tad, kad būsit izdarījuši mājasdarbus, lai varētu apgalvot pretējo, tad - varbūt ...
31.08.2014 01:36 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Man ir grūti saprast, vai tā raksta autors izliekas par nepārāk gudru, jo viņam tika pasūtīts šis raksts no SC puses, vai viņš vienkārši tāds ir.

Jurģis Liepnieks ir SC kampaņas vadītājs Saeimas vēlēšanām...
31.08.2014 11:05 |

Reitings 6037
visādu roku sadošanās ķēžu vietā labāk būtu savas tautas labā ar kko lietderīgāku nodarbojušies.

WOW

Baltijas ceļš = nekam nederīga rokās sadošanās ķēde?

Lāpu gājiens, starp citu, arī ir pozitīvā nacionālisma piemērs.
31.08.2014 11:09 |

Reitings 6037
Iestāstiet, nacionālisti, savai tautai, ka nav jādzīvo saskaņā ar izmirstošo rietumu vērtībām, bet - jālaiž pasaulē bērni, kā to dara no Marokas līdz Indijai, un problēma atrisināsies pati no sevis - parakstus nevajadzēs vākt.

Tavuprāt, mēs ar to nenodarbojamies? Visi NA demogrāfijas ultimāti/panākumi tieši ir vērsti uz dzimstības paaugstināšanu, kā arī ir jau redzami pirmie rezultāti.
31.08.2014 11:13 |

Reitings 115
Reģ: 05.01.2014
Spīdola ko baazies visiem virsu? Gudri cilvēki šitā neperas kā tu to dari.
31.08.2014 11:18 |

Reitings 6037
Huligāne, nevienam virsū nebāžos, tā ir diskusija. :)
31.08.2014 11:25 |

Reitings 115
Reģ: 05.01.2014
Es vienkarsi palasiju komentārus un tāda kā agresija izjutama no tevis. Reāli tu esi agresors
31.08.2014 11:29 |

Reitings 6037
Ok.

31.08.2014 11:32 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Mums, Latvijai, ir problēma. Ukrainai ir problēma. Daudzām valstīm ir problēma, kuras vārds ir Krievija.

neba jau nu rus puse ielika lielu daļu šajā valstī, lai vispār no krīzes izlīstu.. To pat ES saprotu :D Nu davaj, aizsūti VISUS krievus prom, redzēsim, ko tu šajā valstī darīsi. Riebjas šādi cilvēki, goda vārds. Latvieši ne ar ko nav labāki! tik pat atsaldēti kā cittautieši un tik pat uzkundzējušies citās valstīs.
31.08.2014 12:37 |

Reitings 1501
Reģ: 18.07.2012
Es domāju, ka mums īrijā jāpieprasa latviešu valoda, kā otrā valsts valoda. Īriem būs interesanti pamācīties kaut ko jauni. Jā, uzkundzēsimies viņiem. Varbūt pajautāsim vēl neatkarīgu reģionu.
31.08.2014 12:40 |

Reitings 2267
Ar Melnu nav jēgas runāt, viņa loģika ir unikāla - viņaprāt, var ienākt svešās mājās un diktēt savus noteikumus cik uziet, pamatojot ar to, ka viņi cieņu nav pelnījuši. Īsta krieva loģika.

Jurģis Liepnieks ir SC kampaņas vadītājs Saeimas vēlēšanām...

:D

un tik pat uzkundzējušies citās valstīs.

Lūdzu, piemērus studijā. Kur latviešu valoda tika pieprasīta kā 2. valsts valoda? Kur latvieši uzbrūk citām valstīm un okupē tās? Utt.
31.08.2014 12:41 |

Reitings 6037
Ak dievs, kur skatās Drošības policija! http://baltianovorossia.su/?p=720
31.08.2014 15:30 |

Reitings 2267
Spīdola, tas baltianovorossia links nestrādā, vismaz man.

Aii, kā man kaitina pasaules neiejaukšanās, gudrās sarunas, ka militārā palīdzība Ukrainai konfliktu neizrisinās, pasaule ir gatava tikai palīdzēt ar humāno palīdzību (kā lasīju komentāros, lai paši pamēģina ar maizes klaipu stāties pretī tankiem) un ar kredītiem (kāds brīnums!). Es domāju, ka tikai un vienīgi militārā palīdzība, pie tam ļoti liela, spētu palīdzēt. Komentāros arī izlasīju domu, ka, ja jau gudrās galvas uzskata, ka militārā iejaukšanās neatrisinās konfliktu Ukrainas gadījumā, tad tieši tāpat būtu arī Latvijas gadījumā. Izskatās, ka tā ir vispasaules akcija: iznīcināsim Ukrainu.. pēc tam varbūt vēl kādu valsti.. Jo reāli neviens negrib palīdzēt..

Es ceru, ka karadarbība neaizies līdz "manai" pilsētai, bet tas viss notiek tik tuvu. :s
31.08.2014 17:20 |

Reitings 6037
Nina, oo tikko vēl strādāja! Interesanti gan. Tur bija informācija par nodibinātu grupu vai ko tamlīdzīgu - kādā virzienā, vari iedomāties! Jau nosaukums vien ko izsaka - Baltija-Novorossija..
31.08.2014 17:30 |

Reitings 6037
Mani gan iepriecina ziņa par NATO karabāzes izvietošanu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Ceru, ka nepaliks tikai idejas līmenī.
31.08.2014 17:31 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Aii, kā man kaitina pasaules neiejaukšanās, gudrās sarunas, ka militārā palīdzība Ukrainai konfliktu neizrisinās, pasaule ir gatava tikai palīdzēt ar humāno palīdzību (kā lasīju komentāros, lai paši pamēģina ar maizes klaipu stāties pretī tankiem) un ar kredītiem (kāds brīnums!). Es domāju, ka tikai un vienīgi militārā palīdzība, pie tam ļoti liela, spētu palīdzēt. Komentāros arī izlasīju domu, ka, ja jau gudrās galvas uzskata, ka militārā iejaukšanās neatrisinās konfliktu Ukrainas gadījumā, tad tieši tāpat būtu arī Latvijas gadījumā. Izskatās, ka tā ir vispasaules akcija: iznīcināsim Ukrainu.. pēc tam varbūt vēl kādu valsti.. Jo reāli neviens negrib palīdzēt..

Protams, ka negrib, jo kura gan valsts grib, lai Krievija pēc tam ienāk tajā valstī un sāk to bombardēt?! Man lielas aizdomas, ka neviena.
31.08.2014 17:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits