Kāda jums attieksme ir pret cilvēkiem, kas spēlē tuneļos?
Dažas dienas atpakaļ gāju cauri tunelim, lai apciemotu mammu otrā Rīgas galā, sen nebiju tur gājusi, bet liels pārsteigums bija, kad aplūkoju tos, kas spēlē mūziku, atpazinu mammas kaimiņu puiku un savu skolas biedru, es gan gāju dažas klases augstāk. Man gan vairāk tāds negatīvs pārsteigums bija, kāpēc gana gudrs, izglītots puisis spēlē uz ielas, tuneļos ar sarkanām acīm. Stāstīju mammai šo, viņa teica, ka šim puisim jau ir meitene/sieva un bērniņš mazs, tas mani vēl vairāk izbrīnīja, vai tiešām puisis 20-24gados (precīzi nezinu, bet jauns) nevar atrast pieklājīgu darbu, lai uzturētu savu ģimeni.
Ir viena lieta, esmu Vecrīgā redzējusi jauniešus, kas interesanti apģērbušies spēlē visādus instrumentus, bet tas man vairāk liekas tādam azartam, izklaidei, kur puiši nopelna naudu kādam tusiņam, bet šeit ģimenes cilvēks trinkšķina ģitāru... Nez kā viņš jūtas, kad garām iet kāds viņa klasesbiedrs, draugs un iemet viņam naudu. Vai tas būtu labākais piemērs ko vēlāk bērnam rādīt?
Lai gan viņš jau tikai spēlē savu instrumentu un nevienam neko nezog, nelaupa un negalina...
Kā jums liekas - tā ir viegla naudas pelnīšana, narkotiku ietekme? Tiešām nevar atrast pienācīgu darbu.
Kādas ir jūsu domas?