Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Par naktsmaiņām..

Reitings 793
Reģ: 15.09.2013
Labs vakars jums! :-)
Jautajums taam/tiem, kam darbins iekrit ari nakts stundaas.
Ko daraat peec naktsmainjas? Taisnaa celjaa liekaties sliipi vai kaut kaa censhaties novilkt liidz vakaram un iet normaali guleet?
Ja tomeer aizejat nosnausties, uz cik ilgu laiku?
Kaada ir atlikusii diena pec naktsmainjas (peec snaudas)?
Un vai peec ilgaaka darba pa naktiim diena negriezhas ar nakti otraadi?

Es vnk vairs nevaru iztureet.. Darbs superiigs, tur viss ok, bet peec naktsmainjaam es visp neesmu lietojama.. Nogulju lidz peecpusdienai, izdaru kkaadas pamatlietas un atkal aizeju guleet.. Man tas vnk neliekas normaali.. Reaali saak jukt viss.. Visi plaani, kurus ierakstu plaanotaajaa ir jaatliek, jo redz esmu bezsamanjaa to dienu.. Un taa darbi kraajaas un viss slikti.. Pa nakti viss ok, bet ko dariit peec tam? Kaa optimaali visu sakaartot?

Ko juus daraat?

Paldies un jauku jums vakaru! :-)
26.08.2014 00:19 |

Reitings 9
Reģ: 13.01.2014
Nu manas naktsmaiņas beidzas ap 8-9 rītā, tad cenšos pagulēt līdz kādiem 13:00, jo organismam ir kaut nedaudz jāatgūstas. un tad mēģinu iet laicīgi gulēt vakarā, lai gan vairāk vai mazāk diena tāpat ir pazaudēta, jo lāga neko nesaprotu!

ar laiku sāk ļoti viss jukt un organisms arī šokā! :D

kamēr jauns, tad jau var, bet vēlāk jau paliek grūtāk..
26.08.2014 00:25 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Dienas ar naktīm griezās otrādi, bet man tas bija normāls dienas ritms arī iepriekš. Ja neesi nakts cilvēks, tad noteikti būs grūti!

Parasti ap 8/9 aizgāju gulēt, tad 13/14 modos un sāku normālu dienu.
Nakts maiņas vairs nestrādāju, bet mostos tāpat un dienas tāpat pakārtoju pēcpusdienām un vakariem... :)

Agrāk arī studēju un strādāju nakts maiņas. Gāju pēc darba uz skolu, tad ap pusdienlaiku mājās un gulēt. Vienmēr ir pieticis arī ar 2-3 stundu miegu pēc nakts maiņām. Protams, ne visu nedēļu no vietas, bet kādas 2-3 dienas tā varēju arī dzīvot.
26.08.2014 00:28 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Tas atkarīgs vai tajā dienā ir ir atkal nakts maiņa vai nākošajā - dienas. Ja vakarā atkal uz darbu, guļu līdz pēdējam. Man ir 12h maiņas, nogurstu tomēr. 9 no rīta esmu mājās, tad guļu līdz kādiem 18.
Ja uz dienas maiņu, tad tajā dienā cenšos celties ātrāk pāris stundas. Piemēram 15-16. Man ar miegu problēmu nav, pēc darba vienmēr izguļos. Ja obligāti vajag ko izdarīt, daru to pēc darba uzreiz,
26.08.2014 00:30 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Esmu arī vilkusi 36h bez miega, jo negribējās palaist garām savu brīvdienu. Vakarā biju super atsaldēta, draugs ar varu aizdzina gulēt :D
26.08.2014 00:31 |

Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Es vairs nekad nestrādāšu nakts maiņas. Lasu un atceros cik pretīgi tas bija un kādas veselības problēmas dēļ nakts maiņām mani tagad moka
26.08.2014 00:42 |

Reitings 793
Reģ: 15.09.2013
Estere, es tieshi esmu nakts cilveeks.. Nu pa nakti darboties nav probleemu.. Taas saakas kad iestaajas riitausma.. :-D

Bet es arii censhos paguleet liidz tiem 13:00 piemeeram, pat modinaataaju uzlieku.. Bet kaa pienaak tas laiks, taa atcelju modinaataaju un kraacu taalaak.. Nezinu, man riit (nu jau shodien) naakamaa naktsmainja.. Tad jau redzees kaa buus.. Bet shobriid, pieceelusies 9 vakaraa, bljaaviens, "taa naak" miegs...
26.08.2014 00:43 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
ņemu nakts maiņas šad tad.. sākumā, kad sāku, bija pat ļoti ok, beidzās man viņas 8:00, pa taisno uz lekcijām, tur līdz 15 nosēdēt, tad mācīties, pildīt mājas darbus, ja tādi bija, gatavoties kādai ieskaitei un vakarā vien kādu stundiņu ātrāk šāvu gulēt :)
bija reizes, kad no nakts maiņas devos uz brīvprātīgo darbu pa taisno, vai bija jāvada kāds pasākums.. no problem for me!
Tagad vasarā, kad visas skolas atkrita, pieradu pie tā, ka pēc tām maiņām ir arī tā opcija pagulēt.. tad nu tagad, skolai sākoties, būs grūti! Tagad, kad patīk gulšņāt, biežākais ir tāds scenārijs - atbraucu mājās, ap 10 eju gulēt, noguļu līdz 16-17, pieceļos.. tad paēdu, paskatos kādu filmu, no gultas pat īsti neizkāpju un vakarā tāds lūziens nāk, ka nepretojos un izslēdzos, respektīvi - otrās dienas norakstāmas :D
26.08.2014 00:45 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Turos pie viena ritma. Ja eju darbdienā 5os no rīta gulēt, tad arī brīvdienā - ātrākai 3os. Uzriez atnākot mājās aizmigt nevaru, tāpēc vēl kādu pusstundu, stundu pačubinos apkārt. No dabas esmu pūce, tāpēc problēmu nav.
26.08.2014 02:39 |

Reitings 1337
Reģ: 19.05.2009
Pēc naktsmaiņām atbraucu mājās, pārģērbjos, nomazgāju seju no kosmētikas, iztīru zobus, mēdzu piesēst pie datora uz kādām 15 minūtēm un eju gulēt. Negaidu vakarus vai citus laikus, lai ieietu kādā pareizā ritmā, eju gulēt, kad man nāk miegs un man miegs vienmēr nāk pēc naktsmaiņām.
26.08.2014 02:48 |

Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Kad strādāju nakts maiņā, tad man bija jāstrādā 5-6dienas nedēlā, no 22-6 vai 7 rītā, neatceros :D
Un tad jau, protams, aizgāju mājās, iegāju dušā un pa taisno gulēt, patiesībā, dzīves nebija, jo bija grūti gulēt pa dienu, no sākuma aizmiedz, ap 11-12 augšā, paēd.. ap 16 nāk miegs, paguli.. 19 jau jāsāk atkal taisīties...
pat nebija īsti ne laiks, ne spēks uz veikalu aiziet :D
Protams, pie visa pierod, bet, nooooooooo, tā nav dzīve!
Bet, droši vien, ja strādā 1 nakti, nākošā brīva, tad jau savādāk :)
26.08.2014 08:58 |

Reitings 62
Reģ: 27.08.2014
Esmu sakusi rakstit pati savu blogu par visu kas ir vajadzigs kartigai sievietei(ir ari dazreiz par stipro dzimumu kads rakstins no manas personigas pieredzes).Es busu prieciga ja izteiksi ari savu komentaru vai ari kadu ieteikumu. http://goo.gl/LLdmgf
27.08.2014 20:34 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits