"tejas nauda"

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Es te ta iespaidojos no diskusijas par "pateiciba arstiem " un gribeju uzzinat, vai jus atstajiet "tejas naudinas" frizieriem,manikiriem,viesmilem utt.?:)
Un cik parasti?:)
24.08.2014 14:20 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Es ievēroju kasieres un vienmēr viņas pasveicinu, pat ja viņām nav omas to darīt. Cilvēcīgi.

Ja kasiere mani pasveicina, tad, protams, atbildu, taču pirmais nekad nesveicinu. Man svarīgi, lai nebūtu garas rindas un kase darbotos ātri - tas arī viss.
25.08.2014 16:35 |

Reitings 207
Reģ: 01.03.2014
Atstāju tik tad,ja apkalpošana ir bijusi patīkama un labā līmenī.Kad man nav jāatgādina par sīkumiem.
Bet takā tas ir reti tad kādus 5 Euro atstājam.
25.08.2014 16:37 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Cataleya
Es gan atstaaju vienmeer naudinu arii taam "dusmiigajaam viesmiileem",jo man ir taada sajuuta,ka cilveekam varbuut bijusi gruuta diena,kaut kaa neiet uttMan gribaas to dienu "tam cilveekam" padariit mazliet saulainaaku.
25.08.2014 16:42 |

Reitings 1868
un nakamaja reize nebus ne runas par labu galdinu...

Nekad neesmu sēdējis pie "slikta" galdiņa - nezinu.
... ekstra servisu...

Tas būtu?
... vai jebkadu citu pakalpojumu arpus absolutas normas.

Bet man nekas vairāk par "absolūto normu" arī nav nepieciešams.

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
mazliet ne par tēmu, bet tomēr par tēmu- es esmu laipna vienmēr pret pārdevējām un vienmēr sasveicinos,pasaku paldies utt..bet esmu ievērojusi vienu puisi Maximā pie kases,kas reāli sēž kā mēms...ne labrīt, ne summu nosauc, ne visu labu, neko...noskenē preces un sēž...es biju manāmā šokā.
okej, laipnība ganjau nav obligāts pasākums, bet vai summa nav jānosauc? es mož bez brillēm neredzu ekrānā.

Reitings 1868
mazliet ne par tēmu, bet tomēr par tēmu- es esmu laipna vienmēr pret pārdevējām un vienmēr sasveicinos,pasaku paldies utt..bet esmu ievērojusi vienu puisi Maximā pie kases,kas reāli sēž kā mēms...ne labrīt, ne summu nosauc, ne visu labu, neko...noskenē preces un sēž...es biju manāmā šokā.
okej, laipnība ganjau nav obligāts pasākums, bet vai summa nav jānosauc? es mož bez brillēm neredzu ekrānā.

Tādēļ, ka tā ir "Maxima" ar savu personāla politiku un atalgojumu. Priecājies, ja kasieri raiti apkalpo pircējus un neveido rindas.
25.08.2014 16:44 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
.
bet vai summa nav jānosauc?

Man liekas, ka man vairumā gadījumu neviens nenosauc kopsummu. :D
25.08.2014 16:44 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013

Maximās nereti strādā cilvēki ar dažādiem fiziskiem (un ne tikai) defektiem, tāpēc to nevajag uzreiz norakstīt uz nepieklājību.
25.08.2014 16:46 |

Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
Emmanuelle, vina nebija dusmiga, vina bija vienkarsi briesmiga ka viesmile - pasutiju edienu un udeni. Edienu gaidiju 50min, kuru laika mums neatnesa pat udeni. Atnesot skivus, izradijas, ka daksinu nav. Pat pec vairakkartejas udens prasisanas, es tapat dabuju celties un iet pie bara un taujat tur. Lieki teikt, ka ari ediens bija nebaudams.
Labi, ka ta bija silta pavasara diena un vismaz skats bija baudams. Citadi sen butu piecelusies un vienkarsi aizgajusi.
Ekstra serviss ir tad, kad tiek doti edienu ieteikumi, ieradits galdins ar labu skatu ( vai ari atri noorganizets , ja vieta ir pilna) u.tml. Bet laikam lieki to teikt, jo tadas iestades, kuras tas ir no svara, tu drosi vien neapmekle, Robert. :)
25.08.2014 16:49 |

Reitings 99
Reģ: 29.06.2013
Dažreiz atstāju, bet neuzskatu to par obligātu opciju. Pievienošos viedoklim, ka katrs apkalpojošā personāla pārstāvis pats ir izvēlējies savu amatu un vietu, arī piekritis noteiktam atalgojumam, tāpēc viņa veiktais nav īpaši jāatlīdzina, ja klients to pats nevēlas. Ja kāds oficiants sūdzas par skopiem klientiem, jāatceras, ka klienta funkcijās neietilpst risināt odicianta ekonomiskās un sociālās problēmas un nodrošināt viņam noteiktu dzīves līmeni.
25.08.2014 16:50 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Maximās nereti strādā cilvēki ar dažādiem fiziskiem (un ne tikai) defektiem, tāpēc to nevajag uzreiz norakstīt uz nepieklājību.

es arī domāju,ka mēms vai ko, bet kad gana naski prasīja par cigaretēm- atbildēja un pat pakaļu no krēsla paslēja.
Tā,kā mazpilsēta, tad esmu gandrīz droša,ka nekādu defektu viņam nav.
Bet vien domāj- vai tas nav obligāti? nosaukt summu?
25.08.2014 16:52 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Redz paeeda kaads par 30 euro,bet atstaaja tikai 1 euro,tad sanaak,ka ja es esmu izvelejusies reizi pus gadaa sevi palutinaat paest dargak,es tapat to nedrikstu darīt, jo man nebus pienacigi liela chaja,ko atstat viesmilei?

Tieši tā! Sēdi mājās un ēd savas kotletes :D

Bet, ja nopietni.. Ne vienmēr cilvēks vēl var atļauties atstāt pat 1-2 EUR pa virsu (jā, pa virsu, jo ēdienkartē ēdiens maksā vienu summu, bet jāatstāj lielāka). Gadās, ka cilvēki ar mazo algu arī grib paēst ārpus mājām (un te es nedomāju dārgus restorānus, bet prasto Čileni kaut vai). Bet, cik lasīts cosmo, cilvēkiem ar mazo algu ne tikai nedrīkst ēst ārpus mājām, bet arī jāatslēdz internets, jāizpārdod visa tehnika un jāaudzē dārzeņi, jo redz, ja neesi turīgs, tad nav ko lekt pār savu pa****.

Kaut gan minēju, ka dzeramnaudu atstāju biežāk, nekā neatstāju (nekad nav gadījusies tāda ūber slikta apkalpošana, bet varbūt neesmu pārāk prasīga, kā lai to zin), tomēr dažu labu komentāri izraisa nepatīku.
25.08.2014 16:52 |

Reitings 1868
Ekstra serviss ir tad, kad tiek doti edienu ieteikumi, ieradits galdins ar labu skatu ( vai ari atri noorganizets , ja vieta ir pilna) u.tml. Bet laikam lieki to teikt, jo tadas iestades, kuras tas ir no svara, tu drosi vien neapmekle, Robert. :)

Ikdienā man pašam īpašas grūtības nesagādā ēdiena izvēle, turklāt uz restorānu parasti dodos, lai tiktos ar cilvēku un risinātu lietišķu sarunu, tādēļ skatam nav lielas nozīmes.
Jā, ēdienam manā dzīvē nav lielas lomas; kaut ko nopērku lielveikalā, dodoties mājup, un tās arī ir manas vakariņas. Tā sakot, citas prioritātes.
25.08.2014 16:55 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Jā, jāpiekrīt, ka regulāri no Tevis čaju saņemot nepastāv garantija, ka viesmīle tiešām profesionāli augs. Tomēr, ja Tu uz šo vietu ej regulāri, pastāv iespēja, ka viesmīle papūlēsies vairāk. Rekomendēs kaut ko garšīgāku, svaigāku, tiešām foršāku, nevis to, kas fiksi jāpārdod, jo tūliņ beigsies temiņš, iedos foršāku galdiņu utt. Kā jau teicu visām tām, kas bļauj "paši vainīgi tādu profesiju izvēloties" par viesmīli tiešām nevar strādāt kurš katrs. Ir, reāli tiešām reizēm ir nācies redzēt tās viesmīles ar "pārgrieztajām" sejām, citiem savukārt tas sanāk super dabiski un organiski un var redzēt - cilvēkam tiešām patīk savs darbs. Jāatzīst, es labāk redzu smaidā pārgrieztu seju, nekā īgņu dabiskajā stāvoklī.
25.08.2014 16:58 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
par viesmīli tiešām nevar strādāt kurš katrs. Ir,

Noteikti piekriitu-vispaar ,straadaat ar cilvekiem ,ir iipasa emocionaala slodze,ko noteikti nevar iztureet visi .
25.08.2014 17:07 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
P
25.08.2014 17:23 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Ekstra serviss ir tad, kad tiek doti edienu ieteikumi, ieradits galdins ar labu skatu ( vai ari atri noorganizets , ja vieta ir pilna) u.tml.
Taa jau ir,kaviars galdinjam ar skatu uz kaadu celtni buus negarshiigaaks nekaa tam,kuram skats ir uz juuru. :(
25.08.2014 17:28 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
sorry, tā nošokējos par dažiem komentāriem, ka rokas noraustījās:D
25.08.2014 17:28 |

Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
Taa jau ir,kaviars galdinjam ar skatu uz kaadu celtni buus negarshiigaaks nekaa tam,kuram skats ir uz juuru.

Nu bet protams, ir cilveki , kas ir esteti ar izteiktu skaistuma izjutu un tie , kuriem ari aizgalda labi- neko vairak dzive nevajag. ;)
25.08.2014 17:34 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Nu bet protams, ir cilveki , kas ir esteti ar izteiktu skaistuma izjutu un tie , kuriem ari aizgalda labi- neko vairak dzive nevajag.
Kaa man patiik,ka tu vienmeer paarspiilee. :D
25.08.2014 17:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits