Piekriitu weee. Bij dazhas reizes "piespiedu" kaartaa jaapaseed pie stuures, izpaliidzot vienai daamiitei, kura pati tobriid traumas deelj nevareeja braukt.
Man, kas vienmeer braukusi tikai ar sporta mashiinaam, taa bij tragjeedija, komeedija, cirka izraade un vispaar murgs. Un nez vai te gaumes vaina, es noteikti taa nebuutu jutusies normaalaa mazlitraazhas mashiiniitee, tachu Smaarts ir karikatuura.
Kaadi plusi? Nekaadi. Varbuut vieniigi taads, ka vari noparkot tur, kur cilveeki parko motociklus. Amortizaacijas nekaadas, droshiiba nekaada (es domaaju, ja tevii ietriektos motocikls, Tu visdriizaak ietu bojaa), no plastmasaam saliimeets graboshss suuds (es te runaaju par 2 meeneshus vecu Smaartinju no salona). Automaatiskaa kaarba suuds. Par manuaalo nezinu. Aizmugures piedzinja tik mazam auto? Kaa Tu domaa braukt, kas uzsnigs vai apledos? Veelu veiksmi. Es pie sev paziistamaas damiites ciemojos dienvidos, kur aarkaartas gadiijumos mazliet uzsnieg, Smaartelis kljuust gandriiz nevadaams. Par apdziishanu aizmirsti, t.i. par taadu apdziishanu, kaadu var veikt ar normaalu auto. Aatrums? Latvijaa laikam maksimums bij 90 vai 100 uz shosejas? Neatceros. Taatad nav svariigi, bet tomeer izteikshos, virs 120 tu juuties kaa mugursomaa nevis kaa auto, taa mazaa svara un "pretveeja" deelj. Virs 140 ir sajuuta, ka Smaarts sadaliisies pa gabaliem, turklaat tam suudam, neraugoties uz to, ka tikko no salona, vinja teoreetisko maksimaalo aatrumu nemaz nevareeja izspiest . Nafig taadu suudu. Man shkjiet, ka jauda ar shim bija taada, ka taadam palielaakam uudens boilerim vai ledusskapim. (ir veel kaut kaadi sporta Smaarti, bet saprotu, ka autore domaa par kaadu no superiigajiem supermazlitraazhas variantiem)
Es saprotu, ka te ir veelme ieekonomeet benziinu, nu paskaties tachu visas mazlitraazhas mashiinas. Lai gan, ja katra kapeika tik svariiga, kaapeec vispaar jaapeerk auto?
Atrodi kaadu smaartu forumu un palasi par rezerves daljaam un ekspluataaciju (LV taada nebuus, bet kaads aarzemju noteikti buus). Un tas, ka Tu ieseediisies un pabrauksi, Tev nekaadu priekshstatu nedos, ja jau Tavs pirmais auto, pabrauc ar vairaakiem dazhaadiem mazlitraazhas auto, tad Tev buus priekshstats. Nu, nav Smaarts prieksh Riigas paredzeets, nav tur ne atbilstoshi laika apstaaklji, ne ielu segums.
P.S. Ja runa ir par gaumi, es izveelos braukt tramvajaa vai autobusaa nevis Smaartaa.