Lieta tāda man ir 20gadi. Šorīt pētu spogulī savus matus. Pilna galva ar sirmiem matiem.
Vaitad manā vecumā mēdz jau sirmot galva ?
Stresa man ir bijis ļoti daudz , un pārdzīvojumu tikpat.
Matus krāsoju reti.
Dabīgie ir brūni. Balinājusi neesmu.
Viss vairāk sirmo matu ir tieši virs pieres un virs ausīm .
Aptuveni 2-3cm no saknes ir sirms tālāk turpinās normāls mats.
Neteikšu ka mats pie mata sirms , bet vairāk vai mazāk pa laukumiņam.
Manai bijušajai kursa biedrenei arī ir sirmi mati. Dabīgie ir tumši, tad viņa vēl nokrāsoja,bet vienalga viņai pilna galva ar sirmiem matiem. Nezinu ar ko tas varētu būt izskaidrojums.
Tev vecākiem vai rados nav bijusi šāda pati lieta?
Stress noteikti nav vienīgais vaininieks matu nosirmošanai! Tas, protams, var paātrināt procesu, tomēr pie vainas noteikti ir kas cits - gēni, mazkustīgs dzīvesveids vai neveselīgs uzturs u.c..
Stress vairāk ietekmē matu izkrišanu, kā sirmošanu.
Pati arī esmu no tiem, kam pirmie sirmie mati parādījās neilgi pēc 20 (23g.v.), taču manā gadījumā tas viss ir gēnos!
Leseda, ja tiešām vēlies uzzināt savu matu stāvokli un nosirmošanas cēloni, tad ir ārsts - trihologs, kas tieši specializējas matu problēmu diagnostikā un ārstēšanā.
Tomēr piebildīšu ka nosirmošanas procesu apturēt nav iespējams!!
Taču krāso ar kādām gēla krāsām vai ko.. Stress un pārdzīvojumi arī paātrina nosirmošanu. Turklāt katram ir savs laiks. Mans brālis un viens draugs 25-27 gados ir jau diezgan sirmi..
Manam draugam, kad ir bārdiņa paaugusies mazliet garāka, var redzēt, ka daži matiņi ir sirmi. Viņam ir tikai 20 gadu tikai.
Nu iespējams, ka to paātrināja tas, ka neilgi, kad dabūja pirmo mašīnu, apmetās uz jumta. Tomēr pārdzīvojums tas ir. Lai gan viņam ir bijuši diez gan daudz pārdzīvojumu, kā rezultātā viņš ir arī ļoti nopietns.
Es šodien tieši draugam teicu ka ja ne matukrāsa, tad butu vecmeita jo ari butu sirma māmuļa jau. 18 gados sāku krāsot jo nevarēja nekrāsot. Daudzu bolīja acis un jautāja vai tie ir sirmie mati. Manā gadījumā tie ir tēva gēni. 35 gados vins bija pilniba ar peleku galvu. Viens pluss-matu ir daudz un par šķidru matu rotu nesūdzos.
Samierinies un krāso. Citi mūžu vaksējas, Tu-krāsosies.
manam puisim arii saaaka sirmot mati 23 gadu vecumaa. mataa nomirst pigments taapeec mats paliek sirms un tas ir neatgriezenisks process. manupraat geeni daudz nosaka, kad mati saak sirmot ..
Man pirmie sirmie mati parādījās jau 19 gados. Nav tā ka tagad esmu sirma, protams, ir daudz sirmo matu, it īpaši rajonā ap ausīm. Bet tā ja baigi nepēta nemaz nevar pamanīt. Dažreiz draudzenes paķiķina, ja kādu pamana. Nav man viņu tik daudz lai sāktu krāsot matus, kad parādīsies vairāk, tad arī apsvēršu domu par krāsošanu. Man mati arī ir brūni. Uzskatu, ka manējie ar tik ātri sākuši sirmot jo 1) stresa man ir ļoti daudz 2) mamma nosirmoja 25g.v