Viss ir ļoti atkarīgs no situācijas. Ja man jautā viedokli vai ja iesaistos kādā diskusijā, tad cenšos būt maksimāli godīga, bet arī mēģinu visu pasniegt tā, lai neliktos, ka visus citus viedokļus galīgi necienu un neņemu vērā. Kad liekas, ka viedoklis pārāk atšķirsies, bet tajā brīdī negribas lieku uzmanību un sarunas, tad varu arī noklusēt, piemēram, sarunās, kurās piedalās vairāki cilvēki, nevis tikai es un vēl kāds viens cilvēks. Ja tieši man netiek adresēts konkrēts jautājums, tad tiešām šī noklusēšana mēdz pataupīt nervus. Ne tāpēc, ka es baidītos teikt, kā ir, bet vienkārši dažas tēmas ir pārāk kutelīgas un/vai daži ļaudis uzreiz pierāda, ka saruna tāpat nebūs konstruktīva. Noklusējot nejūtos liekulīga vai melīga, jo savs viedoklis man nevienam nav jāpierāda, ja to nevēlos.
Tāpat arī no zila gaisa man nerodas vēlme vienkārši sākt mētāt visādus apgalvojumus, piemēram, garāmejoša cilvēka virzienā (ja cilvēks man, piemēram, nepatīk). Tiklīdz cilvēks/notikums/tēma/situācija skar mani, varu arī atvērt muti. :D
Ar draugiem nebaidos sastrīdēties, jo tāpēc jau tie arī ir draugi, lai būtu draugi arī tad, ja domas nesakritīs. Nekad nebūs tā, ka ar kādu domas pilnīgi vienmēr būs identiskas. Ja tomēr strīds gadīsies, tad salabšana var līdzēt laika gaitā. :D