Es pirmo gadu marinēju dažas burciņas ar speciālām garšvielām gurķiem.
Bet vispār es taisu pēc sava ņuha un poņas. :) Man joprojām ir esences krājumi. :D :D :D
Sākumā pielieku sāli ar cukuru, lai nav pa sāļu un pa saldu, tad esenci pieleju, upeņu lapas, ķiršu lapas, dilles un visu uzvāru. Apleju gurķus, burkas katlā iekšā, pavāru, aizvākoju, apmetu uz vāciņa kamēr pievelkās un, kad atdziest - apgriežu.
Citreiz pielieku lauru lapas, bet tas ir ļoti reti, jo man viņas nepatīk.
Burkās lieku melnos piparus, gurķus un ķiplokus. Ja liec ķiplokus neliec tos lejā, bet burkai augšā.
Arī šī versija ir kraukšķīga. :)
Par Santa Maria nemācēšu teikt, man patīk bez visādām ķīmijām. :) Man atveda tās piedevas gurķiem, tāpēc ieliku dažās burkās.