Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

marinēti gurķīši

 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Sveikas. Esmu atbraukusi uz laukiem un tikusi pie gurķīšiem. Gan lieliem, gan maziem. Zinu, ka marinēt tos labāk mazus. Lielos labāk šķēlītēs. Bet gribās kaut kā savādāk nekā ierasti. Kā jūs marinējiet gurķus? Ko lieciet, pievienojiet, lai gūtu savādāku labāku garšu?
13.08.2014 23:19 |
 
Reitings 381
Reģ: 26.09.2013
Man patīk ar čili pipariem!
13.08.2014 23:22 |
 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
13.08.2014 23:24 |
 
Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Var marinēt ar ozola lapām, tad gurķi ir ļoti kraukšķīgi, līdzīgi kā ar aspirīnu. Man patīk ar upeņu, kiršu lapām.
13.08.2014 23:36 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Var marinēt ar ozola lapām, tad gurķi ir ļoti kraukšķīgi


Izklausās interesanti. Cik daudz ozola lapas vajag, piemēram, uz 0.5l burciņu?
14.08.2014 14:39 |
 
Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Es taisu marinādi katliņā un priekš liela kvantuma, nevis 0,5 :) Ieliec kādas 2-4 lapiņas uz 2-3l katliņu.
14.08.2014 14:41 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Šis būs 1.gads, kā marinēšu gurķus. Tādēļ neko daudz nezinu, bet gribu, lai sanāk pēc iespējams labāk, garšīgāk un labi uzglabājas. Paldies, Microquasar, ņemšu to vērā. Vai tad veikalā nopērkamajās Santa Maria garšvielās gurķu marinēšanai nav nekā tāda, kas dod kraukšķīgumu?
14.08.2014 14:47 |
 
Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Es pirmo gadu marinēju dažas burciņas ar speciālām garšvielām gurķiem.

Bet vispār es taisu pēc sava ņuha un poņas. :) Man joprojām ir esences krājumi. :D :D :D

Sākumā pielieku sāli ar cukuru, lai nav pa sāļu un pa saldu, tad esenci pieleju, upeņu lapas, ķiršu lapas, dilles un visu uzvāru. Apleju gurķus, burkas katlā iekšā, pavāru, aizvākoju, apmetu uz vāciņa kamēr pievelkās un, kad atdziest - apgriežu.


Citreiz pielieku lauru lapas, bet tas ir ļoti reti, jo man viņas nepatīk.

Burkās lieku melnos piparus, gurķus un ķiplokus. Ja liec ķiplokus neliec tos lejā, bet burkai augšā.

Arī šī versija ir kraukšķīga. :)

Par Santa Maria nemācēšu teikt, man patīk bez visādām ķīmijām. :) Man atveda tās piedevas gurķiem, tāpēc ieliku dažās burkās.
14.08.2014 15:00 |
 
Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Man ir šāds te:


Valežs piedeva gurķu konservēšanai 30g
Sastāvdaļas : krustnagliņas, smaržīgie pipari, melnie pipari, koriandrs, ķiploki, lauru lapas, dilles, fenheļa sēklas, mārrutku saknes, čili, sinepju sēklas, selerijas lapas.


Ja es būtu izlasījusi, kas tur iekšā nemūžam negaršotu to marinādi. :D
14.08.2014 15:04 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
ja ar tām šķēlītem - vari pamēģināt Latgales salātiņus.
14.08.2014 18:44 |
 
Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
http://www.receptes.lv/receptes/pikantie-gurku-salati-ar-marrutkiem/

Tikai es lieku uz pusi vairāk mārrutku klāt. Sākumā liekas, ka baigi baigi stiprie, bet jau pēc pāris dienām viņi kļūst tādi patīkami saldi-asi-gurķaini. Nevar jau tā pastāstīt.
Ā un ūdeni nevajag. Gurķi paši labi atsulojas.
14.08.2014 18:52 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!