Pedofilu tiesiibas

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Shodien visu dienu barinjsh paziistamo FB njemaas ap sho teemu un ir izveidojushaas divas nometnes. Viena saka, ka taadus vajag iesleegt trako namaa un aizmest atsleegu prom, otra saka, ka sabiedriibai vinjus ir jaapienjem un jaaintegree.
https://medium.com/matter/youre-16-youre-a-pedophile-you-dont-want-to-hurt-anyone-what-do-you-do-now-e11ce4b88bdb
Divos vaardos - pusaudzis atklaaj, ka vinjam ir tieksme uz maziem beerniem. Vinjsh veelaas ar to ciiniities. Ir iespeeja iesaistiities grupaa, kur vinjam liidziigie censhaas notureeties, lai neizvarotu beernus. Tiek runaats par to, ka vinji baidaas atklaaties un par to runaat ar saviem draugiem, gjimeni un izdara deelj savaam tieksmeem pashnaaviibas. Vai ir sociaali pienjemami, ka pedofiili iznaak aaraa no skapja? Domaajat, ka vinjus var integreet sabiedriibaa, un vai taa buutu cilveeku tiesiibu paarkaapshana, ja vinjiem aizliegtu tuvoties beerniem.
Juusu viedoklis par sho?
Briidinu, lasaamviela linkaa ir gara.
13.08.2014 18:19 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Ja cilvēks atrodas nūdistu pludmalē un ierauga pretējo dzimumu bez apģērba - vai viņš uzreiz kāps virsū ?

Vesels cilvēks nē. Bet pedofili nav veseli, jebkurā gadījumā tā ir novirze no normas.
13.08.2014 19:54 |

Reitings 97
Reģ: 14.02.2013
Ja jau tā ir garīga slimība, tad kāda runa ir par attiecīgajām iestādēm, es šeit nerunāju par trako namu, bet ir taču visādi slēgtie pansionāti. Nu es nevēlētos, lai mani bērni uzturētos tāda vīrieša sabiedrībā. Un integrēt?? Kur bērnudārzos, skolās? Nē, nu nopietni, mīļie cilvēki, uz kurieni pasaulīte iet..
Un tad, kad notiek nelaimes, tad arī visi tā atbalsta vainīgo, ka viņš ir garīgi slims nabadziņš un upuris (bērns, kuram , starpcitu, visa dzīve tiek sabojāta) neīstajā laikā un vietā gadījās..
Nu es neatbalstu neviena cilvēka spīdzināšanu, bet arī neatbalstu, ka vajag tādiem cilvēkiem uzticēt savus bērnus.
13.08.2014 19:54 |

Reitings 6037
Un integrēt?? Kur bērnudārzos, skolās? Nē, nu nopietni, mīļie cilvēki, uz kurieni pasaulīte iet..
Un tad, kad notiek nelaimes, tad arī visi tā atbalsta vainīgo, ka viņš ir garīgi slims nabadziņš un upuris (bērns, kuram , starpcitu, visa dzīve tiek sabojāta) neīstajā laikā un vietā gadījās..
+++

Nesen bija raksts par to pedofīlu, kas izvarojis dažus gadus vecu bērniņu (neatceros, bet pat pieci, šķiet, nebija). Un vienīgais sods - divi gadi nosacīti, respektīvi, viņam pat aiz restēm par to nenācās sēdēt. Un, lai man ir tā šaurā domāšana, bet, ja cilvēks ir spējīgs mazam un neaizsargātam bērnam ko tādu nodarīt, tad viņš nav cilvēks un attiecīgi nav pelnījis iejūtīgu un cilvēcīgu izturēšanos. Protams, varbūt pakārt un nošaut ir par skarbu, jo tomēr mums nav atļauts nāvessods, bet izolācija no sabiedrības uz mūžu gan. Ne jau nu divi gadi nosacīti.
13.08.2014 20:00 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Nu es neatbalstu neviena cilvēka spīdzināšanu, bet arī neatbalstu, ka vajag tādiem cilvēkiem uzticēt savus bērnus.

Ir gadijumi,ka sie cilveeki dzivo mums tik tuvu,bet maskeejaas tik labi,ka mees pat nenojausam,ka kaut kas taads ir muusu gimenee...
Es domaaju ,ka sie cilveeki ir jaaizolee,jaaarstee,ja tas ir iespeejams.
13.08.2014 20:00 |

Reitings 6037
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/508162-par_maza_berna_seksualu_izmantosanu_divi_gadi_nosaciti Meitenītei bija 5 gadi. Bet tas kroplis sodīts tikai nosacīti.
13.08.2014 20:04 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Un integrēt?? Kur bērnudārzos, skolās? Nē, nu nopietni, mīļie cilvēki, uz kurieni pasaulīte iet..

Vieglāk jau ir ņemt un nošaut. Tikai kā noteikt kurš ir pedofīls pirms ir pastrādāts noziegums.

Patreizējā situācijā pedofīli ir un būs. Slēpsies un pastrādās noziegumus. Un neviens bērns nevar būt drošs.
13.08.2014 20:07 |

Reitings 6037
Vieglāk jau ir ņemt un nošaut. Tikai kā noteikt kurš ir pedofīls pirms ir pastrādāts noziegums.

Kā tad integrēt atzinušos pedofilus? Reāli - kādi ir varianti? Sabiedrība nekad to nepieņems, jo to arī nevar pieņemt - grozi kā gribi, tas ir slimi un nosodāmi.
13.08.2014 20:12 |

Reitings 11
Reģ: 28.07.2014
man radās jautājums tām,kas ir tik kategoriskas..ja tas izrādītos jums tuvs un mīļš cilvēks,par kura nosliecēm jūs nebūtu pat nojautušas..vai pārstātu mīlēt?vai iespundētu trakonamā/pansionātā?vai tomēr meklētu risinājumus?
13.08.2014 20:17 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Spīdola, tu jau runā tā, it kā visi pedofili būtu neprognozējami maniaki.
13.08.2014 20:18 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Es neesmu par pilniigi integraaciju sabiedriibaa,bet par aarsteeshanu noteikti.
13.08.2014 20:23 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Kā tad integrēt atzinušos pedofilus? Reāli - kādi ir varianti? Sabiedrība nekad to nepieņems, jo to arī nevar pieņemt - grozi kā gribi, tas ir slimi un nosodāmi.

Ja cilvēks spēj savas tieksmes noturēt sevī un ne fiziski, ne garīgi nevienu neaizskart, tad viņš var arī palikt ar savām tieksmēm.
Psihisko noturību var ārstēt, vai vismaz mēģināt ārstēt. Orientāciju izmainīt, visticamāk nevar, bet vērst cilvēku par sabiedrībai nekaitīgu gan var.
Jebkurā gadījumā, labāk nekā slēpties un vairīties no atbildības
13.08.2014 20:23 |

Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Tā kā man bērnībā viens pretīgs vecis visu laiku sekoja,es naktīs raudāju, rādījās murgi,tad es varētu bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem teikt,ka tādus ir jānodala no normālas sabiedrības. Labi,es saprotu geji,lezbietes - viņi nevienam neko neuzspiež,katram ir brīva izvēle. Bet ja kaut kāds pretīgs vecis dara pāri mazam bērnam,tad tādu vajag tā sodīt,ka visu mūžu atcerētos un pārdzīvotu. Un viņi nav nekādi nabadziņi,ko vajadzētu žēlot utt.. Viņi ir slimi pretekļi!
13.08.2014 20:24 |

Reitings 16208
man radās jautājums tām,kas ir tik kategoriskas..ja tas izrādītos jums tuvs un mīļš cilvēks,par kura nosliecēm jūs nebūtu pat nojautušas..vai pārstātu mīlēt?vai iespundētu trakonamā/pansionātā?vai tomēr meklētu risinājumus?

Es saprotu,ka neviens negrib aizdomaaties par to,bet labs jautaajums...man negribas seit piemineet tiesi piemeeru par so teemu...straadaajot sajaa sfeeraa ,laiku gaitaa ,ir sakraajusies daudz piemeeri...
13.08.2014 20:28 |

Reitings 97
Nu un padomājiet pašas, kuras tik ļoti aizstāv, ja nodarītu pāri Jūsu bērnam? Tad arī vajag integrēt? :)
Radinieki palīdzēs ārstēties, bet attiecīgajās iestādēs..
13.08.2014 20:28 |

Reitings 11
Reģ: 28.07.2014
diemžēl,mana pieredze ir diezgan personiska..nevēlos stāstīt to diskusijā,jo pietiekoši daudzas nespētu saprast manu rīcību/attieksmi,bet,ja kādai ir nopietna interese par šo jautājumu-PM.
13.08.2014 20:31 |

Reitings 16208
Coco-bet tagad iedomaajies to otraadi-tu audzini savu deelu ar lielu miilestiibu,visu dari pareizi,kaa laba maate ,un gadu gaitaa tu tagad peeksni uzzini,ka tavam deelam ir novirzes-vai tu tik vienkaarsi vinu arii nosauksi par kropli utt?Vai tik vienkaarsi teiksi spiidzinaat,nosist utt?Lai Dievs nedod ,saadu nelaimi gimenee!
13.08.2014 20:33 |

Reitings 6037
Spīdola, tu jau runā tā, it kā visi pedofili būtu neprognozējami maniaki.

Un kurš tad būs tas, kurš pirms nozieguma nodarīšanas zinās, kurš tieši to pastrādās? Līdz ar to, ļaujot atklātiem pedofiliem mierīgi dzīvot sabiedrībā (ok, lai jau dzīvo, bet ne bērnu tuvumā!), ir skaidrs, ka noziegums agri vai vēlu sekos.

Es vairāk iepriekš tad runāju par tiem, kas jau ir izdarījuši noziegumu, bet kaut kādu iemeslu dēļ atrodas uz brīvām kājām.. Tavuprāt, divi gadi nosacīti par 5 gadus veca bērna izvarošanu ir adekvāts sods? Lūk, tādus es aicinātu no sabiedrības izolēt + ķīmiskā kastrācija. Nezinu, manās acīs tam nav attaisnojuma.
13.08.2014 20:38 |

Reitings 97
Es tā nevienā vietā neesmu teikusi. Es vispār cilvēkus nekad nesaucu par kropļiem!! Nevajag te kaut ko izdomāt un jaukt manu viedokli ar kādas citas..
Māte savu bērnu mīlēs un palīdzēs ārstēties, ja sliktākajā gadījuma - apmeklēs cietumā..
13.08.2014 20:38 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Manis peec vinjus vareetu aizvest uz vientuljas salas un lai vinji tur taisa savu pasaulii un tur dziivo. Es neredzu cieteejus, neredzu kaadu, kuru zheelot. Taa geji iet praidaa, lezbes, taa tuulinj ies pedofiili.
Ja man tuvo lokaa uzrastos taads, es nezinu kaa es to uztvertu, bet zinu vienu-savus beernu tuvumaa nelaistu.
Ja zinaatu,ka audzinaataajs, skolotaajs taads ir-kaut vai skolu nomainiitu beernam. Nu neviens pedofiils, roku uz sirds liekot nevar apgalvot, ka nekad nemeegjinaas savas slimaas fantaazijas realizeet dziivee. Jaa, ok..apzinaas savu probleemu, izpauzha skalji, bet nekad vinjsh nevar apgalvot, ka nepieskaarsies kaadam beernam utt...vienaa dienaa taa ir fantaazija, citaa dienaa -straadaas beernudaarzaa un vediis mazu kniipu uz wc un nedod dievs pieskaarsies vinjai tur kur nedriikst utt...
Zinu situaaciju, kur 10 gadiigu meiteniiti izvaroja pashas vecteevs.
Ne velti pedofiilus liek cietumaa.
Beernu psihe ir tik viehli ietekmeejama, tpc es pat nepieljautu iespeju kaadu beernu saistiit ar shiem cilveekiem un vinjus zheelot, jo redziet, vinjsh taads ir piedzimis.
13.08.2014 20:39 |

Reitings 6037
uzzini,ka tavam deelam ir novirzes-vai tu tik vienkaarsi vinu arii nosauksi par kropli

Kā citādāk nosaukt pieaugušu vīrieti, kurš izvaro 5 gadus vecu bērnu? Es runāju par tiem, kas savus nodomus arī īsteno.
13.08.2014 20:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits