Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Dzīvo šodienai vai nākotnei

Reitings 310
Reģ: 25.08.2010
Man šī dilemma ļoti aktuāla, jo periodiski piekopju te vienu, te otru.Vairāk to domāju naudas ziņā. Uznāk kaut kas un pēkšņi liekas: nu bac, ko es te tērējos niekiem, jāsāk domāt par nākotni, jākrāj kādam lielam pirkumam. Paiet laiks un atkal uznāk yolo periods, liekas, ka jāķer dzīve, vajag skriet visur un pamēģināt to un šo, parasti jau viss arī maksā labu daļu no brīvās naudas. It kā es protu sakrāt, bet, ja atmestu visādus nieku tēriņus, kur patiesībā var savākties krietna summa, varētu iekrāt vairāk un biežāk. Tajā pašā laikā es nezinu, cik ilga dzīve man paredzēta un vai tā nākotne pienāks.

Ko jūs piekopjat - dzīvošanu šodienai vai nākotnei un kāpēc?
08.08.2014 01:04 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Abus. Katru meenesi atlieku naudu kraashanai, un savaa plaanotajaa budzhetaa man ir arii noteikta naudas summa, kura ir paredzeeta "suudienjiem".
08.08.2014 02:29 |

Reitings 267
Reģ: 27.01.2014
Stipri indviduāli..
Ja ir tā, ka pietiek, un nonāc pie secinājuma, ka varētu iekrāt.. tad viss ir kaut cik kārtībā.

Apetīte rodās ēdot ;) Es arī atlieku katru mēnesi. Vnk rezerve ir jātur, tā es domāju.

Latvijā izteiktāk jādomā uz priekšu, kaut kam ir jābūt. Mums ir aukstas ziemas, karstas vasaras.
Krīzes, darba problēmas utt. Zagļi, policija kuras uzdevums ir iekasēt. valsts kuras uzdevums ir tikai iekasēt.. Nu kaut kas sev ir jāpataupa..
Pa lielam valsts maksimāli sarežģī cilvēku spēju iekrāt.
Bet jādomā ir cik iespējams uz priekšu. Lai arī var ne tikai sev izvilkt, bet kādu tuvo arī pie vajadzības.

Varbūt kaut kur, kur ir sakārtota medicīna , pensijas, apdrošināšnas, nodokļi, banku darbs.. Kur domā par cilvēkiem.. Tur var dzīvot no algas līdz algai.. Bet realitātē, tur normāli darba ļaužu ģimenes uzkrājumi ir ap 100k.

Lv tas nespīd.

Ir izteikti valstis, kur cilvēki dzīvo no algas, līdz algai.. Ģimenes.
Tur kur tūristu pilns.
Kuba piemēram, Filipīnas.. Visiem pa lielam pofig, visi dzīvo ar to kas ir. Gudrākie mācās un kniedē uz USA vai Eiropu.. Meičas meklē čaļus ar kuriem nozust no turienes :D Acīmredzot nemaz nav tik stilīgi dzīvot no algas līdz algai! Tikai šodienai :D Lv tas arī novērojams :D Grieķija Eiropā.. Bet tie vismaz paliek savā zemē. Apjāj visus, un neļauj sev kāpt uz galvas. Pietiek gan zagļiem, gan tautai! :d
08.08.2014 03:21 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Dzivoju sodienai. Naudinu gan medzu iekrat laiku pa laikam kadam lielakam pirkumam, bet parsvara visu perku spontani.

galvenais ka visus rekinus varu nomaksat.

kreditu nav.
08.08.2014 06:08 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits