Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Tām, kas studējušas / studē ārzemēs

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Hey, meitenes!

Septembris vairs nav aiz kalniem un arī es šogad (beidzot!) uzsākšu studijas ārpus Latvijas robežām.

Lai kaut nedaudz atvieglotu pārvākšanās procesu gan sev, gan citām (kas pēc n-tajiem gadiem "uzraks" šo diskusiju cosmo arhīvā :D), nolēmu uzdod jums, studētājām un absolventēm, pāris jautājumus saistībām ar studijām ārpus Latvijas.

1. Vai esat apmierinātas ar savu izvēli (pārvākties uz valsti x/studēt valstī x)?

2. Cik koferos iekļāvāties, pirmo reizi dodoties uz izvēlēto valsti?
It īpaši UK studentēm, vai ir kas tāds, ko obligāti vajadzētu paņemt un tāds, ko labāk atstāt mājās (drēbes, mantas)?

3. Vēl mani patiesībā interesē, kā tad meitenes (sievietes) ģērbjas uz lekcijām vai ārpus universitātēs aktivitātēm, t.i. klubi, freshers week, u.t.t.?

Man ir stāstīts, ka UK studentes ļoti bieži staigā kleitās, high heels un svārciņos, kas man ir pats lielākais murgs :D

Vēl varbūt ir kas tāds, par ko tagad domājat - "ehh, kaut es to būtu zinājusi 1. kursā!" un varat padalīties šeit ar noslēpumu, vai varbūt kādu tips & tricks ;)

Varbūt murgaini uzrakstīju, bet ar vienvārdsakot - viss par un ap studijām ārvalstīs! :)
07.08.2014 17:03 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
1. Vai esat apmierinātas ar savu izvēli (pārvākties uz valsti x/studēt valstī x)?
Jā, esmu. pat ļoti :)

Hmm.. man liekas, ka man bija divi koferi + paciņas ar ēdienu no Latvijas :D (pirmo reizi braucu ar busiņu, lai vairāk var paņemt līdzi)

3. Vēl mani patiesībā interesē, kā tad meitenes (sievietes) ģērbjas uz lekcijām vai ārpus universitātēs aktivitātēm, t.i. klubi, freshers week, u.t.t.?
Neesmu UK, bet Dānijā. Meitenes neģērbjas meitenīgi nemaz :D botas/kedas, bikses un maisveidīgi džemperi. Katrā ziņā ne papēžos.
07.08.2014 17:06 |

Reitings 1440
lapsīgā, prieks dzirdēt, ka patīk! :)

Nu es būšu drosminiece un pārvākšos ar vienu koferi un rokas bagāžu :D

Par apģērbu - tad jau labi :D Es neesmu no puiciskajiem variantiem, bet kleitas galīgi nav "mans".
07.08.2014 17:09 |

Reitings 1440
Papildjautājums - kur LV iespējams iegādāties LV>UK pārveidotāju kontaktam?

Spice Home izstaigāts, tur 100% nav :D
07.08.2014 17:12 |

Reitings 379
Reģ: 02.06.2014
UK uz vietas, visos paunda veikalos un arī 99 p veikal ir tie pārveidotāji.
07.08.2014 17:18 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010

Jaa, pavisam noteikti, bet es jau mazliet biju iepazinusi valsti, esot apmainjas programma 11. klasee. Noteikti gribeeju atgriezties Francijaa. Nomainiiju tik pilseetu un izveeleejos vairaak dienvidus un lielaaku pilseetu (apmeeram kaa Riiga), nevis tos laukus, kur man bija viesgimene. Jau kaadu laiku vairs nestudeeju, bet joprojaam esmu sheit.

Tik cik bija atljauts - 23kg + rokas bagaazha. Bet man mamma pirmajaa meenesii atsuutiija kaartiigu kasti ar veel mantaam. Kaa arii peec laikam 2 gadiem Francijaa, brauca ciemos ar businju, tad man vispaar atveda gandriiz visas manas lietas. Pati arii braucot uz LV, vienmeer kaut ko atvedu. Braucot sleepot ar gjimeni, mamma atveda manu inventaaru, to es panjeemu tur. Tagad paskatoties, cik esmu apaugusi ar mantaam, liekas neispeejami, ka biju atbraukusi tikai ar vienu koferi.
Bet pirmajaa reizee njeemu liidzi tikai pashu nepiecieshamaako - dreebes, kaadu gardumu no Latvijas, miiljaakaas rotas lietas un viss. Visu dziivei nepiecieshamo, iegaadaajos Francijaa - gultas velju, piemeeram, klades, pildspalvas studijaam (es biju gatava to visu njemt no LV, bet nu kaada jeega :D).
07.08.2014 17:51 |

Reitings 386
Reģ: 17.05.2012
1.esmu loti apmierinata, ka studeju uk. Bet es seit jau biju kadu laiku nodzivojusi pirms saku studet, ta ka nekas jauns man tas nebija.
2. Pirmo reizi braucot man bija tikai rokasbagaza ar pasam nepieciesamakajam mantam, bet dzivoju pie tantes sakuma, tapec par dvieliem, gultasvelu, sampuniem utt man nebija jauztraucas. Gadu gaita protams ir savakusas tik daudz mantas, ka nezinu, ka drizuma parvaksos uz jauno dzivesvietu, vajadzes divas masinas, lai to visu aizvestu :D
3.seit meitenes pavisam noteikti negerbjas sieviskigi :D vietejas ir parsvara dzemperos ar kapuci, dzinsos/legingos un botas, ikdiena. Uz klubu ejot gan, uhhuuuu, es sava apaksvelaa esmu vairak piesegta neka vietejas meitenes :D bez augstpapezu kurpem neiztikt:D es uz klubu eju sava elementa, ka man erti, dzinsi, botas un kads glaunaks kreklins,ja uznak velme sapuceties,tad gan varu ari kleitu un tos papezus uzvilkt, bet ne uzvietejo klubu, tad jabrauc uz londonu..

Par "ehh,kaut es to butu zinajusi pirmaja kursa" : es velos kaut butu zinajusi, ka pirmais kurss isti neskaitas un ka tas gads ir jaizmanto, lai izballetos :D vismaz musu uni gala atzime pirmais kurss neparadas, tikai otrais un tresais, ta ka kamer tiec otraja kursa viis ok. Par atzimi ka tadu nevajag iespringt :D
07.08.2014 18:02 |

Reitings 847
Reģ: 09.02.2014
1. Jā, esmu apmierināta ar izvēli.
2. Rokas bagāžas koferī un lielajā bagāžā - kopā 30kg. Bet tas bija pats minimums, pēc tam pa pastu ģimene atsūtīja manas mantas un grāmatas, pati nopirku saimniecības lietas, spilvenus, pledus, paklājus, traukus, utt. , kas ielien vēl 2 lielajās bagāžās, ziemas laikā atvedu sezonālās drēbes, apavus.

Vienvārdsakot - 1. gadu beidzot bija tik mantu, cik ielien 3 lielajos koferos un 1 rokas.
2. gadu beidzot vēl +2 lielie koferi ar mantām.

Tuliņ vedīšu vēl mantas, sanāks 1 lielais koferis.

Bet man to visu vajag, gan halātu, gan katlus, gan visu savu garderobi. Pagaidām daļa mantu stāv noliktavā, daļa pie draugiem, daļu vadāju sev līdzi lidmašīnā. Tagad visu savedīšu vienā vietā, jaunajās mājās, mācību gada beigās atstāšu draudzenes mājās uz vasaru. Gribu pirkt riteni, cerams, viņa piekritīs arī to pie sevis paglabāt. :D
07.08.2014 18:19 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Queen, strap citu kaads ten plaans? Paliksi Francijaa? Un ja jaa, tad kuraa pilseetaa? Ieprieksheejaa vai tagadeejaa, vai varbuut veel kaut kur citur?
07.08.2014 19:09 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits