Domāju, ka tiem, kam tagad ir 20+ , tāda dzīvošana internetā nedraud. Mēs esam auguši savādāk un mums šī komunikācija dzīvē arī ir nepieciešama.
Diemžēl savādāks skats ir uz tiem, kam tagad ir 10 - 14 gadu. Šajā vecuma grupā ļoti daudzi man zināmie bērni burtiski dzīvo internetā. Viņi iet uz skolu, bet, atnākuši mājās "pielīp" pie datora. Tāpat, ja viņus kaut kur "aizvelk" no tā prom, viedtālrunis rokā un viņi turpina dzīvi tā. Jautāti, kāpēc tā dara, atbild +/- vienādi. "Tur ir visi mani draugi, man tur ir interesanti!".
Tāpat daudzi savus "draugus" dzīvē nav satikuši un neuzskata to par nepieciešamu. Tiešām aug ne viens vien tāds, kas internetā dzīvos.
No sarunas ar vienu 14 gadus vecu dāmu:
"Bet, kāpēc lai tā nebūtu? Mēs instagram, foursqare un facebook apskatāmies, kur mūsu draugi ir bijuši, Twitterī izlasām, ko viņi dara un ko par to domā. Ar lietām, ko nevēlamies rādīt visiem, dalāmies skype. Mani draugi ir interesanti cilvēki, taču es neredzu par ko ar viņiem runāt, jo visu, ko viņi varētu pastāstīt, esmu jau redzējusi internetā."
Tovakar vēl ilgi bija par ko padomāt.