Kāzas divvientulībā

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Pēdējā laikā, klausoties citu viedokļus par dažādām kāzām, pašai esot kāzās, esmu nonākusi pie secinājuma, ka sev es gribētu t.s. destination wedding/just us wedding. Varbūt kādai tādas ir bijušas? Kādi ir mīnusi (plusus pati saprotu)? Esmu lasījusi, ka šādās situācijās biežākā problēma ir tā, ka kāds no radiem var justies aizvainots, ka nav bijis uzaicināts, ka nav paziņots utt., bet man tas liekas bērnišķīgi, jo galvenais ir pāra laime, tā ir viņu diena. Ja arī kādai omītei vai mammai tas ir dzīvības un nāves jautājums - piedalīties kāzās, tad, manuprāt, nav problēmu atgriežoties uzrīkot nelielas svinības tuvākajiem cilvēkiem.
05.08.2014 11:41 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
kampanella, nu varbūt nevajag visus mērīt pēc savas mērauklas un palūkoties ārpus kastes, lai saprastu, ka ne visiem ir saliedētas ģimenes.

Jā, to es neiedomājos. Ok, ja ir ļoti sliktas attiecības, tad savādāk. Es gan neteiktu, ka man ar mammu ir baigi tuvās attiecības, bet šajā kāzu procesā, es sajutos tik ļoti tuva ar viņu, kā vēl nekad dzīvē (l) Un esmu ļoti priecīga par to, jo agrāk mēs ļoti daudz strīdējāmies un nevarējām parunāt neko intīmu. Arī topošajam vīram nav baigi tuvās attiecības. Un mēs daudzu gadu laikā nebijām pat iepazīstinājuši savas ģimenes. Nesen to izdarījām. Tajā brīdī es sapratu, cik skaista ir tā kopā būšana abām ģimenēm un nožēloju, ka jau agrāk nebijām ko tādu noorganizējuši, kaut iepriekš domāju, ka ņemot vērā, cik mūsu ģimenes ir atšķirīgas, noteikti būs neforša atmosfēra. Bet bija pretēji. Reizēm arī vajag ļaut šādiem notikumiem, kā kāzas , vai, piemēram, bērna dzimšana, satuvināt ģimenes un veidot tādā veidā tuvākas attiecības.
05.08.2014 12:35 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
delusion, manuprāt, ja kādam no pāra vecāku vairs nav, arī varētu būt piņemami - tikai ar lieciniekiem.
05.08.2014 12:39 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
platinum, mēs precējāmies Luksemburgā bez lieciniekiem. Cik dzirdēts pa ausu galam, arī Igaunijā var precēties bez lieciniekiem :)
05.08.2014 12:48 |

Reitings 4320
manuprāt, ja kādam no pāra vecāku vairs nav, arī varētu būt piņemami - tikai ar lieciniekiem.

Vai, skumīgi palika :( Protams, šādi gadījumi ir saprotami. Un man vispār liekas, ka mēs reizēm nenovērtējam savus vecākus. Vismaz man tā ir, ka reizēm tiešām neesmu novērtējusi, ka man viņi ir, kamēr citiem nav. Vispār man ļoti skumji, ka man vectētiņš nebūs blakus manās kāzās, šogad viņu pazaudēju, žēl, ka nesagaidīja mūsu kāzās. Saraudinājāt mani :(
05.08.2014 12:49 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Pirmo reizi dzirdu, ka jāiet pie ārstiem, lai apprecētos. Vismaz mums šogad neko tādu nelika darīt. Janvārī uzrakstījām zaksā pieteikumu un maijā apprecējāmies.
05.08.2014 12:51 |

10 gadi
Reitings 4416
kampanella, kā var satuvināt cilvekus piespiedu kārtā? Mani vecāki necieš viens otru. Mani vecvecāki pilnībā atsakās atrasties vienā telpā ar manu tēvu un viņa māti (manu otru vecmammu), viņa jauno sievu. Manai tēva mātei ir īpašs raksturs (un, gadiem neesmu viņu satikusi pat), viņa turklāt vienmēr ir vijusi intrigas par manu māti un manas mammas ģimeni. Jā, mana apprecēšanās un meitas dzimšana man personīgi ir radījusi tuvākas attiecības atsevišķi ar katru no minētajiem ģimenes locekļiem, bet viņi savā starpā vienkārši nespēj izturēties kā pieauguši cilvēki. Tu pat iedomāties nevari, cik briesmīgi bija manas dzimšanas dienas, Ziemassvētki, Lieldienas, Līgo, izlaidumi, žetonvakars. Ģimenē (?!) valdīja histērijas, drāmas un nenormāls spiediens vērsts uz mani un brāli. Jā, būšu padalījusies par daudz, bet varbūt dažiem cilvēkim radīsies mazdrusciņ skaidrības un pietiks prāta, nepārmest svētās ģimenes būšanu cilvēkiem kā man, kura šādā situācijā nevar darīt absolūti neko, lai ieriktētu citiem pieaugušajiem smadzenes vietā.
05.08.2014 12:56 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Man ar vecākiem it kā labas attiecības, bet uzskatu, ka arī ar vecākiem un tuvākajiem radiem sanāk izdevumi kāzām un ja man rodas lielāki izdevumi, tad uzskatu, ka arī draugiem ir jābūt klāt, tad nav starpība par cik tad maksāju, jo negribētu, ka atnāk ģimene uz sarakstīšanos, tad es pasaku atā un aizeju prom, bet vest visu uz restirānu vairs jau nav nekas lēts, tad uzreiz taisa normālu ballīti.
05.08.2014 12:58 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Es buutu pierciiga,ja vareetu preceeties bez lieciniekiem. Nesaprotu,kaapeec vajag veel divus cilveekus,ja gribaas preceeties divataa. :D
05.08.2014 12:58 |

Reitings 4320
Ir kaut kas konkrēts ieteicams Igaunijā?

Zini, es tagad tā padomāju, ka man ļoti patīk Georg Ots SPA, tur tiešām ir labs līmenis, bet ja tev vajag kāzām (? ), tad tā nebūtu tā labākā vieta laikam, jo nav tādas intīmas atmosfēras, daudz cilvēki utt.

Favel Nu tavā gadījumā ir savādāk, piedod, es biju domājusi, ka tā notiek tikai filmās, tādas nesaskaņas un intrigas. Mana un manu apkārtējo pieredze ir rādījusi, ka var nebūt tuvas attiecības ar vecākiem, bet parasti jau tādos pasākumos , kā kāzas, visas nesaskaņas aizmirstās un visi satuvinās. Bet nu, jā, tā kā ir tavā gadījumā, tad laikam tiešām izvēlētos dienu bez vecākiem, skumīgi, ka jums tā.
05.08.2014 13:04 |

Reitings 4320
Man ar vecākiem it kā labas attiecības, bet uzskatu, ka arī ar vecākiem un tuvākajiem radiem sanāk izdevumi kāzām un ja man rodas lielāki izdevumi, tad uzskatu, ka arī draugiem ir jābūt klāt, tad nav starpība par cik tad maksāju, jo negribētu, ka atnāk ģimene uz sarakstīšanos, tad es pasaku atā un aizeju prom, bet vest visu uz restirānu vairs jau nav nekas lēts, tad uzreiz taisa normālu ballīti.

Mums viss notika ļoti līdzīgā domu līmenī. Mīļais negribēja pēc baznīcas sūtīt radiniekus prom, nelikās tā pieklājīgi, tālāk bija doma par restorānu, bet saprotot, ka nemaz nesanāk lētāk, paņēmām viesu namu un tad jau arī varēja pieplusot klāt draugus, jo tas vairs diži neko daudz naudas izteiksmē nemaina.
05.08.2014 13:07 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Es buutu pierciiga,ja vareetu preceeties bez lieciniekiem. Nesaprotu,kaapeec vajag veel divus cilveekus,ja gribaas preceeties divataa.

+++
05.08.2014 13:08 |

10 gadi
Reitings 4416
es biju domājusi, ka tā notiek tikai filmās,

Nu daudzās filmās jau arī par pamatu ņem sižetus, balstoties uz reāliem gadījumiem dzīvē. Tici man, daudzās ģimenēs valda vēl briesmīgākas nesaskaņas. Bet nu šī tēma vairs neatbilst autores tēmas pieteikumam. Tāpēc iesaku šo ģiemenes tēmu vairs netirzāt, bet gan pievērsties ar noderīgiem ieteikumiem autorei un savas pieredzes dalīšanos :)

Visām foršu dienu! :)
05.08.2014 13:09 |

Reitings 640
Reģ: 09.01.2014
Izskatās,ka mums būs divatā. Protams,gribētos sev blakus tikai pašus,pašus tuvākos,ap 10 cilvēkiem,bet nu....nevaru visus atgādāt šeit,diemžēl. Tad nu sanāks uzrīkot ballïti visiem,kad aizbrauksim uz LV.
05.08.2014 13:11 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
buutu pierciiga,ja vareetu preceeties bez lieciniekiem
++ jā, diezgan stulba tradīcija, ka tomēr jāņem tos lieciniekus. Divu cilvēku personīgās attiecības attiecas tikai uz viņiem, laulību gadījumā - ok, arī uz valsti. Priekš kam mūsdienās vēl liecinieki vajadzīgi, nesaprotu.
05.08.2014 13:26 |

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Man arī pēdējā laikā putra galvā veidojas lasot, klausoties šos kāzu stāstus.
Visu mūžu esmu gribējusi lielas, greznas kāzas. Zinu, ka nav lēts prieks, bet visu dzīvi esmu gribējusi, lai varētu atļauties ko vēlos. :D
Tomēr, ja man tagad būtu jāsāk plānot savas kāzas, tad es nezinu vai gribētu pavadīt 2 dienas 100+ cilvēku ielenkumā, jo principā man nepatīk VISU laiku atrasties uzmanības centrā.
05.08.2014 13:40 |

Reitings 904
Reģ: 21.01.2013
Es gribu vnk aizbraukt, sarakstīties un aidā dzīvē, bet mans vīrietis grib pamatīgu kāzu ballīti.. no tās domas vien jau precēties negribas, jo man nepatīk pūļi, daudz cilvēki, festi utt.. es gribu vnk aizbraukt, sarakstīties un miers.. Dzīvojam kopā jau gandrīz 10 gadus.. un laikam tāpat arī dzīvosim neprecējušies, jo lielo festu negribu, bet viņš negrib pa vienkāršo.. :D
ā..un viņš paskaidro tā- Tā ir tava diena, gribu, lai tev ir ko atcerēties ..bla bla bla.. un nedzird, ka es to negribu! :D
05.08.2014 13:43 |

Reitings 5709
bellakilla, paskaties Rūmenes muižu. Nezinu, vai kaut ko labāku Latvijā iespējams dabūt. :)
05.08.2014 13:47 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 26.08.2012
Es precejos Las Vegasaa, tikai divataa. Protams man patiktu lielas kaazas, bet labak to naudu ieguldu kur citur. Tadas kazas kaa es veletos bez 10-15k Eur neiztikt. Kotletes un karbonades savas kaazas negribetu. Man nebija svarigi, lai gimene butu klat, jo attiecibas nav tik tuvas. Vegasa liecinieki nav vajadzigi, oficiali papiros liecinieks ir ierakstits fotografs un cilveks kurs salaulaja.
05.08.2014 14:17 |

10 gadi
Reitings 10290
bellakilla, izvēlētos Liepupes muižu.
05.08.2014 14:33 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Sintija_sk Es arii agraak domaaju,ka veelos aicinaat visus iespeejamos draugus un radus. Tagad,kad nereti aizdomaajos par to,tad saprotu,ka negribeetu nemaz visas masicas,bralenus un chupu draugus veel. Tikai pashus tuvaakos. Ar paareejiem var aiziet peec tam kada shikakkaa kafejniicaa paseedeet un paarrunaat notikumu.
05.08.2014 14:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits