Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Laktoze

 
Reitings 139
Reģ: 04.05.2011
hello! Nesen man atklāja dažu pārtikas produktu un sastāvdaļu nepanesību. Tā, kā ar gaļu esmu uz jūs (ēdu, bet ne katru dienu), uzreiz ir tā pavisam sarežģīti atteikties no visiem piena produktiem.
Ir te vēl meitenes ar kādu pārtikas sastāvdaļu nepanesību? Varētu te padalīties- ko jūs ēdiet? :)
Mans atklājums- ja sagribās maizīti brokastīs, piemēram, uz tās var uzsmērēt HUMUSU :)

Tad jau vēl, protams, ir auzu piens, mandeļu piens.
Kas vēl ir tāds ēdams, ko var pielīdzināt "aizliegtajiem produktiem"?
05.08.2014 11:01 |
 
Reitings 139
Reģ: 04.05.2011
05.08.2014 11:14 |
 
Reitings 66
Reģ: 14.04.2014
Man gan nav nepanesība, bet bija laiks, kad kunģis atteicās no jebkādiem laktozi saturošiem produktiem, tad nu gāja iekšā- bez laktozes piens(garšo tā pat kā parastais piens), siers, jogurts, sojas piens (īpaši ar vaniļas garšu), jogurts utt. izvēle ir liela, manuprāt. Manā galā visvairāk šādu produktu var atrast Rimi, bez laktozes sieru var nopirkt super netto, bija uzzīmētas virsū peles uz paciņas :)
05.08.2014 11:24 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Arī jogurtiņi ir bez laktozes. Ja tik vien tā bēda, tad nav grūti iztikt. :)
05.08.2014 11:27 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Hei! :)

Man gan nav laktozes nepanesamība, bet mazajam brālim agrāk bija (pirms gadiem 10, tāpēc neko daudz vairs neatminos).
No savas puses varu vienkārši ieteikt aplūkot http://pinterest.com, meklētājā ierakstot sev nepieciešamos atslēgas vārdus lactose free recipes. :) Ticu, ka atradīsi daudz aizraujošas un interesantas receptes un idejas, kā iepriecināt savu vēderu, nejūtot minēto produktu trūkumu ēdienkartē :)
05.08.2014 11:30 |
 
Reitings 66
Reģ: 14.04.2014
Man pašai patīk mājās taisīt auzu pienu,citi gan to uzskata par nedzeramu suslu, bet man liekas ļoti garšīgs :D
05.08.2014 11:30 |
 
Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Man ir jūtīgs vēders, parasto pienu varu dzert, bet no lauku piena ir čau, tas pats no lauku siera. Bet tas jau laikam daudziem cilvēkiem. Nezinu, vai tā bija zinātniskā fantastika, bet lasīju, ka mēs zīdītāji nemaz neesam domāti uzņemt laktozi, evolūcijas gaitā mūsu zarnas ir pielāgojušās, jo to daudz patērējam, bet, piemēram, melnie, kas dzīvo ap Ekvatoru pienu nedzer, un, kad iedzert, tad ir arī čau. :D Un tad vēl to, ka tās tautas, kas pienu nedzer uz 45-50 gadiem sāk izdilt, bet tās, kas dzer, uzresnēt. Nezinu, vai tā ir patiesība, tikai saku, ko esmu lasījusi kaut kur :D
05.08.2014 11:31 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Andas, šajā sakarā iesaku izlasīt grāmatu The China Study ;) Pēc tās vispār īsti negribas pienu ne dzert, ne tā izstrādājumus mutē likt :)
05.08.2014 11:41 |
 
Reitings 139
Reģ: 04.05.2011
Nesauktu to vis par "tik vien tā bēda", jo atklāja vairāku produktu nepanesību. Pārējos īsti neva ar ko aizstāt- vienkārši jāiemācās dzīvot bez.
Bet tie lactose free produkti atrodas kopā ar visiem piena produktiem parastā lielveikalā? Vienkārši jāņem katra paciņa un jālasa vai kā? :)
Jā, par evolūciju un pienu arī esmu daudz dzirdējusi. Bet arī par evolūciju un gaļu (stāsts līdzīgs, tikai piena vietā minēta gaļa). Nu jā, īsti nezinu, kuri pētījumi pareizāki un kurš viedoklis labāks.
05.08.2014 11:47 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009

Piens nestāv ledusskapī, parasti stāv pie sojas pieniem vai vienkārši tur, kur stāv pieni, kas nestāv ledusskapī :D




Tev ir alerģija no tiem ēdieniem?
Man bērnībā arī bija jestri - alerģija bija no visiem citrusa augļiem, visiem sarkanajiem augļiem, kviešiem (jebkādā formā), šokolādes, medus, olām utt. Bet nu, jā, pie visa pierod :)
05.08.2014 11:52 |
 
Reitings 139
Reģ: 04.05.2011
Nav man alerģijas.
Ilgstošas, patstāvīgas, stipras vēdersāpes, kurām nevarēja noteikt iemeslu. Nu ta beidzot atradu gudru speciālisti, kas atrada vairākus iemeslus uzreiz :)
05.08.2014 11:59 |
 
Reitings 139
Reģ: 04.05.2011
Varbūt tomēr ziniet vēl kādus produktus, ko cilvēki ikdienas uzturā lieto retāk un kur nav laktozes. Nu nevis piena produkti bez laktozes, bet vienkārši citi produkti. Kā jau iepriekš minēju- mans atklājums bija humuss. Iepriekš tādu nebiju mēģinājusi-tagad pamēģināju un iegaršojās. Ar ko vēl varētu papildināt savu ēdienkarti? :)
05.08.2014 12:20 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Man ir laktozes nepanesamība. Dzīvoju Somijā un šeit tā ir teju katram otrajam, tāpēc attiecīgi ir arī daudz alternatīvu - dažādi jogurti, saldējumi, pieni, biezpieni, utt, utt, turklāt arī uz pie lactose free produktu zīmītēm (kur ir cena) ir norādīts - tas satur vai nesatur laktozi. Tikko 5 nedēļas pavadīju Latvijā un teikšu tā - ir ārkārtīgi zemas izvēles iespējas! Ne restorānos (pat ne dārgākajos un labākajos) nav lactose free piena pie kafijas, par ēdieniem nemaz nerunājot. Nekur nav norādīts, kas ir ēdienā iekšā un viesmīļi bieži nemaz nezina, kas ir laktoze! Pat parastais lactose free piens ir ražots.. Somijā!
Labā ziņa ir tāda, ka cietajos sieros, kas izturēti virs 40 dienām, laktoze izzūd, man Latvijā patika tas Džiugas (?) siers. Ieteiktu arī paskatīties Prismā vai Stockmann, tie ir somu veikali, varbūt tur ir jēdzīgāks piedāvājums.
Vispār sadzīvot ar to ir grūti. Piemēram, Chilli picā no viņu miljons ēdieniem, bez laktozes ir tieši 3 :D ja neskaita salātus.
05.08.2014 12:21 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Un grūti pateikt ar ko papildināt ēdienkarti, es jau nezinu, ko Tu ēd :) tāds hummus citiem ir ikdiena, citiem redz, atklājums :)
05.08.2014 12:23 |
 
Reitings 766
Reģ: 29.01.2009
Nu ta beidzot atradu gudru speciālisti, kas atrada vairākus iemeslus uzreiz :)

kas tas par speciālistu? padalies :)
05.08.2014 12:26 |
 
Reitings 139
Reģ: 04.05.2011
jā, nav tik viegli.. Vakar biju Gan Bei, gribēju sushi, un kad atvēru ēdienkarti, atcerējos, kā tiek gatavoti sushi- ar filadelfijas sieru pārsvarā (vēl neesmu pieradusi pie savas ēdienkartes ierobežojumiem), tā nu es meklēju ilgi, ko apēst :)
05.08.2014 13:09 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Tilly, bet tādās vietās, kā Gan Bei, pasūtot suši (ko gatavo uz viteas), var jau palūgt aizvietot piena produktus ar ko citu, piemēram filadelfijas siera vietā likt vairāk avokado. :)
05.08.2014 13:12 |
 
Reitings 139
Reģ: 04.05.2011
it kā.. bet nu beigu beigās atradu veselus 3 veidus sushi, kas nesaturēja neko no tā, ko nedrīkstu ēst :)
05.08.2014 13:14 |
 
Reitings 139
Reģ: 04.05.2011
Favel- ir man tāda problēma, kā kautrīgums šādās situācijās- zinu, ka nevajadzētu utt. Bet es nezinu, kaut kā kauns tur baigi visu prasīt. Tā nu labāk izvēlos to, ko atrodu (ja atrodu). Kā viņi aprēķina cenu pēc tam par sushi, piemēram- tāda kā ēdienkartē vai kkā citādāk ? (domāju, cik liels čakars viņiem ir?)
05.08.2014 13:16 |
 
Reitings 766
Reģ: 29.01.2009
Tilly padalies ar savu speciālistu, lūdzu :)
05.08.2014 13:22 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Tilly, nav par ko kautrēties! :) Viesmīļa interesēs normālos apstākļos ir veikt labi savu darbu un saņemt varbūt arī simbolisku tējas naudiņu par viesmīlību. Domāju, ka tas nevienam diži daudz problēmu nesagādās pamainīt kaut ko ierastajā receptē, ja ir tāda iespēja un ne Tu vienīgā, kura medz izteikt tādu lūgumu. Domāju, ka pasūtījuma cena šajā gadījumā nemainītos, ja palūgtu to vienkārši aizstāt ar ko citu.
05.08.2014 13:28 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits