Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Veģetārisms

 
10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Cik ilgi esat veģetārietes?

Un lūdzu padalieties ar veģetārām receptēm...


P.S. zivis ēdu
03.08.2014 17:23 |
 
Reitings 375
Reģ: 02.07.2014
aaraa daudz zaale :D
03.08.2014 17:23 |
 
Reitings 246
Reģ: 19.08.2013
Neesmu veģetāriete, bez gaļās nespēju dzīvot.
Bet lūdzu, cik skatījos dažas lietas ir tīri labas. :)
http://www.vegus.lv/vegetarie-edieni
03.08.2014 17:26 |
 
Reitings 1152
Reģ: 01.04.2014
Neesmu veģitāriete, bet gaļu ēdu ļoti reti, un tajās retajās reizēs tikai un vienīgi vistu. Zivis arī ne. Cik ilgi? Kopš sevi atceros. :D Recepšu izvēle ir milzīga, man patīk eksperimentēt ar visādām ne-miltainajām mērcēm, salātiņiem, utt.
03.08.2014 17:30 |
 
Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Jebkuru galjas eedienu ir iespeejams aizstaat ar soju,tikai mazliet jaapieshaujas to pagatavot.

Google ir ljoti daasna ar vejgetaarajaam recepteem.
03.08.2014 17:47 |
 
Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
ne kotletes, bet jauno kartupeļu pankūkas un plika pa virtuvi, un alles!


lūk, recepte karstam laikam un bez gaļas ;) + vīrietim stingrs! ;)
03.08.2014 17:55 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Neesmu veģetāriete, bet padalīšos no jauna ar manu iemīļotāko veģetāro recepti :) (pārkopēšu no vienas vakariņu tēmas).

Krāsnī cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē.

Nepieciešams:


600g nomizoti stingrie kartupeļi
6 sīpolloki
2 dzeltenas paprikas
1 sarkana paprika
16-20 ķirštomātiņi
3-4 mazi cukini
4 ķiploka zobiņi
250g Feta siers
10 ĒK olīveļļas
8 timiāna zariņi
2 oregāno zariņi
Sāls, pipari pēc patikas
14 ĒK melno olīvju olīveļļā (bez kauliņiem)

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo un liek vārīties 20 min sālsūdenī. Sīpollokus nomazgā un vienu minūti verdošā sālsūdenī blanšē un tad 3cm lielos gabalos sagriež.
Dārzeņus nomazgā, nosusina. Papriku sagriež ~3cm lielos kubiciņos, cukini sagriež ~1cm platās šķēlēs. Ķiplokus notīra un sadala četrās daļās katru zobiņu. Sagriež fetas sieru kubiciņos, sagriež nokāstos un atdzesētos kartupeļus ripās.
Kartupeļus, papriku, cukini, ķiplokus, fetas sieru liek cepampannā, pievieno 6 ĒK olīveļļu, timiānu, oregano, sāli, piparus un visu viegli apmaisa. Liek iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos (elektroniskajā režīmā) vai 180 grādos (ventilācijas režīmā) un atstāj uz 20min.
Izņem no krāsns cepamtrauku, pievieno uz pusēm sagrieztus ķirštomātiņus, 4 ĒK olīveļļu un melnās olīves, viegli apmaisa. Liek atpakaļ krāsnī vēl 10-15min.
03.08.2014 18:00 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Jebkuru galjas eedienu ir iespeejams aizstaat ar soju


Man, piemēram, gaļu vienkārši neprasās, tāpēc aizstāt ar soju - nejūtu vajadzību. Bet mamma kādreiz bija samācījusies cept garšīgas sojas kotletes (izskatījās bišķīt pēc sojas plācenīšiem).

Veģetāriete gan neesmu, pāris reizes mēnesī kaut kas no gaļas tiek apēsts, sevišķi ciemos :D

Receptes - salāti dažādi, zupas visādas (man patīk biezzupas, tomātu zupa, utml.) Pankūkas no jebkā. Cepti dārzeņi visādos veidos. Visādi veģetārie plovi (t.i. rīsi ar kaut ko). Cepta ola (tas ta, no sarežģītajam receptēm).
03.08.2014 18:02 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Tad vēl garšo pildīti cukīni ar papriku, sīpoliem, tomātiem un krēmsieru.

Dārzeņu risotto.

Pelēko zirņu pankūkas.

Burkānu un zaļo zirnīšu sautējums.

Krēmzupas kā šampinjonu, ķirbju, biešu un puķkāpostu. Vēl nesen atklāju ļoti gardu zaļo zirnīšu krēmzupu (l).

Nu tik daudz veģetāru recepšu! :)
03.08.2014 18:06 |
 
10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
esmu vegāne jau 8 gadus.
03.08.2014 18:20 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Neesmu veģetāriete, bet ikdienā vairāk gatavoju veģetāros ēdienus. Varu padalīties ar savdabīgas omletes recepti (kookoo)

Ņem lielu bunti pētersiļu (atdala no lielākajiem kātiem, nomazgā), lielu saišķi loku (var aizvietot ar puraviem), mazākas diļlu un koriandra buntītes (visu nomazgāt)...
Zaļumus sakapā.. Pievieno 3 ēdamkarotes kaltētu bārbeļu un sakapātus valriekstus
Sakuļ 5 olas, pievieno pie zaļumiem, pieber pēc saviem labākajiem ieskatiem čili, 1/2 tējk. - 1 tējk. sāls, 1 ēd.kar. miltu + tuč tuč olīveļļas un kārtīgi samaisa..

Cepamajā traukā ielej eļļu.. vienmērīgi izpludina un līdzeni izvieto olu-zaļumu masu. Cep 180 grādos kādas 30 min (pirmās 15 min es trauku nosedzu ar foliju)..


Šo ēdienu pasniedz ar lavašu un mērcīti: jogurts + smalki sagriezts svaigs gurķis (sēkliņas izgriež) + sāls + piparmētras (kaltētas) + kaltētas rožlapiņas (var aizstāt ar dažām pilēm rožūdens).. mērcei jābūt biezai :)
03.08.2014 18:31 |
 
Reitings 248
Reģ: 21.07.2014
esmu vegāne jau 8 gadus.


Neko tev jumu nocēla:D Ok vēzīšiem noteikti nepatiktu reklāma,ka viņus iepērk pa 50 centiem gabalā..bet nu...
03.08.2014 18:43 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
https://www.facebook.com/AnnijasVirtuve
šeit lielākoties veģetāras receptes. Varbūt noderēs kādam :)
03.08.2014 19:04 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Ak, jā, vakar taisīju veģetāro šampinjonu kišu (pīrāgs ar olām)... :D ļoti patika, taisīšu vēl :)
03.08.2014 19:05 |
 
Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Tā ir kaut kāda modes lieta veģitārisms :D ēdu zivis :D pff tā taču arī ir dzīva būtne :D Te vēl veina olas ēd :D Patīk ēst potenciālos bērnus :D tad sūkā savam vecim un ēd spermaizītes :D
03.08.2014 19:10 |
 
Reitings 678
Reģ: 29.01.2014
Es gaļu ēdu tikai ar retiem izņēmumiem, tāpēc pierakstu sevi pie veģitāriešiem. Kopš 12 gadiem esmu, ar receptēm viegli, vienkārši jābūt labai iztēlei. :D
03.08.2014 20:14 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Veģetāriete 9 gadus. :)
03.08.2014 20:15 |
 
Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Esmu veģetāriete,bet ne tāpēc,ka tas skaitās "stilīgi",bet gan tāpēc,ka vienkārši nevaru ieēst,slikti paliek. Atceros,kad sīka biju,tad arī ieliku mutē visu kotleti un skrēju laukā sunim iedot. :D Mamma veda runāties ar ārsti,lai tā izdzen manas "dīvainības" ,bet nesanāca viņai. :D
Vienīgais ko varu pateikt par šo tēmu - domājiet ar ko aizstāsiet(lai organismam pietiktu viss nepieciešamais,kas ir gaļā) ,jo savādāk būs tāpat kā man - mazasinība.
03.08.2014 21:32 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!