Sastāvdaļas:
6 olas
1/2 l sausā baltvīna
1/2 l ūdens
260 ml ruma vai degvīna
250 g cukura
2 citronu sula
rīvēts muskatrieksts
Pagatavošana:
Olas un citronu sulu saputo, pievieno cukuru, vīnu, ūdeni un rumu un uz mazas uguns, nepārtraukti putojot, uzkarsē, bet neuzvāri. Lej karstumizturīgās glāzēs, pārkaisi ar rīvētu muskatriekstu un nekavējoties pasniedz.
Padoms:
Galvenais, kas jāievēro olu punšos, ir maksimālā pieļaujamā karsēšanas temperatūra. Punšs ir jāsakarsē, taču nekādā ziņā to nedrīkst uzvārīt - tad dzēriens būs baudāms, taču izskatīsies diezgan bēdīgi. Jāatceras, ka dzēriens ir karsts, tāpēc jālej karstumizturīgās glāzēs vai īpašajos punša traukos. Olu un krējuma punši tā arī jābauda – pavisam karsti, jo tie ātri vien noslāņojas.
Nepieciešams:
* apelsīns
* cirons
* laims
* Ledus
* Vodka
* Limonāde
* Gaišais alus
Apelsīnu, citronu un laimu sagriež ripiņās. Ņem lielu glāzi, saliek sagrieztos augļus un piepilda trešdaļu ar ledu. Ielej glāzi vodkas un limonādi. Nobeigumā arī vēl pievieno glāzi alus.