Kad sākšu dzīvot Rīgā..

10 gadi
Reitings 493
Reģ: 15.06.2014
Vēl jau nē, bet pēc gada, vai varēšu atrast darbu uz pusslodzīti?:) Pieredze ir kā pārdevējai 2vās vietās! :) Un Rīgā jau viss ir dārgs, kur alga būs vismaz 400 Eur uz rokas. Jūsu viedokļi? Tikai nenosodiet mani!:) Draugs jau teica, ka atbalstīs, jo viņam tā nauda vairāk, bet tad jau redzēs
28.07.2014 13:35 |

10 gadi
Reitings 493
Man jau draugs arī palīdz:)
29.07.2014 12:23 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
Alexxas komentāri man šķita visai pamatoti un nemaz ne tik noniecinoši kā te tiek pārspīlēts.
Uz cosmo bļauru un rupekļu fona tie pat, manuprāt, ir visai pieklājīgas manieres.

Par jauno darbinieku augsto pašvērtējumu ne reizi vien jau esmu dzirdējusi. Draudzene 3 gadus strādāja rotaļlietu veikalā un bieži šausminājās par jaunajiem studentiņiem- algas grib pašas labākās, darīt neko negrib, atļaujas daudz vairāk kā jebkura jau ilgu laiku strādājoša darbiniece, pieprasa papildu brīvdienas pirmajā darba nedēļā utt.
Starp citu- tai pašai meitenei alga parastajos mēnešos bija ap 400 eiro un ap Ziemassvētku laiku sanāca 600 eiro par pilnu slodzi! Tā kā tavs sapnis par tādām algām varbūt arī kaut kur sasniedzams, bet diezgan nereāls.

Turklāt cita draudzene dabūja darbu apdrošināšana pat ar zemāku izglītību un bez pieredzes, kāda bija citām kandidātēm, jo tās jaunās meitenes atkal sauca tādus kosmosus kā vēlamo darba algu... Un priekšniecība nevēlējās apmācīt cilvēkus, kuri jau pēc pāris mēnešiem skriest tālāk savas zelta algas meklējumos... Un starp citu- šajā apdrošināšanā par pilnu slodzi alga ir 640 eiro pirms nodokļu nomaksas! Nu tiešām- nav vairs tie laiki,kad naudu sviež pakaļ... un ne vienā darba vietā vien!
29.07.2014 12:34 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Atvainojos, ka mans jautājums var kādai izklausīties netaktisks vai vispār, kāpēc es lienu, kur nevajag, bet tomēr man interesē - kā tas nākas, ka 18. gadus vecai meitenei palīdz draugs, nevis vecāki?
Tā kā mani vecāki neatbalsta, ka uzturēs mani

Viņi neatbalsta principa pēc, jo Tu esi pilngadīga un pati sevi vari uzturēt, vai tāpēc, ka ir grūti izturēt tādu slogu, jo studijas tiešām nav lēts prieks?
Draugs teica, ka manu kredītu segšot, viņam galvenais, lai sāku studijas

Tas man šķiet ļoti dīvaini, ka jau tādā vecumā ir draugs, kas sedz studiju kredītus. Man bija neērti, ka man kaut ko dārgāku izmaksā, nemaz nerunājot par studiju kredīta segšanu.
29.07.2014 12:41 |

10 gadi
Reitings 493
Tagad mani uztur vecāki, dzīvoju pie viņiem, un mana alga ir kā mana brīvā alga. Vecāki jau uzturēs tāpat, vienkārši neatbalsta to, ka nestrādāšu, kādu naudiņu jau iedos ;) Viņiem naudas mani uzturēt netrūkst, bet es piekrītu, ka nav jāuztur mani, jo esmu jau pilngadīga. Draugs gribēja, lai mācos, un studiju kredīts jau tik pēc vairākiem gadiem būs jāsedz, ne tagad ;) Vispār mans draugs pelna vairāk, nekā es, bet nekad neesmu prasījusi dārgas dāvanas utt.:) Un es varētu nestrādāt, bet gribu pati pelnīt :) Nu tā īsumā.
29.07.2014 12:48 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
1. Par depresiju es pierādīju savu taisnību ar Latvijas Psihiatru asociācijas depresijas vadlīniju. Es saprotu, ka jūs ar Cormeum uzskatat, ka esat gudrākas par LPA, bet tā jau ir jūsu problēma, ka nespējat atzīt savas kļūdas pat nopietnu speciālistu priekšā, tāpēc tēma ir slēgta.
2. Ar visām savām garīgām problēmām es nepazemoju cilvēkus prieka pēc. Ja tev tik ļoti dzīvē neiet, izliec savas negācijas sportā, nevis uz mani, Dvīni, Andas utt. Varbūt tu spried pēc sevis un domā, ka cilvēkiem vajag 100 reizes atkārtot vienu un to pašu, bet visi nav tik atpalikuši, cik tu.
29.07.2014 12:49 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Tā bija atbilde Alexxai, protams.
29.07.2014 12:50 |

10 gadi
Reitings 493
Vienkārši mazliet dīvaini, ja dzīvošu kopā ar draugu, ka vecāki tad vēl dos naudu, mēs jau būsim paši kā maza ģimene, un tas ir ok, ja mani uzturēs draugs , nevis vecāki :) Tētis man jau kopš 16 gadiem katru dienu skandina, lai strādāju, meklēju darbiņu. Pati jau arī pelnīšu, bet laikam vairāk par 200 Eur varu necerēt, tad jau draugam nekas cits neatliks, kā uzturēt. :D
29.07.2014 12:50 |

Reitings 2804
Dvīne, nebiju piefiksējusi, ka dzīvosiet kopā. Tagad ir skaidrs ;) Tomēr es tev silti iesaku, nepaļauties uz to, ka kredītu atmaksās draugs. Kredīts ir jāsedz pēc studiju beigšanas, nekad nevar zināt kā dzīve iegrozīsies. Jādomā solis uz priekšu un jāsaprot, ka kredītu var nākties arī atmaksāt pašai.
29.07.2014 12:56 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Nina atkal Tu sāc. Par pirmo mēs jau tur izrunājām, pašai vien nācās atzīt, ka mums taisnība, jo mums bija pietiekami argumenti. Ja esi jau aizmirsusi, atver to diskusiju un lasi vēlreiz.
2. Es nevienu nepazemoju prieka pēc. Te ir skaitītas personas, kam esmu veltījusi skarbākus tekstus un vienmēr ir bijis par ko. Ja es to darītu prieka pēc, tad kašķi taisītu kā Andas - kur vajag, kur ne. Ja Tu lasītu arī kas rakstīts, nevis tikai ieciklētos uz savu aizvainojumu par to, ka man tajā diskusijā tomēr bija taisnība, tad redzētu, ka nekas nav tāpat vien - vienkārši atbildu uz to, ko redzu. Nevienai te nekas nav nepelnīti. Man te daudzu viedoklis nepatīk, taču tikai dažas personas ir izpelnījušās tādas frāzes, ko man te mēģina piedēvēt kā normu.
29.07.2014 12:57 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Dvīne, tev ir vēl gads laika līdz studijām? Tad MĀCIES, riktīgi mācies, un tiec budžetā. Tad varēsi ņemt nevis studiju kredītu (studiju maksas segsanai), bet studējosā kredītu (ēšanai un dzīvošanai) un izvēlēties praksi laba uzņēmumā (kaut vai par velti vai pusvelti, iesākumam).
29.07.2014 13:05 |

Reitings 177
Reģ: 18.11.2013
tad jau draugam nekas cits neatliks, kā uzturēt

Tā domāt ir ļoti, ļoti naivi! Jo draugam nav nekāds pienākums tevi uzturēt, viņš jebkurā brīdī var izdomāt, ka jūsu attiecības viņam apnikušas un pārtraukt uzturēšanu. Neņemt naudu no vecākiem (ja piedāvā) šajā gadījumā ir dumji, jo tā vismaz nelielus uzkrājumus varēsi veidot.

Bet kamēr nebūsi pati apdaudzījusies un aplauzusi spārnus, meitenes te var mēģināt iestāstīt dzīves skarbo realitāti cik grib, tāpat turpināsi dzīvot rozā poniju valstībā, kur viss stāvēs uz paplātēm un gaidīs tieši tevi.
29.07.2014 13:08 |

Reitings 2804
Dreamgirl, te vispār šķiet, ka attiecībās toni nosaka Dvīne - precēs viņu bez variantiem, uzturēs arī :D
29.07.2014 13:12 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Šī diskusija ir kārtējais pierādījums tam, ka meitenēm augtskolas apmeklēšana ir lieka naudas izmešana, jo lielākā daļa nemāk izmantot tur iegūtās zināšanas tik cik papīrs tualetei :D Tā vietā izvēlas ceļu ka no vecāku aprūpes pārceļas uz vīrieša aprūpi un haļava var turpināties :D Līdz vecis atmet galus :D Lielākā daļa kosmo meiteņu nekad nav spējušas un nespēj uzturēt pilnībā sevi, tik nesaprotu, kāpēc par to būtu jālepojas :D Man būtu liels kauns, ja es visu mūžu sēdētu kādam uz kakla un pats nespētu nopelnīt pietiekami, lai sevi uzturētu :D
29.07.2014 13:19 |

10 gadi
Reitings 493
Nu mans draugs ir tāds, ka nopērku pa savu naudu kaut vai pusdienas, viņš neēd, jo viņam neērti :D Ja ejam pa veikaliem, un gribu sev kaut ko nopirkt, tad viņš pērk, nevis es :D Domāju, ka tāpat būs, kad sāksim dzīvot kopā, kad gribēs lielākos maksājumus pats maksāt. Bet es jau esmu teikusi, ka negribu būt mājsaimniece, gribu strādāt un pelnīt, viņš teica, ka jāmācās vispirms:) Toni nenosaku es, es vienkārši runāju, kā jūtu. Ir jau bijušādi visādi melni periodi, bet nu tam cilvēkam uzticos.
Man patīk rozā poniju pasaule :D
29.07.2014 13:20 |

Reitings 1651
Man patīk rozā poniju pasaule

Nu tad pucē savu kājstarpi, jo tā poniju pasaule beigsies, kad paliksi par krokodilu :D Nepieļauj to un rūpējies par savu izskatu jau šodien :D
Tā nu pasaulē iekārtots neviens vecis neuztur krokodilus :D
29.07.2014 13:25 |

10 gadi
Reitings 493
neesmu nekāds krokodils :D
29.07.2014 13:30 |

10 gadi
Reitings 493
Ervīn, un neviens normāls vīrietis nepamet savu sievu, lai aizietu pie jaunākas! :P
29.07.2014 13:32 |

Reitings 1651
Tāpēc ar saku rūpējies par savu izskatu :) Un nepaliec par krokodilu :D

P.S Tik nepārcepies solārijā, tās cacas, kas pārcepušās jau ap 25 gadiem izskatās pēc kaut kādas krokainas omes, kurai lielākais hobijs ir sauļošanās pludmalē :D
29.07.2014 13:34 |

10 gadi
Reitings 493
Ervin, būs jau labi :D Zināji to teici, ka sievietes skaistums atkarīgs no vīrieša maka? :D
29.07.2014 13:35 |

Reitings 1651
Ervīn, un neviens normāls vīrietis nepamet savu sievu, lai aizietu pie jaunākas! :P

:D Tā visas domā līdz vecis pusmūža trakumā dabū kādu maloļetku :D
29.07.2014 13:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits