Nebija laika lasīt visu diskusiju, tādēļ formulēšu tikai savu viedokli, distancējoties no citu paustajiem.
Vai sabiedrībā ir būtisks indivīda izskats? Jā un nē - atkarībā no tā, par kādu sabiedrības daļu mēs runājam. Piemēram, modeļu biznesā ārienei neapšaubāmi ir milzu nozīme, kamēr politikā - relatīvi maza (atcerēsimies kaut vai kādas EP deputātes "grigulizācijas" procesu).
Vai indivīdu ar kādu ārienes defektu ir norakstāmi? Skatīt atbildi uz iepriekšējo jautājumu. Šeit jāņem vērā konkrētās personības šarms u.tml. faktori. Harismātiskam līderim diez vai traucēs rēta uz sejas, ko gan nevarētu apgalvot par skaistumkonkursa dalībnieku.
Atbildot Bantei, nesaprotu tos, kas diskusijas dalībnieka viedokli asociē ar tā ārieni. Šajā forumā sastopamas visdažādākās meitenes, sākot ar skaistulēm, beidzot ar... Teiksim tā, pilnīgiem antonīmiem pirmajām. Taču, ja diskutēju ar kādu cilvēku, viņa āriene man šķiet pilnīgi nebūtiska.
Interesanti, bet esmu ievērojis, ka vīriešiem krietni mazāk rūp sava āriene. Pirms ilgāka laika biju izveidojis diskusiju, kurā izteicu apgalvojumu, ka vīriešiem sieviešu izskats ir daudz svarīgāks nekā sievietēm vīriešu. Manuprāt, vīrietis lielā mērā "mīl ar acīm", kamēr sieviete - ar savām sajūtām.
Neuzskatu, ka Latvijā mītošās meitenes būtu kādas neglītenes, taču arī "skaistāko pasaulē" titulu viņām gluži nepiešķirtu. Domāju, ka vairums Latvijas meiteņu/jauno sieviešu sevi uzskata par skaistākām, nekā patiesībā ir. Man šķiet, ka šis portāls ir labs piemērs, jo esmu redzējis šeit 4 skaistules, aptuveni 10 simpātisku meiteņu, bet pārējās man šķiet gluži pelēki un ikdienišķi cilvēki, kurus uz ielas pat neievērotu; ir arī divas meitenes, kuru āriene man lika saviebties - nenoliegšu. Taču šis fakts man nekādā veidā netraucē diskutēt ar visām dalībniecēm, kas to vēlas.