Beerniibaa man bja vienalga - spalvianas man kaajas vai ne. Un visaam meiteneem taas bija spalvainas, bet tas netrauceeja dziivot. Tad pieaugu un saaku pieveerst uzmaniibu modei, kosmeetikai un skaistuma industrijai, kas dikteeja kas tad ir skaistums, kas ir seksiigums, kas ir savaldzinaajuma instrumenti u.t.t. Protams, ka es saaku atbriivoties no spalvaam, jo gribeeju tachu buut labaaka, seksiigaaka, skaistaaka, viirieshiem "patiikamaaka". Vai man bija taada fiziologjiska nepiecieshamiiba vai man trauceeja kaut kaa shis apmatojums? Protams, ka nee.
Shobriid diez vai kaut kas mainiisies shajaa sakaraa, jo sabiedriibaa tas ir pienjemts kaa norma - jebkurai sevis cienoshai sievietei ir jaatbriivojas no apmatojuma, jaamazgaajas n-taas reizes pa dienu ar visaadaam smarzhiigaam dushas ziepeem, jaaneesaa papeezhi, jaalieto kosmeetika, jaabuut tievai, bez celuliita, ar iedegumu un kraasotiem matiem. Cik daudz no taa ir tieshaam nepiecieshams cilveekam? Laimiigaam attieciibaam? Veseliigam dziivesveidam? Shie jautaajumi vairs nav svariigi, jo cilveeki par to neaizdomaajas... Viirieshiem arii tiek ieskaidrots katru dienu, ka sievietei ir jaaskujaas, ka MR laikaa vinja mieriigi smaidosha skraida baltaas biksees seksiigi grozot gurnus vai nodarbojoties ar sportu, ka staigaat uz papeezhiem ir elementaari, sievietes nekad nesviist, un vienmeer ir starojoshas un tik prieciigas, jo lieto smarzhiigus biksiishu ieliktniishus... :D Un tas peekshnji ierauga iistu sievieti, kurai aug spalvas un shad tad taas netiek laiciigi likvideetas, ka MR laikaa sieviete var lociities saapees un nekaadas paketes vai tamponi nepadariis vinjas dziivi vieglaaku, ka sievietes sviist u.t.t. Bet kaa? Vinjsh tachu redzeeja uztjuuneetaas skaistuma industrijas cacas - dievietes. Logjiski, ka viirietim liekas, ka skaista un seksiiga sieviete ir taada, kas nesviist, kurai nav spalvu, kura vienmeer ir prieciiga un tieva, arii eedot fast food. Un sievietes censhaas buut atbilstoshas gan sevis deelj, gan viirieshu deelj... Vai to var mainiit? Nedomaaju. Driizaak ar kaut ko aizvietot. Jaacer, ka naaks modee kaut kas jauns un neredzeets un shie uzskati paliks pagaatnee.
Nevajag aizmirst, ka miilestiiba uz pasaules pastaav daudz ilgaak kaa skuutas kaajas. Tas noziimee, ka bez taa var iztikt, ja vien muusu domaashana nebutu tik ljoti iespaidota un izmainiita.