Roku griešana

Reitings 27
Reģ: 22.07.2014
Jā, te atkal es. Dažas te varbūt sāks domāt, ka man kaut kas ar psihi nav kārtībā un varbūt viņām taisnība. :)
Jautājums - vai esat kādreiz apzināti sev darījušas pāri, griežot rokās, kājās vai vēl nezkur?

Mana atbilde uz savu jautājumu - jā, esmu to darījusi, kad uznāca lielāki pārdzīvojumi vai sarežģījumi ar kuriem šķietami nevarēju tikt galā. Pirms sākat man uzklupt - esmu apmeklējusi psihologu, kas man palīdzēja tikt galā ar šo problēmu.

*Es NEATBALSTU roku graizīšanu vai citus veidus, kādos ir iespējams sev nodarīt pāri!*
22.07.2014 12:45 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Nina, Tā vietā lai skaidrotu kā ir Tu saukājies. Ļoti izglītojoši.

jo esat cits cilvēku tips - pozitīvie, visu varošie tanki.

Tiešām? Par cilvēku piedzimst visi, citi paliek garā vājāki, citie saņemas un iet dzīvē kā uzvarētāji, nevis kāds viņus velk līdzi.

Es neteiktu, ka esmu tankists, arī man sāp, bet es rēķinos ar to ko es daru gan sev, gan saviem mīļajiem.

Man dzīvē ir bijis pietiekoši daudz traģēdiju, bet es nekad neesmu iedomājusies darīt kaut ko tādu vai ņemt galu, arī tad, kad bija melns pēc melna un tālāk nebija kur.
Cilvēks mazs čurā biksēs, pieaug un nečurā, tad arī garā vājš (ne visi) ir spējīgs uz pārmaiņām.

Nejauc egoismu un garā vājumu, un vēlēšanos pēc uzmanības ar cilvēkiem, kas paši sev apkārt izveidojuši skaistas trepes ar stabilām margām pa kurām iet un pieturēties.
22.07.2014 19:50 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ne vienai vien šāda veida problēmai.. sakne ir egoisms.
Arī psihiatriskos slimniekus paklausoties, bieži vien ''lec'' tā koncentrēšanās, pārņemtība ap sevi..
22.07.2014 19:51 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
S80, nostāties stabili uz kājām un savākt sevi rokās tu iesaki cilvēkam, kurš graiza sevi vai domā par pašnāvību? Un man ir šaura pierīte? :D
vienkaarshi citreiz uznaak tieshaam dusmas par chiikstiigiem, aprobezhotiem, muuzhiigi apvainotiem un apbizhotiem cilveecinjiem, kuri ir tik gljeevi, ka nevis risina savas probleemas, nevis ciinaas, bet kropljo sevi, kropljo liidzcilveeku dziives, ignoree jebkaadas sapraata atliekas..

Nu tad dusmojies vienatnē, tāds viens dusmu uzplūdums otru var novest līdz nāvei. Jā, ir tādi cilvēki starp mums, ir. Un? Ko darīsim? Nepalīdzēsim? Nosodīsim? Vai tu zini visu to cilvēku stāstus, nē. Tu redzi tikai kaut kādu vārdu ar bildi no interneta, bet stāstu aiz tā - nē. Kā tu vari apgalvot, kāds, kurš ir, neiepazīstot... Kā tu vari apgalvot, ka kādam nesāp tas, cik tālu ir novedis savus tuviniekus? Nu kā?
22.07.2014 19:51 |

Reitings 267
Reģ: 13.07.2014
nē, bet daru šādi. tas ir labs veids kā saprast savu ievainojamību, izjust pazemību realitātes priekšā, pārspēt bailes un sāpes.

22.07.2014 19:52 |

Reitings 443
Reģ: 11.05.2014
Kārtējā tēma, kur daļa runā par sev nesaprotamām lietām. Protams, var saņemties, var uzlikt smaidu uz sejas un soļot tālāk, bet ja runa ir par smagu, emocionālu pārdzīvojumu? Katram ir savs mērs; kad tas ir pilns, tad no bezizejas, bezpalīdzības un dusmām cilvēks var vērsties arī pie graizīšanās. Pieļauju, ka daļai tas ir vairāk vai mazāk sauciens pēc palīdzības, bet citiem - veids kā tikt galā ar notiekošo.

Kad es gāju tam cauri, tad visbiežāk to izraisīja dusmas pašai uz sevi.

Jebkurā gadījumā ir skaidrs, ka te nesēž sertificēti psihologi un psihiatri, tomēr es dažām ieteiktu piebremzēt ar savu kategoriskumu un cinismu.
22.07.2014 19:52 |

Reitings 2542
cormeum, no kurienes tāda informācija? Cik man zināms, psihologi visvairāk uzsver to, ka cilvēki parasti uztraucas par to, ko apkārtējie domā.
22.07.2014 19:53 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Ja neviens nepievērstu uzmanību un nešausminātos, tad arī rokas negraizītu.

Reitings 2542
Kārtējā tēma, kur daļa runā par sev nesaprotamām lietām.

Un ne tikai runā, bet nosoda, neizprazdami lietas nopietnību.

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nina, bet pret taadiem cilveekiem vienmeer pielieto divu veidu metodes - saprotosho/zheelojosho/liidzjuutiigo un dusmiigo/uzbruukosho/sapurinosho. Veel ir treshaa metode - ignoreeshana un izlikshanaas, ka nekas nenotiek.
Arii shajaa diskusijaa ir kuras saprotoshi izturaas un ir taadas, kuras ar saviem tekstiem mudina "sapurinies, lupata!". Nevar teikt, ka viena vai otra ir taa pareizaakaa. Jaaizmanto abas un jaaskataas, kura buus iedarbiigaakaa.
Tieshi treshaa metode - ignoreeshana, manupraat, ir vistraumeejoshaakaa, jo, cilveekam, kuram ir nepiecieshama uzmaniiba (jebkaada veida), taa netiek sniegta...
Taapeec nedomaaju, ka kaads izdariis pashnaaviibu tikai taapeec, ka kaada anoniima S80 teica, lai izdara!...

Par to, ka kauninaat cilveeku, kursh apzinaas savas kljuudas, nav labi - piekriitu. Jo pashi mees sev esam pietiekoshi lieli sogji, nav vajadziibas veel peec apkaarteejaa nosodiijuma. Bet tikai taadaa gadiijumaa, ja cilveeks tieshaam apzinaas, ko nepareizi ir sadariijis.
22.07.2014 19:54 |

Reitings 16391
Cik man zināms, psihologi visvairāk uzsver to, ka cilvēki parasti uztraucas par to, ko apkārtējie domā.
papildināšu: ko par VIŅIEM domā..
22.07.2014 19:55 |

Reitings 6407
S80, nostāties stabili uz kājām un savākt sevi rokās tu iesaki cilvēkam, kurš graiza sevi vai domā par pašnāvību? Un man ir šaura pierīte?

Es te kādam ko iesaku? Atkal problēmas ar lasīšanu Nu, kāda neveiksme...

Nu tad dusmojies vienatnē, tāds viens dusmu uzplūdums otru var novest līdz nāvei. Jā, ir tādi cilvēki starp mums, ir. Un? Ko darīsim? Nepalīdzēsim? Nosodīsim? Vai tu zini visu to cilvēku stāstus, nē. Tu redzi tikai kaut kādu vārdu ar bildi no interneta, bet stāstu aiz tā - nē. Kā tu vari apgalvot, kāds, kurš ir, neiepazīstot... Kā tu vari apgalvot, ka kādam nesāp tas, cik tālu ir novedis savus tuviniekus? Nu kā?

Šīs klišejiskās runas Tu zini manu vārdu, bet ne stāstu atstāj citiem, nevaru ciest, ka cilvēkam nav sava vārdu krājuma.

Ei, Andas, ieboldēto tekstu no pirksta izzīdi?
22.07.2014 19:55 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Nevajag graizīšanos pataisīt par anomāliju

Tieši par šo es runāju. Nu nav tas normāli, nav, bet jūs cenšaties ieskaidrot, ka tas ir normāli - emocionāliem un negatīviem cilvēkiem. Un vēl apgalvojat, ka citas negatīvi izsakās, bet, šito lasa arī pusaudzes, kuras tagad var domāt, ka tas tomēr ir normāli, jo es taču jūtos bēdīga un gan jau man tas palīdzēs.
22.07.2014 19:56 |

Reitings 2542
Lindachka, ir arī tādi gadījumi, bet tas ir jāuztver, kā sauciens pēc palīdzības! Cilvēks kaut kur zemapziņā grib, lai palīdz. Tāpat ir gadījumi, kad cilvēks jūtas viens, nemīlēts, un tas ir vienīgais veids, kā pievērst uzmanību. Un tas viscaur ir skumji, un nosodīt kaut ko tādu ir viegli, bet sniegt roku, lai palīdzētu vai uzklausītu... grūti.
22.07.2014 19:57 |

Reitings 6407
Tieši par šo es runāju. Nu nav tas normāli, nav, bet jūs cenšaties ieskaidrot, ka tas ir normāli - emocionāliem un negatīviem cilvēkiem. Un vēl apgalvojat, ka citas negatīvi izsakās, bet, šito lasa arī pusaudzes, kuras tagad var domāt, ka tas tomēr ir normāli, jo es taču jūtos bēdīga un gan jau man tas palīdzēs.
+++
22.07.2014 19:57 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Jā, ir cilvēki, kas savas sāpes prot izrunāt un ir cilvēki, kas šādā veidā to izrāda fiziski. Jāpiekrīt arī Emmanuellei - mazohisms arī iespējams.
22.07.2014 19:59 |

Reitings 2542
S80, un? Koelju arī varu citēt, ja vajag banālos tekstus, un tā bija absolūta patiesība, ko pateicu. Jūs nosodāt cilvēkus, kurus pat nepazīstat.
22.07.2014 19:59 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Mhm. Runājiet vien tālāk, cerams, ka tad, kad jums atklās kādu fizisko saslimšanu, jūs nesastapsieties ar komentāriem, ka "tas jau viss tikai no egoisma", "lose tāda!", "mirsti nost" utt. Man likās, ka šāda nežēlība ir tikai amerikāņu filmās par skolām, bet izrādās, ka tā ir realitāte pieaugušo sabiedrībā. Vienā diskusijā mēs diskutējam par nežēlīgajiem valsts vadoņiem un katastrofām, bet otrā liela daļa Cosmiešu pašas izrāda lielu nežēlību un veicina katastrofas..

P.S. Savus komentārus attiecināju uz tā saucamajiem negatīviem cilvēkiem - autori, pašu sevi, varbūt vēl uz citām meitenēm, kas te ierakstījušas, bet nav neko precizējušas vai kas neko nav ierakstījušas. Mexico-Love ir cits gadījums - es nesaprotu, ko viņa saprot ar vārdu "personīgs rituāls", izklausās, ka viņa liek manīt, ka tas nav pārdzīvojumu dēļ. Reliģija, sekta?
22.07.2014 20:00 |

Reitings 2542
Kurš teica, ka tas ir normāli? Kurā vietā?

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Jāpiekrīt arī Emmanuellei - mazohisms arī iespējams.

Tas gan. Ir taadi cilveeki, kuriem vienkaari patiik sevi mociit un pat iipashs iemesls tam nav nepiecieshams.

Reitings 16391
Nu nav tas normāli, nav, bet jūs cenšaties ieskaidrot, ka tas ir normāli - emocionāliem un negatīviem cilvēkiem. Un vēl apgalvojat, ka citas negatīvi izsakās, bet, šito lasa arī pusaudzes, kuras tagad var domāt, ka tas tomēr ir normāli, jo es taču jūtos bēdīga un gan jau man tas palīdzēs.
++++
22.07.2014 20:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits